Domů Téma česká kuchyně

česká kuchyně

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je...

Sladké “tvarohové” knedlíky s ovocem (bez lepku)

Jakmile začne ovoce, děláme je často. Jsou rychlé, krásně drží a moc dobré. Tvarohové sladké knedlíky jsou naše česká klasika. My je děláme v...

Svatomartinské „Huso“-knedlo-zelo

Česká sváteční klasika nezklame ani v našem odlehčeném provedení. Huso knedlo zelo podle Jíme Jinak je skutečná lahůdka, na které si určitě pochutnají všichni....

Tofu-noko-zelo se smaženou cibulkou

Klasická česká kuchyně v trochu jiném provedení. Spojení lahodného červeného zelí s nasládlými noky, křupavou tofu slaninou a šťavnatou smaženou cibulkou se nedá odolat....

Šumajstr jinak

Tento recept je inspirovaný tradičním receptem na Šumajstr, který pochází z moravského Slovácka. Zkuste ho a uvidíte, že je skvělý i v této zdravé,...

Jarní kvásková polévka s kopřivou

Kdo nemá rád japonská dochucovadla, má rád tradiční českou kuchyni a má rád polévky à la kyselo, ať zkusí tento recept na polévku z...

Chuďasovy kroupy s vejci (vegan)

Jednoduchý, rychlý a chutný recept "ze zbytků". Ideální pokrm když je hlad a není čas a energie vařit.

Tyto živiny vám chybí, když jíte běžnou stravu. Jak to změnit?

Když člověk vyřadí běžné potraviny a začne jíst zdravěji, často ho ostatní (včetně lékařů) upozorňují, že by mu mohli chybět různé živiny. To by...

Sedlácká bída

Sedlácká bída je staré české sedlácké jídlo ze "zbytků". Pro nás to byla ale ohromná bašta :-)

Cuketové lečo bez vajec

Začala sezóna cuket. Už vám dochází nápady? Zkuste je použít do tohoto lehkého, rychlého a zdravého zeleninového leča bez vajec! Chutná jak malým, tak...

Kočičí svatba

Naše staročeské jídlo z hrachu a krup. Kočičí svatba se podávala buď samotná, se zelím, anebo jako příloha. Vylepšit ji můžete přidáním na kostičky...

Víte, jak vypadá zdravý jídelníček?

Jak na nás působí potraviny Každá potravina nám dává nějaké živiny (cukry, tuky, bílkoviny, minerály, vlákninu), navíc také chemické přísady, kterými je zpracována. Svoji roli...

Jáhlová lepenice s kapustou

Lepenice je staročeské prosté jídlo. Dříve se mu také říkalo žvanda. Podávalo se většinou jako samostatné jídlo, v bohatších rodinách i jako příloha k...

Jak se u nás jedlo před 100 lety?

Dnes si připomínáme 100 let od založení republiky. Od té doby se český jídelníček hodně změnil. České kulinářství zažívalo v době 1. republiky přímo...

Segedínský guláš

Tradiční česká klasika, která nesmí chybět na žádném českém stole!

Fazole na paprice se smetanou

Pokud máte rádi omáčky, tak tahle vás zaručeně potěší. Je to v podstatě česká klasika, ale místo kuřete použijete mnohem výživnější fazole. Jakou zvolíte...

Houbová smaženice, po které vám nebude těžko

Houby v lese rostou jak z vody. Možná, stejně jako my, občas zatoužíte po houbové smaženici. Také vám ale po té klasické smaženici bývá těžko?...

Prdelačka s adzuki a kroupami

Polévka z fazolek adzuki a ječných krup připomíná jak chutí, tak vzhledem českou zabíjačkovou polévku, přitom neobsahuje nezdravé tuky a ostatní škodlivé látky. Adzuki...
Téma: nedostatek železa, obiloviny, bábovky, žampiony, bílé tofu, knedlíky z ovoce, rozinky, astma, lámavé nehty, vitamíny, únava, lesní houby, kurkuma, segeďák, majoránka, ovocné knedlíky, tvarohové knedlíky, problémy s trávením, kopřiva, jak použít tofu, rakovina, fit strava, ječné kroupy, kokos, kysané zelí, guláš, paprika, meruňkové knedlíky, miso pasta, mrkev, azuki, bez sóji, zažívací potíže, knedlíky, tymián, bolesti hlavy, sladké, cukr, segedínský guláš, kompletní talíř, pažitka, zeleninové lečo, bez laktózy, bílé pečivo, veganské recepty, svatomartinská husa, bez vejce, osteoporóza, veganská kuchyně, dezert bez vajec, Tamari, bez cukru, zima, dezert, doplňky stravy, kvalita, kvas, noky, kopřivy, bezlepkové, maso, jahodové knedlíky, migrény, petržel, místo vejce, nezdravá strava, léto, gnocchi, tofu uzené, alkohol, ječmenné kroupy, veganství, petrželka, tofunéza, bezlepkové recepty, hořčice, paprika mletá, sezóna zima, děti od 18 měsíců, kapusta, živiny, akné, přrodní tofu, děti od 2 a půl let, použití tofu, koláč, tradiční recepty, ovesné knedlíky, oběd s sebou, knedlíky z tofu, vepřo knedlo zelo, uzené tofu, zelí, mák, zdravé noky, batáty, jak připravit tofu, koláče, kukuřičný škrob, co s sebou, zdravá strava, západní strava, květák, multivitamíny, překyselení, bílé fazole, celozrnná špaldová mouka, chléb, do školy, pečivo, lámavé vlasy, sladké knedlíky, luštěniny, Klub Jíme Jinak, hořčík, Češi, chudokrevnost, batátové noky, jáhly, tofu, seitan, kočičí svatba, sušený česnek, top recepty, online kurz Vánoce jinak, železo, sladěnka, tradiční strava, pórek, papriky, dezert bez cukru, hrách a kroupy, sodík, divoké byliny, běžná strava, plněné knedlíky, káva, žempiony, obědová polévka, ochlazení, umeocet, vajíčková sůl, noky z batátů, bílá mouka, sůl kala namak, infarkt, celozrnnášpalda, kvásek, knedlík a zelí, Šumajstr na můj způsob

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?