Domů Téma Střevo

střevo

Nebezpečí zelených smoothie a šťáv – jsou nabité živinami, ale i...

Smoothie a zelené detoxikační šťávy zažívají boom. Možná o nich máte také představu, že jde o tu nejzdravější věc, kterou pro své tělo můžete udělat....

Jogurtový nápoj (bez sóji, bez lepku, bez cukru)

Skvělé občerstvení do teplých dnů, které jistě uspokojí i milovníky klasických jogurtových nápojů. V jogurtovači je příprava tohoto jogurtu hračka, ale jde to i...

9 zajímavostí o rebarboře: je zdravá, ale zároveň i nebezpečná

Začala sezóna rebarbory. Její části jsou jedovaté, ale zároveň obsahuje spoustu vitamínů a je prospěšná našemu tělu. V gastronomii se považuje za ingredienci lásky,...

Naše nejoblíbenější pickles

Milujeme kvašenou zeleninu. Je chutná a plná vitamínů a laktobacilů, kteří se postarají o náš zdravý střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do sklenice, zatížit a...

Shodil jsem 16 kg, svaly a energie zůstaly (František, 44 let)

Mám dole 16 kg a nespočet centimetrů. Zbavil jsem se úporného průjmu, křečí i zánětu v kyčli. Nepřišel jsem o svaly a energie mám...

A pak že Jíme Jinak není pro chlapy a sportovce (František,...

Běhám maratony, plavu, cvičím. Přesto celý život zápasím s nadváhou. Vyzkoušel jsem snad všechny výživové směry včetně Low Carb. Ale líp mi nebylo, spíš...

Rostlinná strava léčí deprese. Projekt podporovaný EU dává doporučení

Lidé s depresemi nebo s náchylností k depresem by měli dle projektu MyNetGut podporovaným EU konzumovat více celistvé rostlinné stravy. Může jim prospět potvrdily...

Pouhé 3 dny v nemocnici změní váš střevní mikrobiom k horšímu

Nemocnice by měla být od toho, abychom se brzy zotavili. Místo toho nám ale pobyt v ní může v těle nadělat paseku. Studie zjistila,...

Nápoj ze lněných semínek – detoxikuje tělo a léčí trávení

Lněný čaj je výborným pomocníkem při detoxikaci těla, hubnutí a jakýchkoliv trávicích potížích od nadýmání, plynatosti, až přes zácpu. Jedinečný je také v těhotenství,...

Největší studie mikrobiomu: nový pohled na střevo a zdraví lidí

Jedna z doposud největších a nejvíce fascinujících studií zaměřená na střevní mikrobiom Projekt Americké střevo přinesla první výsledky v oblasti lidského zdraví a střevního...

Celozrnné obiloviny jako pomoc v léčbě současné epidemie obezity

Žijeme v obezogenním prostředí. Všude kolem nás je levné nezdravé jídlo, které u nás vytváří závislost a ztěžuje hubnutí. A začíná to u dětí....

10 způsobů, jak se zbavit trávicích problémů (podloženo studiemi)

Až 80 % z nás trápí trávicí problémy. Přispívá k tomu zrychlená doba, stres a špatná strava. Lékaři rádi tyto problémy shrnují pod diagnózu...

Toto vám v porodnici neřekli: přirozený porod vs. císařský řez

Přirozený porod je pro dítě takovým prvním "očkováním". V porodních cestách získá důležitý mikrobiom od matky, který ho chrání před nemocemi. Pokud je narozené...

Kořeněné pickles jablko-zelí-zázvor

Voní a chutná téměř jako štrůdl. Kvašené zelí a jablíčka v kombinaci s kořením a zázvorem jsou výbornou zahřívací a velmi chutnou kombinací kvašené...

Jak přirozeně posílit imunitu – svou i dětí (6 praktických tipů)

Po létě, kdy jsme si dali tam nějakou zmrzlinu, občas zákusek, jinde něco grilovaného, je třeba změnit své návyky tak, abychom se vyhnuli podzimním...

Ovesný jogurt (bez sóji)

Ovesný jogurt (oat jogurt) je skvělou alternativou pro všechny, kteří si chtějí dopřát rostlinný jogurt, ale chtějí omezit sóju v jídelníčku. V jogurtovači je...

Jezme jablka. Naše střevo nám poděkuje

Vědci potvrdili, že platí staré přísloví "Jedno jablko denně je nejlepší lékař". Jablka mají velmi pozitivní vliv na naše střevo, a to zase na...

