nové koření
Polévka s taro bramborou a kapustou
Taro brambor je vždycky příjemnou změnou v naší kuchyni. V polévce připomíná brambory, ale lahodnější. Jestli také nějaké máte, zkuste tuhle rychlou a snadnou...
Vegan vaječná tlačenka
Tato lahodná "vaječná" tlačenka je ideální pochoutkou nejen v období Velikonoc. Ta naše neobsahuje žádné vejce ani maso, i když chutná i vypadá velmi...
Taro bramboračka
Zbožňuju bramboračku. A když mi kamarádka dovezla taro brambor, vyzkoušela jsem taro bramboračku. Je vynikající!
Vaříme v elementu KOV (podzim) – budujeme silnou imunitu
Biologický podzim začíná už v půlce srpna a odehrává se v elementu kovu. Které potraviny jsou pro něj vhodné a které orgány je třeba...
Pikantní kvašené cuketové řezy
Křehké a lahodné rychle naložené cukety. Alternativa kvašených okurek, která se skvěle hodí ke každému jídlu jako bohatý zdroj enzymů, vitamínů a minerálů a...
Fazole na smetaně s noky
Připravte si naši českou klasiku - krémovou smetanovou omáčku. Ale ve zdravé verzi bez mléka. K tomu výborné odlehčené batátové noky z celozrnné mouky....
Krémová houbová omáčka á la Kulajda
Milujeme polévku Kulajdu, tak jsme se rozhodli z ní udělat i omáčku jako hlavní chod. Pokud máte rádi houby a krémové omáčky, pak si...
Fazolový boršč
Klasický boršč jsem nikdy neměla ráda, ale tahle naše fazolová varianta je prostě božská. Dělám jí vždycky kotel, protože se po ní jen zapráší....
Svíčková omáčka s dýní
Svíčková omáčka patří mezi naše oblíbené. Během období dojo jedu po dýních, takže jsem přidala i do svíčkové pěkný kus a olizujeme se ještě...
Cizrna v „rajčatové“ omáčce
Cizrna ve zdravé rajčatové omáčce je zase další varianta, jak uvařit Jinak tuto velmi chutnou luštěninu.
Polévka s tuřínem, mrkví, květákem, žampiony a čerstvým koriandrem
Na trhu měli čerstvý koriandr (taková ta bylinka, co vypadá jako vytáhlá petrželka), tak jsem ho dnes dala do polévky spolu s dalším kořením...
Ruský boršč Jinak
Boršč mi nikdy nechutnal. Tři verze masa v jedné polévce to nebylo nic pro mě. A červenou řepu jsem taky nemusela. Ale tahle naše...
„Bramboračka“ bez brambor
Polévka chutí i vzhledem připomínající klasickou bramboračku. Místo brambor použijeme tuřín, který byl dříve na našem území velmi rozšířenou a oblíbenou zeleninou. Tuřín se...