- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- uvařené kroupy
- natural pevné nebo silken tofu
- kurkuma
- hořčice
- sůl a vajíčková sůl (kala namak)
- pepř
Jak připravit veganské kroupy s “vejci”
- Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibulku s větším množstvím soli.
- Pokrájíme nebo rozdrobíme natural tofu a vmícháme spolu s kořením k cibulce.
- Přidáme kroupy a osmahneme.
- Dochutíme.
Praktické
- Podáváme s petrželkou a se zeleninovým salátkem.
- Můžeme posypat osmaženou cibulkou.
Obměna
- Můžeme vmíchat i kysané zelí nebo pickles.
- Místo krup můžeme použít čirok, kernotto, slzovku a jiné uvařené obiloviny.
- Výborné je dochucené i česnek a bylinkami (majoránka/tymián).
- Lze přidat na cibulce osmaženou papriku nebo houby.
- Místo klasického přírodního bílého tofu můžeme použít i uzené nebo marinované.
Děti
- Tento pokrm je vhodný pro děti od 1,5 roku, ale ubereme na soli a koření (nejlépe vynecháme).
PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁
Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!
Komentáře
Tak som “dorazila” krúpový víkend🙂Rovnaký základ + k obedu pečená zelenina a šampiňón,k večeri dusený kaleráb a hokaido + fazule a opāť chutilo
No toto určite nebol chuďasov obed😂😋