Domů Téma Divoká zelenina

divoká zelenina

Sezónní jídelníček: Co jíst v červenci?

Chcete se stravovat zdravě a kvalitně, tak aby to přineslo benefity nejen vašemu tělu, ale i přírodě? Pak začněte vařit ze sezónních potravin. Seženete...

Tempura z mrkvové natě

Když máme vlastní zeleninu ze zahrádky, nebo kupujeme zeleninu v bio kvalitě, je hřích vyhazovat natě. Ty mrkvové se hodí krom jiného na výbornou,...

Sezónní jídelníček: Co jíst v červnu?

Chcete se stravovat zdravě a kvalitně, tak aby to přineslo benefity nejen vašemu tělu, ale i přírodě? Pak začněte vařit ze sezónních potravin. Seženete...

Kosmatice – smažené bezinkové květy

Nejvoňavější karbanátky jsou ty z bezinek. Pokud máte rádi tu nádhernou vůni, když kvetou, pak kosmatice jsou skvělý způsob, jak tu vůni dostat až na...

Nakládané modřínové výhonky

Z modřínu se dělají sirupy i tinktury. Léčí se s nimi klouby, revma, záněty horních cest dýchacích,  žlučník, játra i ledviny. Mírnější účinek má...

Sezónní jídelníček: Co jíst v květnu?

Chcete se stravovat zdravě a kvalitně, tak aby to přineslo benefity nejen vašemu tělu, ale i přírodě? Pak začněte vařit ze sezónních potravin. Seženete...

Nakládané smrkové výhonky

Smrkové výhonky jsou léčivé. Můžete z nich připravit sirup, med, naložit je do alkoholu. Nebo jako my do octa a udělat si takové falešné...

Smoothie žabinec, jitrocel a řebříček

Čerstvé divoké byliny jsou bohaté na vitamíny, enzymy, minerály a mnoho dalších látek, které naše tělo potřebuje. Pokud vám nechutná žabinec v salátu, vyzkoušejte...

20 super detox receptů s kopřivou

Venku už začíná rašit kopřiva. Zázračná detoxikační bylina, kterou můžete použít do mnoha jídel a nápojů. Pojďte se inspirovat, kam všude s ní!

Životabudič – koktejl z kopřivy a dalšího plevele

Čerstvé divoké byliny jsou bohaté na vitamíny, enzymy, minerály a mnoho dalších látek, které naše tělo potřebuje. Pokud vám nechutná žabinec v salátu, vyzkoušejte...

Salát s lebedou a řebříčkem

Nemáte ještě vlastní salát? Skočte na zahradu pro lebedu a řebříček. Chutnají skvěle a jsou plné vitamínů.

Pampeliškové kapary

Máte rádi kapary? Pak se vám bude líbit česká verze na falešné kapary z pampeliškových poupat. Chutnají velmi podobně jako pravé kapary a když...

Přesnídávková polévka z kopřiv a jiného plevele

Náramně nás baví sbírat venku zdarma planou zeleninu a vařit si z ní obědy a večeře. Užíváme si to, dokud roste. Navíc si pochutnáváme...

Sezónní jídelníček: Co jíst v dubnu?

Chcete se stravovat zdravě a kvalitně, tak aby to přineslo benefity nejen vašemu tělu, ale i přírodě? Pak začněte vařit ze sezónních potravin. Seženete...

Kopřivový špenát

Vyrazte na mladé kopřivy a dodejte si železo a vitamíny chutnou a levnou formou. Kopřivový špenát je rychlovka.

Salát s kuskusem, fazolemi a kopřivou

Kamarádka tomuto jídlu, které u nás ochutnala, říkala večeře pro sportovce. Rychle hotové, plné bílkovin, syté a přitom netlačí v břiše. Pro mě je...

Fialka a maceška v kuchyni

Fialka i maceška se používají nejen na léčení, ale dají se nádherně využít i v kuchyni. Jejich sezóna právě začala, tak si s nimi...

Plevel – první jarní zelenina

Sobotní obchůzka po okolí odhalila nový zdroj čerstvé jarní zeleniny. Je zdarma, je v bio kvalitě, plná potřebných živin a energie, roste všude okolo. Stačí si...

Tempura z kopřivy

Kopřiva v těstíčku je vítanou křupavou složkou našich talířů. Příprava je jednoduchá a efekt dokonalý.

Jarní kuskus s ředkvičkou a divokou zeleninou

Do jarního kuskusu můžete přidat všechno, co zrovna kolem raší. V tom našem je pořádná porce kopřivy, bršlice a česnáčku. Jídlo je raz dva...

Kopřivová krémová polévka

Čerstvé kopřivy jsou nedoceněný zdroj železa a mnoha dalších minerálů a vitamínů. Pokud chcete doplnit tělu stopové prvky a ryzí energii z přírody, natrhejte...

Jarní výpravy na divokou zeleninu

Už je to tady, už mě to zase chytá. Nejdu ven bez košíku nebo alespoň plátěného sáčku v kapse. Jarní kuchyň nám zpestřují dobroty,...

