- malá cibule
- menší mrkev
- kus pórku
- kousek kedlubny
- 2 cm řasy Kombu
- olej
- sůl
- petrželová nať
- miso pasta
Postup
- Ohřejeme zeleninový vývar. Mrkev a pórek pokrájíme na nudličky, kedluben na tenké plátky.
- Cibuli nakrájíme na kostičky, krátce ji orestujeme na oleji spolu se solí.
- Přidáme mrkev a kedluben a pár minut restujeme.
- Zalijeme horkým vývarem, přidáme pokrájenou řasu, kterou jsme vařili v zeleninovém vývaru a vaříme cca 10 minut. Zelenina má být příjemně měkká, ale ne rozvařená. Řasa není nutná nebo se dá nahradit jinou. (Wakame, Hiziki, Nori).
- Na závěr přidáme pórek a necháme minutu povařit.
- Polévku vypneme a odstavíme. V trošce polévky rozmícháme 1-2 lžičky miso pasty, přidáme do polévky a necháme dojít.
- Podáváme posypané čerstvými bylinkami. Pokud je polévka málo slaná, dochutíme ji ještě miso pastou.
Praktické
- Nemáme-li po ruce hotový vývar, jednoduše si dáme 10 minut vyvařit odkrojky z mrkve, pórku (včetně kořínku), slupky a listy z kedlubny a přidáme řasu. Pokud nám už ani těch 10 minut navíc nevychází, zalijeme zeleninu vroucí vodou místo vývaru.
Kombinujeme
- Polévku můžeme posypat praženými semínky slunečnice nebo dýně. Pokud máme strávníka, kterému přijde málo slaná, pomůžeme si gomasiem.
Obměna
- Polévku můžeme připravit z jakékoli jiné kombinace zeleniny.
PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?
Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!
Komentáře
Dobra polivecka :-)
Dobrota jako vzdycky ♥️ Dekujeme ♥️☀️