Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Chimichurri – omáčka na argentinský způsob

Uvařeno

Tak tuhle salsu v rodině milujeme všichni. Aspoň na nějakém receptu se shodneme. A dokonce jí schválil můj host z Argentiny, tak jsem z toho byla v sedmém nebi. Je to jednoduché a rychlé…a hlavně výborné!

Ingredience
  • čerstvá petrželová nať
  • čerstvé oregáno
  • červené jalapeno
  • zelené jalapeno
  • červená cibule
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • ocet
  • sůl

Skoro každá žena v některém období svého života začne přemýšlet nad tím, jestli je její váha ideální a jak by ji mohl...

Jak připravit pikantní domácí omáčku

  1. Jemně nasekejte červenou cibuli a česnek.
  2. Nasekejte čerstvé oregano (pár listů) a petrželku.
  3. Nasekejte i jalapeno.
  4. Všechno velmi jemně.
  5. Vložte do misky, přidejte olej (musí to v něm plavat), ocet, citronovou šťávu a sůl.
  6. Dobře promíchejte a je hotovo.

Praktické

  • Chimichurri může být připravena dvěma způsoby, nakrájena nožem – jak jsem to udělala já, nebo v mixéru, ale konzistence bude samozřejmě zcela jiná.
  • Jednoduchá příprava, ale tak dobrá, že bych si jí dala na všechno.
  • Tuto salsu si můžete vychutnat, jak si přejete, i když třeba jen s kouskem dobrého domácího chleba.
  • Můžete jí použít i jako marinádu, třeba na tofu.
  • Otec mé snachy pochází z Argentiny, a když jsem mu připravila moje Chimichurri, tak mě to opravdu dokonce pochválil.
  • Jak vidíte, v receptu není udáno množství, řiďte se selským rozumem aby bylo všechno přiměřené a vám chuťově vyhovující.

Obměna

  • Můžete zkusit přípravu i v mixéru.
  • Obměna? Tato salsa je legendární pro svojí výraznou chuť, po pravdě řečeno bych neměnila nic.

Děti

  • Pro ostrost není vhodné pro malé děti.

A co dále? Blíží se čas na jarní detox!

Pokud vám po zimě chybí energie, trápí vás únava nebo máte kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Tak tenhle recept mě zaujal. Jen místo petrželové natě jsem dala mrkvovou. Je milíto ji vyhodit a tak z ní zkouším, co se dá. A vypadá to taky dobře.

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

140
67

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Baba Ganoush z cukety

Baba Ganoush. V překladu znamená rozmazlený táta. Tak se pojďte také rozmazlit tímto orientálním dipem! Je luxusně nadýchaný, jemný a výborný. Místo původn...

Tahini-hořčičný dip na zeleninu i saláty (ze 4 ingrediencí)

Jednoduchý, rychlý a lahodný tahini dresink, který se hodí na cokoliv – od pečené zelenině, po saláty, buddha bowls, jako dip k namáčení, do tortill,...