Tento guláš je spojením indické a české kuchyně. Chuť mrkve a dýně se v tomto receptu doplňuje s příjemnou vůní římského kmínu a jemnou chutí kari pasty. Pro konzistenci guláše je pokrm zahuštěný rozmixovanou cizrnou, tedy zcela bez škrobu a mouky.

Ingredience
na 1-2 porce
  • 1 šálek uvařené cizrny
  • 1 mrkev
  • část malého pórku
  • kousek dýně hokkaido
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička sladké červené papriky
  • 0,5 lžičky kari pasty nebo kari koření
  • 0,5 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 česnek
  • k dochucení: sůl, umeocet

Jak připravit indický cizrnový guláš

  1. Nakrájíme si cibuli na půlměsíčky, mrkev a pórek na kolečka a dýni na kostky.
  2. Na oleji si zpěníme cibulku a česnek, posolíme, ztlumíme plamen a pod pokličkou necháme zezlátnout.
  3. Ke zlatavé cibulce nasypeme koření (římský kmín, kari pasta a paprika) a půl minuty restujeme.
  4. Přidáme zeleninu a zalijeme nálevem z cizrny, vývarem nebo vodou.
  5. Dusíme pod pokličkou do změknutí zeleniny – cca 10-15 minut.
  6. Mezitím si v mixéru rozmixujeme polovinu uvařené cizrny s troškou nálevu z cizrny nebo s jakoukoliv jinou tekutinou (vývar, voda) na krémovou hustou pastu.
  7. Do hrnce k zelenině dáme rozmixovanou i nerozmixovanou cizrnu a promícháme, až se guláš zahustí.
  8. Ochutíme umeoctem a vypneme.
  9. Podáváme s rýží basmati nebo jinou obilovinou, případně plackami či kváskovým chlebem, napařenou zeleninou (zde brokolice) a čerstvým zeleninovým salátem.

Praktické

  • Pokud nemáte dostatek cizrny na zahuštění, můžete zahustit i škrobem nebo jinou rozmixovanou luštěninou.

Obměna

  • Zeleninu i koření můžete měnit dle chuti a momentálních zásob. V tomto receptu je moc dobré i nakrájené hlávkové zelí, batát, řepa nebo petržel.

Děti

  • Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let, šetřete ale s ostrým kořením a dochucovadly.

S vaším webem je stravování pro nás jednodušší

Ludmila D.: Vaše stránky už sleduji nějakou dobu. Letos jsem...

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Tomu bych nevěřila: Po 3 dnech na JJ stravě mi splasklo břicho!

cihal: Zdravím vás. Začala jsem dle videa polévkami k...

Úklid podle vás je super: kuchyň takový vítr dlouho nezažila

Radka: Jsem nadšená ze spousty skvělých receptů a rad....

Dle JJ vařím a peču, už od toho neuteču

Petra B.: Dle JJ vařím, smažím, peču od toho už neuteču. Ať...

Radka: Díky za bezvadné materiály a podporu

Děkuji za všechen bezvadný materiál na webu i za...

Vaše stránky jsou pro mě nejpřínosnější a nejčastěji navštěvované

Lena.klimova: Mockrát děkuji za vaše webové stránky, které jsou...

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Podpora v kurzu byla úžasná

Bilkorji: Kurz VÝBORNÝ, pro potěchu těla, duše i oka...

Hlavním motivem pro mě bylo sdíleni a inspirace

Pavlína: Dámy, dobrý den. Pro mě je to dnes...

S manželem jsme dohromady zhubli 15 kg!

Zdeňka B.: Kurz i přes zdravotní obtíže, které mě...

Manžel si všiml, že mám menší zadek a chce, abych mu také vařila

Kamlibe: Musím vám napsat, že podle vašeho jídelníčku je...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Jíst jinak je to nejlepší, co mě mohlo v životě potkat

Zabazaba: Jíst jinak jsem začala kvůli své dceři s...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Skvělý a rychlý oběd pro mne, zbytek rodiny – masožravci dostali svůj guláš a vůbec jim nevadilo, že mají jako přílohu jahlovo polentový knedlík. Zblajzli ho a pochvalovali si a já měla radost, že alespoň trošičku jí jinak. Děkuji

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDnes jsem vzala na milost tempeh :o)
Další článekRychlé cuketové halušky