Nejjednodušší bezlepkové halušky - během chvilky hotové! Výborné ať už s "brynzou" nebo kysaným zelím.

Ingredience
1-2 porce
  • 70 g pohankové mouky
  • 90 g vody (nebo zeleninového vývaru)
  • sůl

Jak připravit halušky bez lepku

  1. Všechny ingredience smícháme na husté těsto.
  2. Pomocí haluškovače děláme do vroucí vody halušky.
  3. Chvilku povaříme a ihned vytáhneme a zchladíme pod studenou vodou.
  4. Podáváme.

Praktické

  • Výborné jsou se zelím a tempehem, ale lze podávat s jakoukoliv omáčkou (např. dýňovou, smetanovou aj.), celerovým špekem, „brynzou“ aj.
  • Můžete je přidat i do polévky.

Obměna

  • Přidejte 1 lžíci lahůdkového droždí.
  • Můžete ochutit i mletým kmínem nebo mahá kořením.

Děti

  • Halušky jsou vhodné pro děti od 1 roku, ale vynecháme sůl.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a...

Syn začal dobrovolně jíst dušenou zeleninu

Alena.brunova: Teda ty kapustičky na zádíčka! To je mňamkošinka!...

Vaše chutná jídla obohatila náš stereotypní jídelníček

MoniVr: Dobrý den, mám za sebou polovinu kurzu a...

Vaříte super

Moc děkuji za recepty. Vyzkouším. Určitě budou výborné, vaříte...

Ještě, že tento web existuje!

Lenka: Děkuji Vám. Za rady i za celý tento...

Těším se na každé nové jídlo

Tlamiisek: Když jde o hubnutí, mám většinou krizi hned...

I sestřička v nemocnici si všimla, že jím zdravě

Bartoanaovj: Evi, Helčo, děkuji za práci kterou děláte. I...

Nejsem už nafouklá, nemám ani pálení žáhy a śhodila jsem 6 kg v 62 letech

Dana P.: vaše stránky jsem začala sledovat již koncem...

Jsem nadšená, jak mi jídlo chutná a nemám chuť na sladké

Dagmar: Dobrý den Evi, jsem nadšená, jak mi jídlo...

Jsem čilejší a už konečně večer nezívám

Nahlie64: Jídla jsou výborná a moc Vám poděkovat :-)...

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

Mám víc energie a čistší hlavu

Neli: S úklidy řádím od úterka, pěkně využívám dynamickou...

Členství v Klubu byla jedna z našich nejlepších investic

Martina: Dlouho jsem váhala, zda si můžeme dovolit z...

Konečně mě přešly chutě na sladké „z nudy“

Annakrata: Pokud si dám k snídani polévku a k...

Cítím z klubu tu lásku a pečlivost, s jakou k nám přistupujete

Lenka W.: Dobrý den, Evi, je mi hodně dobře,...

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...
  1. Tak to byla bomba. Rychlé, moc dobré a ještě k tomu zdravé. Dělala jsem s kys zelím a seitanem na cibulce s celerem.

  2. Výborný nápad,udělala jsem jako minutku kousky kuřecího masa se spoustou zeleniny naložené v olivovém oleji a koření a do hotového jídla vmíchala halušky,lehké a opravdu výborné.

  3. Ahoj Evi, dá se použít i celozrnná pohanková mouka, naposledy jsem ji použila do kroupových knedlíků a těsto bylo stále příliš tekuté a nedaly se modelovat knedlíky.

    • Já dávám pohankovou skoro do všeho a vždycky dobré, jen jí asi bylo málo, když bylo těsto tekuté.

  4. Zobrazit všech 8 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekUž dnes: Jíme Jinak v pořadu Prostřeno!
Další článekJak správně vařit těstoviny nudle, aby se neslepily (rýžové i klasické)