Jarní kvásková polévka s kopřivou

Kdo nemá rád japonská dochucovadla, má rád tradiční českou kuchyni a má rád polévky à la kyselo, ať zkusí tento recept na polévku z...

Jaká divoká zelenina už roste

Na každou procházku beru košíček, protože divoká jarní zelenina už roste a skvěle doplní naše jarní talíře. Dnes jsme si přinesly 8 druhů divoké...

Škola vaření: Jak na polévky v 5 krocích

Pojďte se stát expertem na polévky a překvapte rodinu a hosty. Miso polévky, krémové, obědové, zeleninové, luštěninové, tradiční i netradiční. Naučte se základní jednoduchý...

Miso polévka s bršlicí

Využijte sílu mladých jarních bylin a cestou z práce si utrhněte bršlici kozí nohu. Můžete ji ráno přidat třeba do polévky k snídani.

Velikonoční recepty: 12 tradičních pochoutek

Připravte si letos na Velikonoce tradiční dobroty ve zdravé podobě bez bílé mouky, cukru, vajec a mléka! Máme pro vás 12 velikonočních receptů na sladká i...

Naložené sedmikrásky

Naložte si sedmikásky. Je to snadné, rychlé a chutné. A taky tím můžete šikovně zaměstnat děti, sbírat sedmikrásky a dávat je do lahvičky je...

Kde ve stravě bereme vitamín C

Většina naší stravy je vařená. Kde pak bereme vitamín C, který se vařením ničí? Stačí do stravy zařadit tyto potraviny a denní dávku vitamínu...

Žabinec ptačinec v kuchyni

Potřebujete léčit plíce a začít konečně odkašlávat? Chcete si pojistit dostatek železa, vápníku a kyseliny listové? Podívejte se kolem, jestli nemáte výborný přírodní zdroj těchto...

Polévka s divokou zeleninou a rýžovými těstovinami

Jakmile venku potkáte česnkáček, bršlici nebo kopřivu, vezměte je domů a někam je přidejte. Třeba do téhle polévky.

Permazahrada mě začala bavit (Naďa 61)

Naďa nenáviděla ve škole pozemky a neměla ráda zeleninu. Zahrada, i když malá, byla pro ni spíš dřina než radost. Až s věkem a...

Pořád roste něco k jídlu

Mnozí z vás píší, že prošvihli období fialek nebo bylinek, které se sbírají časně z jara. Že jste je nepoznali, když byly rostlinky ještě mladé,...

Řebříček na jarním talíři

Jednou z prvních čerstvých bylinek, kterou používáme v jarní kuchyni už pár dnů, je řebříček. Možná se vám zdá, že ještě neroste, protože nevidíte bílé...
Téma: vápník, řízečky, kopřivy, sezóna léto, děti, jarní byliny, Sezónní tip, jarní cibulka, žabinec ptačinec, celer, hořčík, miso polévka, co jíst v dubnu, fialka, klíčky, zeleninová polévka, řízeček, zahradničení, vitariánství, pickles, violka vonná, raw food, česnek, tymián, kyselina listová, kvásek, bronchitida, bršlice, sezóna jaro, kvašená zelenina, petrželka, green smoothie, ovoce v sezóně, kvašené zelí, original JJ, vegetariánství, hrášek, šnytlík, bez sóji, jitrocel, bez lepku, bezový květ, nádivka, hubnutí, červenec, smažené, celiak, bršlice kozí noha, medvědí česnek, divoké bylinky, rostlinná smetana, ředkvičky, špenát, lebeda, mangold, mrkev, mazanec, syrová strava, sedmikráska, beránek, posypky, bez vajec, modřínové výhonky, bez laktózy, tofunéza, sezónní strava, žabinec, tlačenka, mrkvová nať, poupata pampelišek, celiakie, borůvky, mladý salát, květák, maceška, pampeliškové kapary, bez mouky, karotka, rizoto, snídaně, co jíst na jaře, pórek, kapary, tempura z mrkvové natě, veganství, josta, kašel, obiloviny, paprika, černý bez, švestky, citronová šťáva, opar, modřín, tempura, vejce natvrdo, kopřivový krém, mladá kapusta, violka, low carb, kedluben, sezónní, vaječná tlačenka, krvetvorba, bylinky, zahlenění, kmín, chřest, jedlé stromy, koktejl, bezinky, vajíčka, lesní pažitka, broskve, kopr, rajče, bílý chřest, rýma, divoká pažitka, bez masa, planá zelenina, velikonoční nádivka, byliny, meruňky, kondiment, rychlovka, hraška, jarní zelenina, bez vejce, divoké byliny, zelené posypky, smažená mrkvová nať, sezóna, obědová polévka, zelenina, česká klasika, zelí, raw, česnáček, paleo, železo, višně, kapari, brokolice, vegan tlačenka, polévky, knedlíky, salát, smrkové výhonky, umeocet

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?