- 1 větší cibule
- 1 větší mrkev
- hrnek čínského zelí nakrájeného na jemno
- jarní cibulka nebo pórek (asi 10 cm)
- 3 PL oleje
- sůl
- 1 uzený tempeh (200 g)
- umeocet a sójová omáčka na dochucení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej, přidejte na tenké proužky nakrájenou cibuli a mrkev, přidejte sůl a restujte asi 10 minut.
- Mezitím si nastrouhejte tempeh na hrubém struhadle.
- Přidejte do pánve jarní cibulku nebo pórek nakrájené na kolečka a ještě minutu, dvě restujte.
- Přisypejte nastrouhaný tempeh, pořádně promíchejte a nakonec přidejte nakrájené čínské zelí a podlijte troškou vody.
- Restujte už jen chvíli, aby zelí jen změklo a přitom zůstalo křupavé.
- Ochutnejte a pokud to bude málo slané, dochuťte trochou umeocta nebo sójové omáčky.
Kombinujeme
Tuto směs podávejte s jakoukoliv obilovinou a ideálně ještě zeleninovou omáčkou, aby jídlo nebylo moc suché.
Na fotce je rýže Basmati se slunečnicovým semínkem, omáčka z mrkve a petržele a ledový salát.
Obměna
Pokud máte rádi ostřejší chuť, použijte oblíbené koření jako česnek, zázvor, kurkumu nebo kari.
Děti
Tento pokrm můžete dát dítěti kolem 2 let. Pokud bych vařila pro mladší, použila bych bílé tofu místo tempehu a šetřila se solí.
Komentáře
Ahoj, tak jsem dnes vyzkoušela ty nudličky z tempehu a je to fakt dobé, moc jsem tomu recetu nevěřila, ale vemi mi chutnal. Děkuji a přeji krásné dny
Chuťově moc dobré jídlo.Zelí jsem neměla,tak jsem přidala na ochucení česnek k tomu rýži, batátové hranolky a pickles.:)