Poznej své trávení: od úst až po konečník (2. část)

Zažívací systém a strava, která jím pochází, vyživuje nejen naše tělo, ale má zásadní vliv i na naši psychiku. Pokud tedy chceme získat maximum...

Tyto běžné emulgátory v potravinách poškozují naše střevo

Možná to znáte. Trpíte nadýmáním, plynatostí a dalšími nepříjemnými střevními problémy a nevíte proč. Vyřadili jste mléčné výrobky, lepek a další dráždivé látky, ale...

Pickles aneb fermentovaná zelenina – co je to?

Kvašená zelenina je jednoduchý, rychlý a chutný způsob konzervace. Má mnoho živin, enzymů, vitamínů, minerálů a dokáže v našem těle skoro zázraky.

Dokonalý mazací paprikový „sýr“ (bez mléka). Ze 4 ingrediencí.

Tato pomazánka je tak luxusní, že i návštěvy, které nejí zdravě, se oblizují a chtějí recept. Stačí vám na něj 4 ingredience a do...

Psychika je půl cesty k uzdravení z Crohnovy choroby (Petra)

Crohnova choroba je velké téma, které se objevuje i v naší skupině. V diskusi na FB Jíme Jinak se objevil zajímavý komentář od další...

Jsem dva roky bez Crohna (Petra, 42 let)

Petru neustále trápily bolesti břicha a průjem, stále jí rozháněli slepé střevo. Byla to ale Crohnova choroba. Navíc se ukázalo, že má potíže s...

Jak vyléčit problémy se střevy? (dráždivý tračník, Crohnova choroba, ulcerózní kolitida)

Jak postavit jídelníček, když nefunguje dobře trávení? Co pomáhá při nadýmání a plynatosti? Jak upravit stravu při Crohnově chorobě, ulcerózní kolitidě a dráždivém tračníku, aby...

Jogurtový dip s pažitkou (vegan)

Nejrychlejší dip vhodný k pečené a napařené zelenině, karbanátkům nebo do náplně na palačinky či jako dresink na salát. Pokaždé si ho můžete udělat...

Proč nedoporučujeme jíst banány? Z těchto 10 důvodů!

Banány se považují za zdravé ovoce a dávají se dětem už od kolébky. My je ale nedoporučujeme. Nejenom, že působí nepříznivě na naše tělo,...

Zjistěte, jak jste na tom se zdravím. Nakoukněte do záchodu

Musíme tam všichni. I přes to ale o stolici nemluvíme. Je to tabu, za které se stydíme. Vylučování je ale nezbytná funkce těla, která...

14 překvapivých faktů, které o svém zažívání možná nevíte

Většina z nás toho o své trávicí soustavě moc neví. Přitom trávicí soustava pro nás dělá mnohem víc, než jen že vylučuje snědenou potravu. Které...

Opěvovaná probiotika: dělají více škody, než užitku

Probiotika se až doteď považovala za velmi přínosná. Ale v poslední době se začíná objevovat čím dál tím více výzkumů, které ukazují, že s...

Pickles z řepy a daikonu

Červená řepa má nejvyšší obsah železa a mědi ze všech zelenin. Kvašení ji pozvedne ještě o úroveň výš. Pickles z řepy v kombinaci se...

Pickles daikon-mrkev-cibule

Výborná kvašená zelenina nabitá vitamíny a živinami pro naše tělo a náš střevní mikrobiom. Stačí nastrouhat, naložit do sklenice, zatížit a za 5 dnů je...

Fermentovaný tofu tvaroh

Pokud chcete tofu posunout ještě o level výš co se týče živin i chuti, zfermentujte ho na výborný tofu tvaroh! Je to jednoduché a...

Diagnóza podle jazyka: odhalte příčiny vašich nemocí

Vyplázni na mě jazyk a já ti řeknu kdo jsi a co tě trápí. Tak by se dala nazvat diagnostika z jazyka ve východní...

Nedostatek B12 a anémie – kdy může nastat a co s...

Kdy hrozí anémie a nedostatek B12? Jak to souvisí s dostatkem železa v krvi? Je potřeba do jídelníčku zařadit červené maso nebo játra? Odpovídají MUDr....

Kvašená červená řepa s křenem

Křen posilňuje organismus, odhleňuje, udržuje správnou mikroflóru ve střevech a pomáhá při infekcích ledvin i močových cest. V kombinaci s řepou a zelím v...

Kešu sýr s koprem

Sýry z kešu oříšků mají nespočet různých variant a všechny jsou výborné. Tento sýr je s příchutí kopru.

