Tak tuhle salsu v rodině milujeme všichni. Aspoň na nějakém receptu se shodneme. A dokonce jí schválil můj host z Argentiny, tak jsem z toho byla v sedmém nebi. Je to jednoduché a rychlé...a hlavně výborné!

Ingredience
  • čerstvá petrželová nať
  • čerstvé oregáno
  • červené jalapeno
  • zelené jalapeno
  • červená cibule
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • ocet
  • sůl

Jak připravit pikantní domácí omáčku

  1. Jemně nasekejte červenou cibuli a česnek.
  2. Nasekejte čerstvé oregano (pár listů) a petrželku.
  3. Nasekejte i jalapeno.
  4. Všechno velmi jemně.
  5. Vložte do misky, přidejte olej (musí to v něm plavat), ocet, citronovou šťávu a sůl.
  6. Dobře promíchejte a je hotovo.

Praktické

  • Chimichurri může být připravena dvěma způsoby, nakrájena nožem – jak jsem to udělala já, nebo v mixéru, ale konzistence bude samozřejmě zcela jiná.
  • Jednoduchá příprava, ale tak dobrá, že bych si jí dala na všechno.
  • Tuto salsu si můžete vychutnat, jak si přejete, i když třeba jen s kouskem dobrého domácího chleba.
  • Můžete jí použít i jako marinádu, třeba na tofu.
  • Otec mé snachy pochází z Argentiny, a když jsem mu připravila moje Chimichurri, tak mě to opravdu dokonce pochválil.
  • Jak vidíte, v receptu není udáno množství, řiďte se selským rozumem aby bylo všechno přiměřené a vám chuťově vyhovující.

Obměna

  • Můžete zkusit přípravu i v mixéru.
  • Obměna? Tato salsa je legendární pro svojí výraznou chuť, po pravdě řečeno bych neměnila nic.

Děti

  • Pro ostrost není vhodné pro malé děti.

Nehoní mě mlsná a dokázala jsem se vzdát kávy

Silvushe: Evi, Helčo, jste fenomenální ! Vy i vaše...

Cholesterol se mi snížil bez jakýchkoliv léků (Iva)

Iva: Ahoj, moc zdravím po ukončení kurzu Hubneme do...

I má 84letá maminka si na JJ jídle pochutnává

Hana O.: Konečně jsem dostala odvahu se ozvat, jsem...

Děkuji, že JJ děláte s láskou a obrovským nadšením

Žaneta: Moc se mi Vaše stránky líbí, je vidět,...

Jde to i se dvěma maličkými dětmi

Martina: Ahoj Evi a Helčo, a všichni ostatní ?. Jsem s...

Začala jsem milovat vaření díky JJ

Alena M. K.: Evi, moooc děkuji za kurz, týden...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Děkuji za to, že jste normální ženské, a předkládáte to nejlepší, k čemu jste se dopracovaly

Renča: Prochechtala kus včerejšího dne při pročítání webu JJ...

Díky vám jsem se odnaučila pít kávu a vůbec mi nechybí

Pzajickova: Dobrý den, já jsem se s vámi holky...

Díky Vám jsem našla správnou cestu (Monika)

Monika: Je mi 51 let :-)...Díky Vám jsem našla...

Už si nedovedu představit talíř bez zeleniny

Marie: Jídla mi moc a moc chutnají! Dole 2...

Můj jídelníček se díky vám úplně změnil

Petr C.: Nováček již nejsem, čerpám z Vašich volně dostupných...

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem...

Už nepotřebuji léky na cholesterol a ubyly mi 4 kg (Lenka)

Lenka: Kurz Jarní Očista skončil, naučil mne mnoho nového:...

Je to skvělé a jednoduché vaření (Veronika)

Veronika: Ahoj Evi, dnes poslední den vaření kurzu Hubneme...

Po kurzu mě vyřadili z diabetologie

Lentilka: Já se minulý rok přihlásila do Vánočního kurzu...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPečené obalované tofu
Další článekNakládané ředkvičky (pickles)