- 1 hrnek bulguru
- 1/2 žluté a 1/2 zelené cukety
- 2 stroužky česneku
- 5 sušených rajčat
- hrst bylinek (petržel, bazalka apod.) + trochu na ozdobu
- olivový olej
- olej na restování
- sůl
- pepř
- lahůdkové droždí
- 1 polévková lžíce slunečnicového semínka
Jak připravit rychlý salát z bulguru
- Bulgur uvaříme dle návodu na obalu.
- Připravíme si bylinkový olej – do vyšší nádoby dáme bylinky, sůl, pepř a olivový olej a vše rozmixujeme, ne však úplně najemno.
- V pánvi rozehřejeme olej a dáme do něj restovat cuketu, osolíme, opepříme a až trochu změkne, přidáme pokrájený česnek, slunečnicová semínka a cca po 2 minutách také uvařený bulgur.
- Vypneme sporák a vmícháme bylinkový olej a nakrájená sušená rajčata.
- Podáváme posypané bylinkami a lahůdkovým droždím.
Praktické
- Salátek lze podávat teplý i studený a můžete si ho vzít i sebou do krabičky na výlet.
- Pokud chceme kompletní talíř, orestujeme spolu se zeleninou tofu či seitan nakrájený na nudličky.
- Pro bezlepkovou dietu použijeme bezlepkový bulgur nebo jinou obilovinu bez lepku.
Obměna
- Můžete použít jinou zeleninu nebo bylinky dle chuti a zásob.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Skvělá večeře! Přidala jsem k cuketě i trochu špenátu, k tomu včerejší tofu ála balkán a moc jsem si pochutnala😍