Nejjednodušší bezlepkové halušky - během chvilky hotové! Výborné ať už s "brynzou" nebo kysaným zelím.

Ingredience
1-2 porce
  • 70 g pohankové mouky
  • 90 g vody (nebo zeleninového vývaru)
  • sůl

Jak připravit halušky bez lepku

  1. Všechny ingredience smícháme na husté těsto.
  2. Pomocí haluškovače děláme do vroucí vody halušky.
  3. Chvilku povaříme a ihned vytáhneme a zchladíme pod studenou vodou.
  4. Podáváme.

Praktické

  • Výborné jsou se zelím a tempehem, ale lze podávat s jakoukoliv omáčkou (např. dýňovou, smetanovou aj.), celerovým špekem, „brynzou“ aj.
  • Můžete je přidat i do polévky.

Obměna

  • Přidejte 1 lžíci lahůdkového droždí.
  • Můžete ochutit i mletým kmínem nebo mahá kořením.

Děti

  • Halušky jsou vhodné pro děti od 1 roku, ale vynecháme sůl.

Kurz byl nejkrásnějším dárkem, který jsem kdy dostala

Dagbri: Jsem moc ráda, že jsem na Vaše stránky...

Díky kurzu člověk přemýšlí, co vaří

Kacezak: Tak a první týden je za námi. Jsme...

Jsem pyšná, že jím jinak

Ivkanecasova: Dobrý den, super video, moc děkuji :-). Před...

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Konečně vím, jak nahradit chuťově mléko a vejce

Ivetuska1: Od začátku kurzu už mám dvě kila dole....

Mám tolik energie a vypadám i cítím se JINAK!

Luci88: Musím říct, že změny jsou obrovské. Mám tolik...

Cítím se mnohem více v pohodě

Avka: Zase mě začalo bavit vařit a zjišťuji, jak...

JJ mi změnila pohled na jídlo a dodalo sebevědomí si dělat věci po svém

Venisy: Skupina Jíme Jinak mi před šesti lety změnila...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Nejlepší knedlíčky

Lenka: Tyto knedlíčky jsou chuťově snad nejlepší, jaké jsem...

Děkuji – spadli jste nám z nebe…

Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

Děkuji za to, že jste normální ženské, a předkládáte to nejlepší, k čemu jste se dopracovaly

Renča: Prochechtala kus včerejšího dne při pročítání webu JJ...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Dostávám pochvaly, jak dobře vypadám. A polévku už jí i manžel

Lenka: Tak se Vám musím pochlubit, dnes jsem dostala...

Úklid podle vás je super: kuchyň takový vítr dlouho nezažila

Radka: Jsem nadšená ze spousty skvělých receptů a rad....

Jsem nadšená a hubnu

Siva: Dobrý den, jsem tady poprvé. Stránky JJ jsem...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Výborný nápad,udělala jsem jako minutku kousky kuřecího masa se spoustou zeleniny naložené v olivovém oleji a koření a do hotového jídla vmíchala halušky,lehké a opravdu výborné.

  2. Ahoj Evi, dá se použít i celozrnná pohanková mouka, naposledy jsem ji použila do kroupových knedlíků a těsto bylo stále příliš tekuté a nedaly se modelovat knedlíky.

    • Já dávám pohankovou skoro do všeho a vždycky dobré, jen jí asi bylo málo, když bylo těsto tekuté.

  3. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekUž dnes: Jíme Jinak v pořadu Prostřeno!
Další článekJak správně vařit těstoviny nudle, aby se neslepily (rýžové i klasické)