Domů > Zdravé recepty > Nápoje

Smoothie žabinec, jitrocel a řebříček

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
sezóna jaro

Čerstvé divoké byliny jsou bohaté na vitamíny, enzymy, minerály a mnoho dalších látek, které naše tělo potřebuje. Pokud vám nechutná žabinec v salátu, vyzkoušejte tento divoký koktejl. Na jaře je to perfektní detoxikační nápoj, v létě skvělé osvěžení.

Ingredience
pro cca 4 velké sklenice
  • 1 l vody
  • 2 hrstě ptačince žabince
  • 1/2 hrsti jitrocele
  • 1/2 hrsti řebříčku
  • 2 lžíce ovocného koncentrátu
  • šťáva z půlky citrónu
 

Vždy jsem toužila po dokonalé postavě a krásném oblečení: cvičila, držela diety a různé výživové směry a jako introve...

Jak připravit green smoothie z plevele

  1. Vybereme jen pěkné, mladé, zelené části rostlin. Propereme ve studené vodě.
  2. Dáme vše do mixéru spolu s vodou, citronovou šťávou a ovocným koncentrátem.
  3. Mixujeme na nejvyšší otáčky, dokud se ingredience nespojí.
  4. Ochutnáme a je-li třeba, přisladíme.
  5. Nalijeme do sklenic, ozdobíme jedlými květy a podáváme.

Obměna

  • Divoké byliny můžeme podle sezóny obměnit. Ráda přidávám kopřivu a bršlici.
  • Osladit můžeme sladem nebo obilným sirupem.
  • Místo vody můžeme rozmixovat v jablečném moštu – pak nebudeme dávat ovocný koncentrát a doslazovat.

Praktické

  • Divoké byliny obsahují hodně vlákniny, takže součástí nápoje bude i hutná část. Pokud ji nechceme pít, můžeme nápoj přecedit.
  • Citronová šťáva nám prodlouží životnost nápoje i jeho hezkou zelenou barvu – nejlepší je sice pít čerstvý, ale můžeme si ho vzít s sebou a díky citrónu bude stále krásně zelený.
  • Před podáváním doporučujeme promíchat, hustější část má tendenci klesat dolů viz foto.

Děti

  • Dáváme výjimečně a jen občas dětem cca od 1,5 roku.

PS: Jarní očista odstartovala - naskočte!

Zatočíme s jarní únavou, kily navíc i zdravotními problémy. Je čas na 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Bezová zmrzlina bez cukru

Tak tohle je ta nejlepší zmrzlina, respektive nanuk, jaký jsme kdy měli. Jestli vám voní květy černého bezu, tak tuhle zmrzlinu budete milovat. Prvně jsem ...

Voňavá bezová limonáda

Sezónu bezinek využíváme, jak to jen jde. Protože nám květy černého bezu překrásně voní, děláme si denně voňavou bezovou vodu. Když si ji osladíte, dá se t...

Tempura z kopřivy

Kopřiva v těstíčku je vítanou křupavou složkou našich talířů. Příprava je jednoduchá a efekt dokonalý.
1
30

Křehký dort s “tvarohem” a lesním ovocem (bezlepkový)

Lesní plody přímo vybízí k tomu, abychom z nich něco připravili. Vždycky jsem měla ráda různé tvarohové a jogurtové verze dortíků s ovocem, tak jsem hledal...

Jarní kuskus s ředkvičkou a divokou zeleninou

Do jarního kuskusu můžete přidat všechno, co zrovna kolem raší. V tom našem je pořádná porce kopřivy, bršlice a česnáčku. Jídlo je raz dva hotové a velmi c...

Jahodový želé dezert (bez lepku)

Jahodová varianta na náš oblíbený bezlepkový dezert je velmi osvěžující. Když se podává vychlazený, hravě uspokojí chuť na zmrzlinu. Naše varianta je opět ...