Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rolky a palačinky

Rychlé zeleninové sushi

Uvařeno

Vaše nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale nebojte se. Jakmile videa povolíte, přehrajeme je.

Zásady cookies
bez lepku
bez cukru

Rychlé a jednoduché sushi, připravené během chviličky, skvělé jako zdravá svačina i občerstvení pro hosty.

Ingredience
1-2 porce
  • 2 listy mořské řasy nori
  • 90 g sushi rýže
  • 1 mrkev
  • kousek červené papriky
  • několik růžiček brokolice
  • sůl
  • rýžový ocet
  • konopná semínka
  • tamari

V komentářích se už před časem objevil Marek, jehož příspěvky nám mluvily z duše a ženské se začaly ptát po jeho klon...

Jak připravit jednoduché veganské sushi

  1. Rýži na sushi uvařte tak, jak je uvedeno na obalu, dochuťte rýžovým octem a solí. Smíchejte a nechte vychladnout.
  2. Brokolici pár minut blanšírujte. Nechte vychladnout a nasekejte jí na drobno.
  3. Nakrájejte mrkev a papriku na malé kousky.
  4. Nasekanou zeleninu a konopná semínka smíchejte v misce s rýží.
  5. Vytvořte obvyklé sushi rolky a vychutnejte si je s tamari.

Praktické

  • Před přípravou rolek si namočte ruce ve vodě s octem, aby se vám rýže nelepila na ruce.
  • Pokud nechcete použít řasu a nebo si chcete ještě víc usnadnit práci, nemusíte nic rolovat a můžete pouze použít různé formičky na tvarování sushi.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku nebo více soli místo tamari.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv sezónní zeleninu dle vaší chuti a stavu zásob.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a dochucovadla.

PS: Z práce do práce, život letí a vy nic nestíháte?

Pokud před sebou stále jen hrnete všechny ty povinnosti, které život přináší, je čas se zastavit. 🛑 Je tohle život, který chcete? O tomto jste snili? Asi ne. V přírodě začíná nový biologický rok, nový začátek a i my to letos můžeme udělat jinak. Právě tomu se v Jarní Očistě také věnujeme a máme dokonce připravený silný závěrečný aktivační rituál, aby se vaše záměry mohly uskutečit. Zdaleka v očistě nejde jen o vyvážený jídelníček. Pojďte si ujasnit touhy, naberte zas energii a pojďte se cítit ve svém těle lépe. Začněte s námi 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? Nic neriskujete, můžete jen získat..Moje desatero: 1. Jsem vegan, vařím vegansky. 2. V kuchyni se nechci nudit proto vařím pestře. 3. Stále se učím. Chci poznávat nové ingredience, nové potraviny a chutě. 4. Používám UFO ingredience. Kdo se bojí nesmí do lesa. 5. Dbám na kvalitu potravin. To nejlepší co si můžu dovolit v bio kvalitě pokud to je možné. Na jídle rozhodně nešetřím. 6. Vařím a jím sezonně. 7. Co můžu to si vypěstuji. Baví mě to a vím co jím. 8. Vařím pro mě a pro rodinu. Musí to chutnat nám a popřípadě mým blízkým. Je mi jedno co si o mém jídle myslí ostatní na Facebooku, Instagramu a jiných sociálních sítí. 9. Vařím pro radost, ne z povinnosti. Fantazie a zábava je ingrediencí číslo jedna. 10. Inspiruje mě ajurvéda, makrobiotika, asijské weby, ale hlavně moje hlava. Z mých receptů má někdo strach, zdají se složité a plné neznámého. Pokud patříš do této kategorie, stačí se poohlédnout po něčem jiném. Děkuji za pozornost Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

80 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Ahoj ,hrozně miluji sushi. Můj manžel ne a tak při tomto receptu jsem si řekla, že je to bezva myšlenka to udělat se zeleninou. A skutečně ,uvařila jsem rýži kulatozrnou, ta je lepší protože více lepí, Vzala jsem řasu nori a na ni vrstvila rýží zmáčknutou do balíčku v ruce (aby byla více slepená, k tomu jsem přidala napařenou zeleninu a uzené tofu nakrájené na špalíčky a to vše zabalila. Já přidávám do rýže pro kyselost citron a při vaření rýži nesolím (vařila jsem s řasou),tím mě připadne že výsledná chuť se přiblíží více chuti suschi. No teda já si pochutnala. Se sojovkou bezva.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Tartar z červené řepy

Sezóna řepy je tady a tahle vděčná surovina se dá připravit na spoustu způsobů. Jedním z nich je i tento tatarák, ktery se báječně hodí k plackám a nebo to...

Yaki Onigiri

Tento recept nás zavede do Japonska. Yaki onigiri jsou japonské opékané rýžové kuličky s náplní, jejichž příprava sice vyžaduje trošku času a úsilí, ale vý...

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

Rýžové kuličky Ammini Kozhukattai

Ammini Kozhukattai jsou rýžové knedlíčky vařené na páře. Jsou vhodné jako zdravá slaná chuťovka, skvěle se budou vyjímat na svátečním stole a můžete jimi p...

Sváteční rýžové krokety (fotopostup)

Tento recept možná na první pohled vypadá složitě, ale nenechte se zastrašit. Vše si předem připravte a půjde to jako po másle. Odměnou vám budou chutné kř...

Brokolicová pečená placka

Tato vláčná bezlepková placka z brokolice je rychlá na přípravu a můžete ji jíst jen tak samotnou třeba na svačinu nebo jako přílohu k různým pokrmům dle v...