Křenový smetanový dip (bez laktózy)

Křen má antibiotické a desinfekční účinky na lidský organismus. Pomáhá posílit organismus a léčit rýmy, nachlazení, kašel a záněty dýchacích cest. Tento lahodný dip...

Neuvěřitelný svět mikrobů v nás (díl 2.)

Nemoci, obezita, spánek, nálada, upřednostňovaná jídla a dokonce i autismus, nervozita nebo pravděpodobnost, že vás štípne komár. To vše lze přičíst mikrobům žijícím v našem...

Neuvěřitelný svět mikrobů v nás (1.díl)

Nemoci, obezita, spánek, nálada, upřednostňovaná jídla a dokonce i pravděpodobnost, že vás štípne komár. To vše lze přičíst mikrobům žijícím v našem těle. Mají větší...

Roztíratelný „sýr“ bez mléka

Chybí vám něco, co si můžete namazat na pečivo? Máte rádi tavený sýr, ale nechcete jíst ten klasický plný "éček" a chemie? Pak si...

Jak nás ovlivňuje 5 elementů životního cyklu

Jak se jedlo dříve a jak se jí dnes? Proč došlo ke zmatku a chybám? Jak souvisí naše orgány s různými ročními obdobími, barvami,...

Štítná žláza: lze ji alternativně vyléčit?

Hyperfunkce, hypofunkce, problémy se štítnou žlázou... Proč v našich podmínkách máme tyto dispozice? Jak souvisí štítná žláza, komunikace, antikoncepce, plísně a játra? Může lepek...

Paraziti a plísně v těle: co nám hrozí a jak se...

Proč se paraziti v našem těle vyskytují, kde se berou a jak moc jsou nebezpeční? Co je živí a co podporuje jejich množení? Co produkují plísně...
Téma: aditiva, imunota, vegetariánské recepty, selhání ledvin, zdravé střevo, nadýmání, wc, skořice, regenerace při sportu, šlem z lněného semínka, cévní problémy, kombucha, mléčná bílkovina, bílé pečivo, kdy chodit na WC, jídlo na podzim, nervový systém, pes, orgány, alergická reakce, úzkost, reveň, strava při nemoci střev, B12, alergie na mléko, jogurt z vloček, plantains, pobyt v nemocnici, problémy s trávením, psychické nemoci, toxiny, alergie na lepek, tuky, trávicí systém, svalové křeče, datle, bolest zad, pálení vniřností, fermentace, regenerace žlučníku, polévky, sója, slaná chuť, dieta low-fodmap, fodmap dieta, rebarborový koláč, jak vařit podle ročních období, trávicí enzymy, oxaláty, emulgátor, kurkuma, proteiny, imunita, fermentované produkty, vazivo, pečivo z celých zrn, pečivo, kouření, Klub Jíme Jinak, kadeřavá kapusta, vaginální očkování, nenasytnost, očista, děravé střevo, průmyslově zpracovaná strava, potíže s trávením, zdravá strava, jídelníček nadýmání, vápník, močové cesty, bolest svalů, mazací sýr, hlávkové zelí, zkušenosti low carb, kyčle, polotovary, kyselina fytová, slunečnicové smeínko, zelená stolice, cvičení, nadýmání bolesti břicha, ovesný jogurt, sport, vývar ze lnu, plnost, vlákniny, sezóna jaro, autoimunitní choroba, mléčně kvašená zelenina, rýžový sirup, hormony, kukuřice, jogurtový dresink, jak léčit nadýmání, kalorické tabulky, kadeřávek, zpracované potraviny, ryby, pečivo z bílé mouky, probiotikum, křen, roup dětský, skleróza, příčiny zácpa, obiloviny, ovoce, přírodní léčba, hormonální systém, celá zrna, tučná strava, zmrzlina, kojení, kopr, ledviny, kandida, hormonální potíže, střídání ročních období, císařský řetz, co na zácpu, novorozenec, lepek, šlechtění, výhřez konečníku, léčba zácpa, antinutriční látky, psychosomatika, místo jogurtu, slezina, vitamín C, sladěnka, jak na trávicí problémy, rozhovory s odborníky, nedostatek živin, LC, pestrý mikrobiom, meduňka, brambor, jablka, co jíst při hubnutí, způsoby vaření, Hiziki, střevní problémy, zahušťovadla, brokolice, mikrobiom, jak často chodit na záchod, detoxikace, jak se stravovat při celiakii, diagnoza podle jazyka, nízkosacharidová strava

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?