Kombinace rýžové kaše, zajímavě okořeněné zeleniny, natta a čerstvého salátu nás dostala. Vypadalo to jako docela rychlé obyčejné jídlo, ale shodli jsme se, že takovou dobrotu nám šiřoko daleko v žádné hospodě nadají. Chcete-li něco nového, chutného a rychlého, vyzkoušejte tohle. Samozřejmě podmínkou je mít rád natto :-)
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 hrnku bílé rýže
  • 3 hrnky vody
  • špetka soli
  • 1 cibule na velké kusy
  • 1 mrkev na dlouhé nudličky
  • 1 hrnek dýně na velké dlouhé nudličky
  • koření: sladká paprika, mletý koriandr, rozmarýn
  • olej
  • sojová omáčka podle potřeby
  • pražené slunečnicové semínko na ozdobení
  • kvašená zelenina na oblohu
  • salát: rukola, polníček, ledový salát, naklíčená čočka a lžíce tofunézy
  • krabička sojového natta
  • jarní cibulka

Jak připravit kaši s rýže s natto a zeleninou

  1. Propláchneme rýži ve studené vodě a dáme vařit do trojnásobku studené vody se špetkou soli. Vaříme na mírném plameni do vstřebání vody.
  2. Cibuli, mrkev a dýni očistíme a pokrájíme na velké dlouhé kusy.
  3. Ve woku rozpálíme olej, vhodíme cibuli a ihned osolíme.
  4. Za stálého míchání přihodíme dýni a mrkev a koření.
  5. Orestujeme, podlijeme malou trošku vody (dvě lžíce), přidáme trochu sojové omáčky, promícháme a za občasného míchání orestujeme do křupava.
  6. Mezitím opláchneme a pokrájíme zeleninu na salát a smícháme se lžící tofunézy.
  7. V misce našleháme natto se dvěma lžícemi sojové omáčky a nasekanou jarní cibulkou. Když napění a propojí se, je hotovo.
  8. Podáváme kopeček kaše s porcí zeleniny z woku, porcí salátu a lžící natta.

Praktické

  • Začněte vařením obilí, všechno ostatní si připravíte v mezičase. Takto připravené jídlo máte do 30 minut na stole.

Kombinujeme

  • Obilí, zelenina a luštěnina v podobě natta nám udělají kompletní talíř.

Obměna

  • Zeleninu můžeme jakkoli obměnit podle aktuálních zásob.

Děti

  • Takto připravený pokrm je vhodný pro děti již od 2 let. Pokud ubereme sojovou omáčku a koření, můžeme zařadit i dříve.

Nejlepší knedlíčky

Lenka: Tyto knedlíčky jsou chuťově snad nejlepší, jaké jsem...

Eva: “Jím jinak” a jsem nadšená!

Eva: "Jím jinak" už podle vás vařím měsíc a...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

Nemám chuť na sladké a už mi nechutná ani káva!

Petra: Tak pro dnešek jedno velké AHA! Nemám chutě...

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

Za 3 týdny mám 5 kg dole bez hladu a chemických koktejlů

Zdlang: Zdravim, Evo, Jarni ocista mne prekvapuje pokracujicim ubytkem...

Je mi mnohem líp ve vlastním těle

Hanka: Dobrý den, děkuji za kurz. Zhubla v pase...

Faldy na břiše jsou pryč, zálibně se dívám do zrcadla

Lucka: Tak činím nyní bilancování mé  Jarní očisty. Jelikož...

V lednici máme týden starou šunku: nikdo už ji nechce!

Veronika: Ja mám rôzne stravovacie omedzenia, takže pre mňa bol...

Hubnutí jde samo

Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

Kurz byl nejkrásnějším dárkem, který jsem kdy dostala

Dagbri: Jsem moc ráda, že jsem na Vaše stránky...

Musím pořídit nový šatník – zhubla jsem z 60 na 53 kg!

Hanka: Jen jsem Vám chtěla poděkovat. V kurzu jsem...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Kamarádky mě chválí, jak dobře vypadám a zářím

Ikminka: Ahoj všichni! Minulý rok jsem začala jíst jinak,...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMlýnky na obilí, vločkovač, mixéry, roboty, odšťavňovače a další kuchyňské vybavení se slevou
Další článekAhoj ženy – moje cesta (Janina)