Tohle je opravdu fit recept, taková dietní verze těstovinového salátu. Spojením vařené a syrové zeleniny, nudlí a čočky s aromatickou omáčkou získáte velice chutné "very light" jídlo.
Ingredience
- rýžové nudle
- ředkvičky
- mrkev
- hrášek
- černá čočka beluga
- brokolice (klasická nebo fialová)
- červená řepa
- sůl
- 2 lžíce tamari
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce jablečného octa
- 2 lžíce mirinu
- trochu vody
Jak připravit lehký salát s čočkou a rýžovými nudlemi
- Uvařte brokolici a dejte ji stranou.
- Uvařte čočku a dejte stranou.
- Červenou řepu uvařte v mírně osolené vodě a dejte stranou.
- Mrkev a hrášek uvařte v mírně osolené vodě a dejte stranou.
- V misce si připravte dresing smícháním mirinu, octa, tamari, vody a prolisovaného česneku.
- Nakrájejte ředkvičky.
- Uvařte nudle a propláchnete je pod studenou vodou, aby se neslepily. Nudle promíchejte opatrně se zeleninou a uvařenou čočkou a zalijte omáčkou.
Praktické
- Vhodné jídlo do krabičky.
- Nejlepší je servírovat vlažné.
- Ač to nevypadá, pro tento recept je použitá fialová brokolice. Tato brokolice je termolabilní a varem změní barvu na zelenavou.
Obměna
- Můžete použít i jinou zeleninu, kterou máte k dispozici.
Děti
- Vhodné pro děti od 1,5 roku, ale ubereme sůl, olej a koření.
K tomu by možná byly ještě lepší japchae nudle (z batátů), než „obyčejné“ rýžové :-)
Díky Petře za tip, určitě budou také skvělé. 👍Fantazii se meze nekladou 😉
Kazda jina obmena je jen a pouze na vas.