Pokud máte přebytky jahod a vaše děti touží po zmrzlině, kterou jim nechcete kupovat, máte možnost vyrobit si snadno, levně a zdravě domácí verzi. Toto je naše oblíbená jahodová dřeň, kterou děti hrdě nazývají domácí jahodovou zmrzlinou.
Ingredience
pro cca 24 kusů
  • cca 1 kg zralých jahod
  • špetka soli

Postup

  1. Jahody omyjeme ve studené vodě a zbavíme stopek a lístečků.
  2. Rozmixujeme do tekuté podoby.
  3. Nalijeme do formiček či mističek.
  4. Dáme zmrazit.

Praktické

Pokud použijeme nanukové formičky, usnadníme si vyndavání zmrzlé jahodové hmoty opláchnutím v teplé vodě – krásně vyklounou ven. Nebo prostě chvilku počkáme, až povolí.

Obměna

Do zmrzliny můžeme přidat jakékoli ovoce, které zrovna dozrává. Kyselejší ovoce můžeme dosladit sladem, obilným sirupem či rozinkami, datlemi apod.

Děti

Pro nikoho není vhodné konzumovat ledové pokrmy, tím spíš ne pro malinké děti. S podáváním ledové zmrzliny počkáme až do doby, kdy už nechtějí děti jíst variantu s agarem. I tak dětem dáváme zrmrzlinu trochu odstátou a učíme je ohřívat sousto v ústech.

Za týden co jíme jinak o čtyři kila méně

Merci 72: Krásné ráno děvčata. Chtěla bych Vám mockrát poděkovat za nádherný víkendový seminář na Sázavě. Bylo to úžasné a navíc po víkendu jsem měla v sobě úplně jinou...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila vyřadit před kurzem a nyní je to již 4. týden, kdy nekafuju, skvěle funguju (6.30 - 22.00, o víkendu i...

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj začala. "Zdravě" jsem jedla celý život, ale když jsem se dozvěděla o pár zdravotních drobnostech, tak to se mnou zacloumalo....

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie a žádnou chuť na maso a sladkosti!

Jsem nadšená, jak mi jídlo chutná a nemám chuť na sladké

Dagmar: Dobrý den Evi, jsem nadšená, jak mi jídlo chutná, i když nevařím jídla přesně podle jídelníčku, vařím samozřejmě podle pravidel JJ. Když mám volnější den, tak si vyberu...

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky by mohly být povzbuzením těm co to máte taky, ať již z jakýchkoliv důvodů, těžší a zatím se obrovského povzbuzení...

Bez masa je mi skvěle

Petra: Nejdřív jsem to vůbec neplánovala, ale nakonec jsem maso celý týden opravdu vynechala (čtením vašich inspirativních komentářů jsem dostala najednou chuť to fakt vydržet) a cítím se po tomto...

Klesl mi cholesterol, glykemie i další hodnoty v krvi

Jana P.: Dobrý den, chtěla jsem vám poděkovat, za nápady a hlavně recepty na jiná jídla. Od ledna jsem v důchodu a tak jsem si řekla, co to nevyzkoušet....

Úspěch: manžel vylízal i talíř

Slunivok: Skvělý recept ! Uvařila jsem si čočku na kari (přidala jsem ho trošku víc) už na oběd, protože mám dnes trošku víc času. Poprvé mi nic nezbylo, protože...

Klub JJ mě vyrazil dech

Jana: Evi a Helčo, jste úžasné , Klub jíme jinak mě vyrazil dech. Tolik témat a video recepty, prostě klobouk dolů, je za tím tolik práce. Díky.

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše stránky. O zdravější život se snažím už pár let, ale tak nějak stylem dva kroky vpřed, jeden zpět. Děkuji, že...

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a neocenitelná. Máte to opravdu vychytané do puntíku. Mohla jsem pracovat úplně v klidu a s nadhledem. Díky za pomoc. Mimochodem, v...

Největší hubnutí nastalo po vysazení cukru a bílého pečiva

Mrask: Dobrý den, začala jsem asi 14 dní před začátkem kurzu, zkoušela jsem vařit recepty a postupně vybavovala surovinami. Pak jsem jela podle programu, od počátku jsem se snažila...

K předchozí stravě už se nechci vrátit. Ze zdravého vaření se stalo moje hobby

Beagil.gild: Schudla som sice len 2 kila, ale v cm je toho dosť. Takže žiadne obtiahnute nohavice, že sa musím nadýchnuť, aby som ich vôbec obliekla, čo sa mi...

Královský oběd za půl hodiny

Lucie.L.: Chtěla jsem poděkovat za dnešní promyšlené "menu" pro pokročilé. Opravdu super jídla. Stravujeme se dle jíme jinak už delší dobu, ale spíše jednodušeji, skromněji. Dnes to pro nás...

Díky za obrovskou inspiraci

Touto cestou chci Evě a Heleně poděkovat za záslužnou práci, kterou dělají. Bez nich bych se se svým dvouletým synem už dávno utopila ve stereotypu. Díky za obrovskou inspiraci.

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekBrownie
Další článekKrémová polévka z fazolek mungo