Zeleninou plněné žampióny budou pěkným a chutným zpestřením vašeho talíře. Můžete je udělat na oběd, či večeři. A navíc je to rychlovka, kterou zvládne úplně každý.
Ingredience
  • několik žampiónů (nejlépe velkých)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 menší cukety
  • koření (kmín, sladká paprika)
  • 5 lžic oleje
  • sójová omáčka

Jak připravit plněné žampiony

  1. Zapneme troubu na 150°C a připravíme si nádivku.
  2. Nakrájíme na jemno cibuli a cuketu, vložíme do většího hrnku nebo misky.
  3. Přidáme prolisovaný česnek, koření, olej a sójovou omáčku.
  4. Rozmícháme.
  5. Opatrně žampiónům vyloupneme nožky, do kloboučky dáme nádivku a položíme na plech.
  6. V troubě pečeme cca 20 minut na 150°C.

Praktické

plněné žampiony

  • Možná si říkáte, co s tolika zbylými nožičkami 🙂 Nakrájíme je na tenké plátky, vyskládáme těsně vedle sebe na plech a zakryjeme zbylou nádivkou. Během pečení žampióny pustí trochu šťávy (můžeme jim pomoc, pokud je malinko podlijeme), takže vnikne troška omáčky, kterou dozdobíme talíř.

Obměna

  • Místo cukety můžete použít i jinou zeleninu, např. najemno strouhanou.
  • Můžete přidat i čerstvé nebo sušené bylinky nebo natě.

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let.

Tomu bych nevěřila: Po 3 dnech na JJ stravě mi splasklo břicho!

cihal: Zdravím vás. Začala jsem dle videa polévkami k...

JJ mi pomohlo najít směr, kterým chci jít

Petrushe: Ahoj Evi, chci touto cestou moc poděkovat za...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

Výborné recepty

Zlatka: Již týden vařím podle vašich receptů, výborné!

Jsem vaší velkou fanynkou a na JJ stránkách jsem už závislá

Miluše V.: Evi, moc děkuji za milé setkání v...

Díky vám jsem se odnaučila pít kávu a vůbec mi nechybí

Pzajickova: Dobrý den, já jsem se s vámi holky...

JJ je pro mě hodnotným zdrojem věrohodných informací

Katka: Ačkoliv maso a vajíčka mám moc ráda, články...

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše...

Díky vám trávím v kuchyni víc času

Pavlaoanv0: Díky vám v kuchyni trávím víc času a...

Díky kurzu mám mnohem více času

Stramis: Z programu jsem naprosto nadšená. Mám díky vaření...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem 🙂

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...

Manžel si všiml, že mám menší zadek a chce, abych mu také vařila

Kamlibe: Musím vám napsat, že podle vašeho jídelníčku je...

Jde to i se dvěma maličkými dětmi

Martina: Ahoj Evi a Helčo, a všichni ostatní ?. Jsem s...

Po zvážení jsem se nestačila divit!

Eva: První týden jsem nedržela půst, byli jsme na...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. Taktéž včerejší oběd,moc velká dobrota,škoda jen ,že se ostatní členové domácnosti nepřidali.

  2. Pro nás to byl výborný tip na nedělní oběd. Tak jsme si včera všichni pochutnali! Skvělé využití žampionů, díky 🙂

  3. Tak vůně těchto žampionů překazila můj původní záměr se postit s našimi kurzisty. Držela jsem si hezky celý den půst jen na obilí s napařené zelenině, když manžel pro sebe a děti udělal k večeři tyhle žampiony. No a ta vůně a jejich pomlaskávání způsobilo, že jsem si jeden žampión vyprosila a vzápětí loudila od muže informace o složení té dobroty. Takž je tu 🙂

  4. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJá, minimalista – V.díl
Další článekZemě živitelka