Malá ale pěkně ostrá. Taková je kulička ze strouhaného křene. Tenhle doplněk vyrobíte raz dva a strávníky u stolu s ní jistě překvapíte. Velký úspěch mívá u mužů, ale naše čtyřletá slečna jí také ráda.

Ingredience
  • umeboshi švestička
  • 1 lžíce strouhaného čerstvého křenu

Postup

  1. Švestičku odpeckujeme a smícháme ji v třecí miste nebo přímo rukama s na jemno nastrouhaným křenem.
  2. Ze vzniklé hmoty tvarujeme kuličky.

Praktické

  • Jedná se o velmi pikantní doplněk, takže každému dáme na talíř jen malý kousek odpovídající zhruba půl lžičce.
  • Pokud je na vás až moc silná, klidně ingredience krátce povařte v trošičce vody a pak teprve podávejte.
  • Můžeme si vyrobit větší množství na pár dní dopředu a skladovat v uzavřené krabičce v lednici.

Děti

  • I děti potřebují doplňovat pikantní a pálivé chuti, ale jen v malinkém množství. Tento doplněk bych nedávala dětem mladším 2 let. Stejně by jej asi nechtěly jíst.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Hltám všechny informace

Lenka B.: Ahoj Evi, děkuji za perfektně zpracovaný článek....

Podle tak nádherně popsaných postupů – to se to vaří!

ivlik: Vaření jde suprově, vzhledem k tomu že jsem...

Velké díky za filmový festival

Ivana: Holky, nechtělo se mi přihlašovat na festivalové stránky,...

Dostala jsem pochvalu za skvělý krevní obraz (díky JJ stravě)

Hankaj: Včera jsem byla darovat krev a dostala jsem...

Děkuji za to, že jste normální ženské, a předkládáte to nejlepší, k čemu jste se dopracovaly

Renča: Prochechtala kus včerejšího dne při pročítání webu JJ...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Nikdy jsem tak ráda nevařila… až teď!

Jana: Nikdy jsem tak ráda nevařila jako nyní s...

Vaše vedení je úžasné – kila jdou dolů a nemám chuť na sladké

Marie: děkuji za další přísun informací. Už podle vás...

Díky JJ mi snížili léky na revmatoidní artritidu

Eva: Ještě jednou děkuji za Jíme jinak, děláte to...

Jsem nabitá energií a pořád se usmívám

Spenito: Ahoj Ajko (a holky 🙂 ), líbí se...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Roky jsem bojovala se zácpou a únavou – konečně jsou pryč!

Marcela: Ahoj, chtěla jsem vám poděkovat za super kurz...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

Díky vám jsem objevila jiný styl přípravy a stravování

Štěpánka: Postupně se pročítám a sepisuji nákupní seznam. Zkouším a...

Začíná mi ujídat můj muž masožrout!

Silvushe: Můj muž "masožrout" začíná ochutnávat a chutná mu! S...
  1. My jsme si vyhlídli křen u lesa na jednom z našich výletů a zrovna předevčírem jsme si pro něj zašli s polní lopatkou. Je v něm síla přírody a taky má dobré grády. Hledáme teď, jak ho využít, dokud je čerstvý a tak se tu ten recept objevil jak na zavolanou. Už jsem to smíchala, večer podám a jsem zvědavá na reakci.

  2. Tak tohle bude hustý…. 😀 ! To musím vyzkoušet, máme doma svůj vlastní křen a ten teda bude mít grády a ještě se švestičkou…. hmmm 🙂

  3. Opravdu pomáhá odhlenění. 😀 Omlouvám se že to píšu takto, ale teče mi sopel ještě 10 minut po snězení této kuličky. O slzách ani nemluvím. Evidentně manžel vybral řízný křen. Jsem zvědavá, co na kuličky řekne. Nachystala jsem mu to jako lahůdku na stůl – krásně ozdobené červeným zelím – až příjde od kamaráda z návštěvy.

    • venisy, hlavně to má být kulička, ne koule 🙂 A jí se to k jídlu ne samotné :-))) Připomnělo mi to moje první setkání s křenem: „Dědo, co to je?“ ptám se ve věku, kdy ještě nevidím pořádně na linku a kde něco děda usilovně strouhá. „Na, čuchni si to je křen.“ Důvěřivě jsem se nadechla z plna hrdla a pak hodinu smrkla a slzela. Měla jsem na pár dní pokoj od tehdy věčně ucpaných dutin 🙂

  4. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekValašský kontrabáš
Další článekCizrnová omáčka s majoránkou a česnekem