Domů Téma Nové koření

nové koření

Polévka s taro bramborou a kapustou

Taro brambor je vždycky příjemnou změnou v naší kuchyni. V polévce připomíná brambory, ale lahodnější. Jestli také nějaké máte, zkuste tuhle rychlou a snadnou...

Vegan vaječná tlačenka

Tato lahodná "vaječná" tlačenka je ideální pochoutkou nejen v období Velikonoc. Ta naše neobsahuje žádné vejce ani maso, i když chutná i vypadá velmi...

Taro bramboračka

Zbožňuju bramboračku. A když mi kamarádka dovezla taro brambor, vyzkoušela jsem taro bramboračku. Je vynikající!

Vaříme v elementu KOV (podzim) – budujeme silnou imunitu

Biologický podzim začíná už v půlce srpna a odehrává se v elementu kovu. Které potraviny jsou pro něj vhodné a které orgány je třeba...

Pikantní kvašené cuketové řezy

Křehké a lahodné rychle naložené cukety. Alternativa kvašených okurek, která se skvěle hodí ke každému jídlu jako bohatý zdroj enzymů, vitamínů a minerálů a...

Fazolový boršč

Naše milovaná verze ruského boršče vám určitě zachutná.

Fazole na smetaně s noky

Připravte si naši českou klasiku - krémovou smetanovou omáčku. Ale ve zdravé verzi bez mléka. K tomu výborné odlehčené batátové noky z celozrnné mouky....

Krémová houbová omáčka á la Kulajda

Milujeme polévku Kulajdu, tak jsme se rozhodli z ní udělat i omáčku jako hlavní chod. Pokud máte rádi houby a krémové omáčky, pak si...

Fazolový boršč

Klasický boršč jsem nikdy neměla ráda, ale tahle naše fazolová varianta je prostě božská. Dělám jí vždycky kotel, protože se po ní jen zapráší....

Svíčková omáčka s dýní

Svíčková omáčka patří mezi naše oblíbené. Během období dojo jedu po dýních, takže jsem přidala i do svíčkové pěkný kus a olizujeme se ještě...

Cizrna v „rajčatové“ omáčce

Cizrna ve zdravé rajčatové omáčce je zase další varianta, jak uvařit Jinak tuto velmi chutnou luštěninu.

Polévka s tuřínem, mrkví, květákem, žampiony a čerstvým koriandrem

Na trhu měli čerstvý koriandr (taková ta bylinka, co vypadá jako vytáhlá petrželka), tak jsem ho dnes dala do polévky spolu s dalším kořením...

Ruský boršč Jinak

Boršč mi nikdy nechutnal. Tři verze masa v jedné polévce to nebylo nic pro mě. A červenou řepu jsem taky nemusela. Ale tahle naše...

„Bramboračka“ bez brambor

Polévka chutí i vzhledem připomínající klasickou bramboračku. Místo brambor použijeme tuřín, který byl dříve na našem území velmi rozšířenou a oblíbenou zeleninou. Tuřín se...
Téma: citronová šťáva, cizrna, vitarián, rajčatový protlak, hřiby, zavařování, sladké brambory, luštěniny, imunitní systém, pokrmy na podzim, noky s batáty, jídelníček 5 elementů, bez laktózy, co vařit na podzim, kala namak, sůl kala namak, elementy, vegetariánské recepty, děti, bez vajec, krémová omáčka, jídla na podzim, tuřín, hořčice, kvásek, slad, paprika, agar, recepty na podzim, celer, dýně hokkaido, pórek, hřebíček, lesní houby, kov, vejce, vaječná tlačenka, fitness strava, bez vejce, low carb, vegan vaječná tlačenka, zavařená zelenina, bílé fazole, pickles, veganství, strava podle 5 elementů, rýžový ocet, kmín, tofu, kedluben, kukuřičný škrob, noky z celozrnné mouky, podzimní jídla, batáty, hřibová omáčka, fazole, bílá omáčka, plíce, zeleninový vývar, kvašená zelenina, česnek, řepa, co jíst na podzim, omáčka se smetanou, kedlubn, raw, čili, sladěnka, kedlubna, alergie na mléko, sezóna podzim, teorie 5 elementů, podzimní jídelníček, jak udělat batátové noky, kulajda, rajská omáčka, vývar, bílá barva, element kov, rostlinná smetana, raw food, tlusté střevo, podzimní pokrmy, jídelníček na podzim, smetanová omáčka, pět elementů, bez mléka, jak přizpůsobit stravu na podzim, Klub Jíme Jinak, zelí, podzim, bez mouky, bez masa, fermentace, aspik, koriandr, jak jíst na podzim, teorie pěti elementů, muškátový oříšek, sušené houby, pikantní chuť, zdravá podzimní jídla, podzimní recepty, celozrnné noky, chilli, mrkev, tymián, hdp2021, kala manak, kopr, miso pasta, Hokkaido, děti od 2 let, noky z batátů, celiakie, vegetariánství, nakládaná zelenina, orgány podzimu, 5 elementů, fit strava, houby, Hokaido, fazole na smetaně, zázvor, celiak, majoránka, smetanové fazole, kardamom, rajský protlak, podzimní vaření, uzené tofu, kvašení, červené fazole, jalovec, vitariánství, citron, naložená zelenina, top recepty, taro brambor, strava na podzim, obědová polévka, gnocchi, hořčičné semínko, ABKM, bez sóji, květák, noky, miso, original JJ, děti od 2 a půl let

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?