Tempeh je velmi chutná náhražka masa s vysokou výživnou hodnotou. Proto se vyplatí mít ho doma vždy v zásobě, když potřebujeme uvařit nějakou rychlovku. Zkuste pro jednou tempeh místo krájení nastrouhat a pokrm bude mít zase jiný rozměr.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší cibule
  • 1 větší mrkev
  • hrnek čínského zelí nakrájeného na jemno
  • jarní cibulka nebo pórek (asi 10 cm)
  • 3 PL oleje
  • sůl
  • 1 uzený tempeh (200 g)
  • umeocet a sójová omáčka na dochucení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte na tenké proužky nakrájenou cibuli a mrkev, přidejte sůl a restujte asi 10 minut.
  2. Mezitím si nastrouhejte tempeh na hrubém struhadle.
  3. Přidejte do pánve jarní cibulku nebo pórek nakrájené na kolečka a ještě minutu, dvě restujte.
  4. Přisypejte nastrouhaný tempeh, pořádně promíchejte a nakonec přidejte nakrájené čínské zelí a podlijte troškou vody.
  5. Restujte už jen chvíli, aby zelí jen změklo a přitom zůstalo křupavé.
  6. Ochutnejte a pokud to bude málo slané, dochuťte trochou umeocta nebo sójové omáčky.

Kombinujeme

Tuto směs podávejte s jakoukoliv obilovinou a ideálně ještě zeleninovou omáčkou, aby jídlo nebylo moc suché.

Na fotce je rýže Basmati se slunečnicovým semínkem, omáčka z mrkve a petržele a ledový salát.

Obměna

Pokud máte rádi ostřejší chuť, použijte oblíbené koření jako česnek, zázvor, kurkumu nebo kari.

Děti

Tento pokrm můžete dát dítěti kolem 2 let. Pokud bych vařila pro mladší, použila bych bílé tofu místo tempehu a šetřila se solí.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Díky JJ se nám změnil život

Lenka W.: DĚKUJI DĚKUJI DĚKUJI - změnil se nám...

Hltám všechny informace

Lenka B.: Ahoj Evi, děkuji za perfektně zpracovaný článek....

Díky JJ jsem ušetřila, cítím se lépe, hubnu a lépe i vypadám!

Kateřina: Na JJ stravě jsem oproti normálnímu stravování ušetřila...

Jídelníček z kurzu si můj muž velmi chválil, i když podobně vařím už 10 let

Evakostrnova: Jedlá sú fantastické, klobúk dole, varím podobné už...

Přerod tetičky Tsunami na tanečnici salsy pokračuje.

Evi, Helčo. Co jste mi to udělaly! Místo práce...

Děkuji za tolik receptů, nápadů a podpory v perfektním kurzu

Alkcz: Milá Evi, Helčo a Romane, Chtěla bych vám všem...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

Nejlepší polévka. Kluci vylízali i hrnec a vaříme ji i dnes

Michaela: Prý nejlepší polévka světa a to došel zázvor....

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Mám víc energie a čistší hlavu

Neli: S úklidy řádím od úterka, pěkně využívám dynamickou...

Hubneme, i když nedržíme dietu

Mayf: Dobrý den,moc jsme si pochutnali. Začali jsme nedávno...

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a...

Srovnal se mi cyklus (Adriana)

Adriana: Vďaka vašim radám som zaradila do jedálnička viac...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Vaše videorecepty jsou úžasné, každý den se zdokonaluji

Iva: Ahoj! Od 21.12. nepiju kávu, od 25.12. nejím...
  1. Děkuju za nápad na nastrouhání, někteří členové rodiny ho ve větších kouscích nejedí.
    Udělala jsme jiný recept (nastrouhaný tempeh s orestovanejma sirkama pórku v „rajský“ omáčce) a nikdo tempeh nepoznal:)

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKruh se uzavřel – Monika mi vozí jídlo
Další článekZázraky do 14 dnů (Saša 44 let)