Tempeh je velmi chutná náhražka masa s vysokou výživnou hodnotou. Proto se vyplatí mít ho doma vždy v zásobě, když potřebujeme uvařit nějakou rychlovku. Zkuste pro jednou tempeh místo krájení nastrouhat a pokrm bude mít zase jiný rozměr.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší cibule
  • 1 větší mrkev
  • hrnek čínského zelí nakrájeného na jemno
  • jarní cibulka nebo pórek (asi 10 cm)
  • 3 PL oleje
  • sůl
  • 1 uzený tempeh (200 g)
  • umeocet a sójová omáčka na dochucení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte na tenké proužky nakrájenou cibuli a mrkev, přidejte sůl a restujte asi 10 minut.
  2. Mezitím si nastrouhejte tempeh na hrubém struhadle.
  3. Přidejte do pánve jarní cibulku nebo pórek nakrájené na kolečka a ještě minutu, dvě restujte.
  4. Přisypejte nastrouhaný tempeh, pořádně promíchejte a nakonec přidejte nakrájené čínské zelí a podlijte troškou vody.
  5. Restujte už jen chvíli, aby zelí jen změklo a přitom zůstalo křupavé.
  6. Ochutnejte a pokud to bude málo slané, dochuťte trochou umeocta nebo sójové omáčky.

Kombinujeme

Tuto směs podávejte s jakoukoliv obilovinou a ideálně ještě zeleninovou omáčkou, aby jídlo nebylo moc suché.

Na fotce je rýže Basmati se slunečnicovým semínkem, omáčka z mrkve a petržele a ledový salát.

Obměna

Pokud máte rádi ostřejší chuť, použijte oblíbené koření jako česnek, zázvor, kurkumu nebo kari.

Děti

Tento pokrm můžete dát dítěti kolem 2 let. Pokud bych vařila pro mladší, použila bych bílé tofu místo tempehu a šetřila se solí.

Díky za kurz, který mě nikam netlačil, ale naopak motivoval

MoniVr: Dobrý den, chci moc poděkovat, cítím se moc...

Nevěřila jsem, že jídlo může být tak chutné

Holajna: Dnes jsem uvařila první jídlo. Všechno bylo vynikající....

Královský oběd za půl hodiny

Lucie.L.: Chtěla jsem poděkovat za dnešní promyšlené "menu" pro...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Cítím se neskutečně lehčí a zmizelo i bušení srdce

Jaterik: Ahoj holky, moc děkuji za skvělý program. Vaření...

Šok: jí to i můj masomil manžel!

Jana: Šok! Jídla z kurzu jí i můj masomil...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Obleču šaty, které jsem X let neoblékla

Ilona L.: Mám jednu naprosto luxusní zprávu! Moje 69letá...

Už po týdnu se cítím lépe a dokonce jsem zvládla i půst

Slunivok: Já jsem se radostně pustila do jarní očisty....

Díky novým videím v kurzu mám pocit, že jsme si blíž

Tereza: Moc moc chválím za nové zpracování kurzu (videa),...

Poděkování

Dobrý den, chtěla jsem moc poděkovat za tyto inspirující...

Podzimní detox nemá chybu! Samé dobroty, které mě léčí

Pavlína M.: Již 9 měsíců jsem s Jíme Jinak...

Nemůžu si pomoct, ty jídla z kurzu jsou tak dobrá, že vylizuji talíře i hrnce…

Magda: Ahoj všichni, dnes uvařil manžel - zelí, bramborový knedlík a...

Manžel na této stravě cukrovku vyléčil

Metodej: Určitě je, manžel na této stravě v podstatě...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. Děkuju za nápad na nastrouhání, někteří členové rodiny ho ve větších kouscích nejedí.
    Udělala jsme jiný recept (nastrouhaný tempeh s orestovanejma sirkama pórku v “rajský” omáčce) a nikdo tempeh nepoznal:)

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKruh se uzavřel – Monika mi vozí jídlo
Další článekZázraky do 14 dnů (Saša 44 let)