Na kaši:
- 100 g kulatá celozrnná rýže
- 1 bílá cibule
- 1 malá červená řepa
- kus dýně
- tymián
- olej
- rozmarýn
- sójová omáčka dle chuti (např. tamari)
- konopné semínko
- dýňové semínko
- sůl
Na pesto:
Proměň se ze zimní medvědice v jarní gazelu! 😁
Ráno plná energie, pleť jen září, oblečení ti padne a tělo šlape jako hodinky - Pojď do toho!

- 2 hrsti listů řapíkatého celeru
- 1 hrst petrželky
- 2 hrsti kešu
- 2 kostky ledu
- 2 stroužky česneku
- olivový olej podle potřeby
- sůl
Jak připravit rýžovou kaši s pečenou zeleninou a pestem
- Nejdříve připravte pesto. Do mixéru dejte všechny ingredience a rozmixujte na konzistenci, která vám vyhovuje.
- Dejte vařit rýži na kaši.
- Poté nakrojte cibuli na 8 dílků, ale nedokrajujte do konce. Posolte, pokapejte olejem, dejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Nakrájenou řepu, osolte, pokapejte olejem, přidejte bylinky, promíchejte a dejte na plech k cibuli.
- Dýni nakrájejte na kousky, přidejte bylinky, sůl, olej, promíchejte a dejte na plech k ostatnímu.
- Pečte do měkka, doba pečení bude záležet na troubě a na velikosti zeleniny.
- Když je vše připravené, dejte na talíř kaši, doprostřed dejte cibuli, přidejte ostatní pečenou zeleninu, posypte konopným a dýňovým semínkem, přidejte pesto a dochuťte sójovou omáčkou.
Praktické
- Led do pesta dáváme kvůli barvě, bude hezky zelená.
- Pesto můžete uchovat v lednici a použít i do dalších receptů.
- Pro verzi bez sóji použijte místo sojové omáčky více soli nebo nesójovou slanou přírodní omáčku, např. hrachovou.
Obměna
- Použijte jakoukoliv sezonní zeleninu, kterou rádi pečete.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Ráno si neumím představit crcat se s timto jistě výborným jídlem. K večeři bych si to ráda dala. Ráno mě kaše se zeleninou absolutně nevyhovují. Trvají příliš dlouho, na to nemám ráno náladu. To bych si vzala radši kus chleba… Ráno si vařím miso polévky, ty zaberou jen chvilku.
Vierčiny recepty mám moc ráda, po letech marných rozpačitých pokusů konečně jedno vegan jídlo za druhým, které nejenom, že chutná výborně, ale vyživí a hojí 🙏❤️ Tohle byla opravdu dobrota! 😊