Tento guláš je spojením indické a české kuchyně. Chuť mrkve a dýně se v tomto receptu doplňuje s příjemnou vůní římského kmínu a jemnou chutí kari pasty. Pro konzistenci guláše je pokrm zahuštěný rozmixovanou cizrnou, tedy zcela bez škrobu a mouky.
Ingredience
na 1-2 porce
  • 1 šálek uvařené cizrny
  • 1 mrkev
  • část malého pórku
  • kousek dýně hokkaido
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička sladké červené papriky
  • 0,5 lžičky kari pasty nebo kari koření
  • 0,5 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 česnek
  • k dochucení: sůl, umeocet

Jak připravit indický cizrnový guláš

  1. Nakrájíme si cibuli na půlměsíčky, mrkev a pórek na kolečka a dýni na kostky.
  2. Na oleji si zpěníme cibulku a česnek, posolíme, ztlumíme plamen a pod pokličkou necháme zezlátnout.
  3. Ke zlatavé cibulce nasypeme koření (římský kmín, kari pasta a paprika) a půl minuty restujeme.
  4. Přidáme zeleninu a zalijeme nálevem z cizrny, vývarem nebo vodou.
  5. Dusíme pod pokličkou do změknutí zeleniny – cca 10-15 minut.
  6. Mezitím si v mixéru rozmixujeme polovinu uvařené cizrny s troškou nálevu z cizrny nebo s jakoukoliv jinou tekutinou (vývar, voda) na krémovou hustou pastu.
  7. Do hrnce k zelenině dáme rozmixovanou i nerozmixovanou cizrnu a promícháme, až se guláš zahustí.
  8. Ochutíme umeoctem a vypneme.
  9. Podáváme s rýží basmati nebo jinou obilovinou, případně plackami či kváskovým chlebem, napařenou zeleninou (zde brokolice) a čerstvým zeleninovým salátem.

Praktické

  • Pokud nemáte dostatek cizrny na zahuštění, můžete zahustit i škrobem nebo jinou rozmixovanou luštěninou.

Obměna

  • Zeleninu i koření můžete měnit dle chuti a momentálních zásob. V tomto receptu je moc dobré i nakrájené hlávkové zelí, batát, řepa nebo petržel.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDnes jsem vzala na milost tempeh :o)
Další článekRychlé cuketové halušky