Přemýšlíte jak nahradit vejce na Velikonoce? Přinášíme vám recept na vejce na tvrdo bez vejce. Hodí se skvěle na chleba, ke špenátu i koprové omáčce. A dětem ho můžete vesele ozdobit.

Ingredience
cca na 2-3 půlky vajec
  • 1/2 šálku rostlinného mléka
  • 1/2 lžičky agar agar řasy
  • špetka vajíčkové soli (kala namak)
  • špetka kurkumy
  • 1 lžička sojové omáčky
  • sůl

Jak připravit vegan vejce na velikonoce

  1. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme agar a po špetce klasickou i vajíčkovou sůl.
  2. Přivedeme k varu a chvíli vaříme na mírném plameni.
  3. Nalijeme do formiček na vejce (nebo do alternativ viz praktické).
  4. Dáme do lednice ztuhnout.
  5. Ztuhlá vejce vyklopíme a sundejte fólii.
  6. Pomocí konce škrabky nebo malé lžičky uděláme ve vejci důlek.
  7. Do zbylé agarové směsi zamícháme kurkumu, sojovou omáčku (můžeme přidat i trochu hořčice) a naplníme jí pomocí malé lžičky důlky.
  8. Dáme opět do lednice ztuhnout.
  9. Můžeme vajíčka i ozdobit viz fotografie – jako očička a nos použijeme kuličky pepře, na fousky a ouška buď nakrájené řepíky celeru nebo papriky či mrkve :-)

Praktické

  • Nemáte-li silikonové formičky na vajíčka, můžete směs nalít do potravinářskou fólií vyložené naběračky na polévku nebo slupky od avokáda.
  • Skladujte v lednici.
  • Abyste si byli jistí, že agar ztuhne, zkuste si před nalitím směsi do formičky udělat agarový test. Trochu povařené směsi kápněte na lžičku a dejte ji na pár minut do lednice. Pokud ztuhne, můžete směs nalít do formiček. Pokud by neztuhla, přidejte více agaru a ještě chvíli povařte, poté test zopakujte a nalijte do formiček.
  • Vejce můžeme podávat třeba ke koprové omáčce nebo špenátu.

Obměna

  • Pokud nemáme, nebo nechceme použít vajíčkovou sůl, můžeme ji vynechat.

Děti

  • Pokud vynecháme sůl, mohou tyto vajíčka i děti od 1 roku.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jde z vás nakažlivá energie

Iveta: Jde z Vás ohromná energie, která je krásně...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Obdivuji pestrost ve vašich receptech

Romana: Prozatím se rozkoukávám, obdivuji pestrost, s kterou je...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

Jíst jinak je to nejlepší, co mě mohlo v životě potkat

Zabazaba: Jíst jinak jsem začala kvůli své dceři s...

Shodila jsem 7 kg a vysadila prášky na spaní

Hanka: Dobrý den, chtěla bych Vám napsat pár řádek...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Velké díky za filmový festival

Ivana: Holky, nechtělo se mi přihlašovat na festivalové stránky,...

Začínám konečně vnímat své tělo. 8,5 kg dole!

Dagmar: Zaplacením dalšího Vašeho kurzu jsem získala další inspiraci...

Zamilovala jsem se do česnekové pomazánky

Vendtechman: Prave jsem se zamilovala do dnesni cesnekove pomazánky...

Díky kurzu jsem získala nové návyky a cítím se skvěle

Maradamc: Dobry den pani Evo a Heleno, nejdrive jsem...

I večer jsem plná energie. To už jsem dlouho nezažila!

Petra: Chci moc poděkovat za super kurz. Už je...

S JJ mám zaručenou jak pestrost, tak i že si pochutnáme

Martina: Tak když už je ta neděle, dopřála jsem...

Manžel na této stravě cukrovku vyléčil

Metodej: Určitě je, manžel na této stravě v podstatě...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek10 zajímavostí, které o salátech zaručeně nevíte
Další článekTahini zálivka