Lahodná rýžová kaše s vynikající pečenou zeleninou, která vás potěší a v chladných dnech i příjemně zahřeje.

Ingredience
1 porce

Na kaši:

  • 100 g kulatá celozrnná rýže
  • 1 bílá cibule
  • 1 malá červená řepa
  • kus dýně
  • tymián
  • olej
  • rozmarýn
  • sójová omáčka dle chuti (např. tamari)
  • konopné semínko
  • dýňové semínko
  • sůl

Na pesto:

  • 2 hrsti listů řapíkatého celeru
  • 1 hrst petrželky
  • 2 hrsti kešu
  • 2 kostky ledu
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej podle potřeby
  • sůl

Jak připravit rýžovou kaši s pečenou zeleninou a pestem

  1. Nejdříve připravte pesto. Do mixéru dejte všechny ingredience a rozmixujte na konzistenci, která vám vyhovuje.
  2. Dejte vařit rýži na kaši.
  3. Poté nakrojte cibuli na 8 dílků, ale nedokrajujte do konce. Posolte, pokapejte olejem, dejte na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Nakrájenou řepu, osolte, pokapejte olejem, přidejte bylinky, promíchejte a dejte na plech k cibuli.
  5. Dýni nakrájejte na kousky, přidejte bylinky, sůl, olej, promíchejte a dejte na plech k ostatnímu.
  6. Pečte do měkka, doba pečení bude záležet na troubě a na velikosti zeleniny.
  7. Když je vše připravené, dejte na talíř kaši, doprostřed dejte cibuli, přidejte ostatní pečenou zeleninu, posypte konopným a dýňovým semínkem, přidejte pesto a dochuťte sójovou omáčkou.

Praktické

  • Led do pesta dáváme kvůli barvě, bude hezky zelená.
  • Pesto můžete uchovat v lednici a použít i do dalších receptů.
  • Pro verzi bez sóji použijte místo sojové omáčky více soli nebo nesójovou slanou přírodní omáčku, např. hrachovou.

Obměna

  • Použijte jakoukoliv sezonní zeleninu, kterou rádi pečete.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Díky JJ mám více energie a 5 kg dole

Libenk: Hlavně chci moc poděkovat za Váš přístup, pořád...

Jako bych měla tak trochu křídla :-) (Hana)

Hana: Po dvanáctém dni opravdu skvělý pocit, energie a...

Kalhoty mi padají i zapnuté (Veve)

Veve: Ahoj Evi, dnes jsem tě viděla v pořadu...

Lucka, účastnice kurzu, nám napsala

Dobrý den Evo a Heleno, ještě jednou děkuji za příjemně...

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

Ještě, že tento web existuje!

Lenka: Děkuji Vám. Za rady i za celý tento...

4 kg dole a jsem plná radosti a sebevědomí

Ajka: Manžel a syn, světe div se si oblíbili...

Z receptů JJ jsem úplně unešená

helusa27: Bože, to je dobré! Zatím jsem trochu podezíravá...

Mám první den za sebou a jsem velmi spokojená (Vlaďka)

Vlaďka: Dobrý den, dnes mám první den za sebou...

18 kg dole a energie tolik, že se nepoznávám (Lenka)

Lenka: Já se nepoznávám, jsou čtyři hodiny odpoledne a...

návod na obiloviny

Dobrý den! Vstoupila jsem do klubu před pár dny....

JJ mi pomohlo najít směr, kterým chci jít

Petrushe: Ahoj Evi, chci touto cestou moc poděkovat za...

Mám víc energie, dole už 4,5 kg (Petra)

Petra: Dnes je můj 9. den a já se...

Vše výtečně chutná (Alexandra)

Alexandra: Dnešní oběd a další skvělý recept - hlíva...

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Patní ostruha už mě netrápí (Věrka)

Věrka: I já jsem trpěla s patní ostruhou. Nic...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekHokkaido 3x jinak: oranžová, zelená a modrá. Jak se liší?
Další článekVajíčková pomazánka z dýně a tofu (veganská)