Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Semínkové trojhránky

Uvařeno
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Křupavé a voňavé trojhránky, které lze chroupat jen tak nebo jako pečivo k omáčkám a krémům.

Ingredience
  • 200 g mouky T2 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 1 lžíce černého sezamu
  • 1 lžíce bílého sezamu
  • 1 lžíce máku
  • 1 lžíce lněného semínka
  • 1 lžíce slunečnicových semínek
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 30 ml oleje
  • sůl
  • cca 100 ml vody

Jak připravit křupavé semínkové trojhránky

  1. Smíchejte suché přísady.
  2. Přidejte tekuté přísady a uhněťte těsto.
  3. Rozprostřete jej na pánev vhodnou na pečení v troubě o průměru 30 cm nebo o něco větší. Lehce osolte povrch. Pak rádýlkem nakrájejte trojhránky.
  4. Pečte v troubě na 180°C, dokud trojúhelníky nejsou zlaté.

Praktické

  • Tyto trojhránky jsou velmi rychlé na přípravu.
  • S těstem se pracuje velmi dobře, není nutné podsypávat moukou.

Obměna

  • Použijte jakákoliv semínka.
  • Pokud použijete jinou mouku, než italskou T2, poměr vody se může lehce změnit.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od od 2 let. Pokud už je ale dítě zvyklé na běžné pečivo, sušenky apod., bez obav mu tuto zdravou alternativu nabídneme. 

 

 

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

27 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
1. 1. 2023

Vyzkoušela jsem na silvestrovské pohoštění místo pečiva a pochutnali jsme si! Zdravá rychlovka, kterou budu ráda opakovat :)

Dobrý den, myslíte, že by šlo i s kváskem namísto PDP?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Slané ovesné sušenky

Slaná pochoutka, u které vám zaručuji, že brzo zmizí, proto si nedělejte hlavu s jejich skladováním. Jsou vhodné jako zdravá svačinka nebo jako pohoštění p...

Cizrnové balíčky

Chutná svačinka nebo i večeře, kterou si můžete různě obměnit a obohatit podle vaší chuti.

Schiacciata plněná řepou

Schiacciata je prakticky nízká focaccia, tato verze je rychlá na přípravu a křupavá, s náplní, kterou si můžete jakkoliv obměnit podle vaší chuti a sezóny....

Indická cibulová Kulcha

Tento vynikající indický chléb je opravdu měkounká dobrota. Od jiných indických chlebů se liší tím, že nepotřebuje kvasinky. Struktura je vláčná a hodí se ...

Kari tartaletky bez lepku

Kari tartaletky jsou super variací na klasickou kari omáčku. Jsou bez lepku a příprava není složitá. Jsou skvělé i za studena a skvěle poslouží jako svačin...

Veganská pomazánka Tirokafteri

Tentokrát se podíváme do řecké kuchyně a vyzkoušíme recept na sýrovou pomazánku Tirokafteri, ovšem ve zdravější verzi bez sýra. Je skvělá na chleba, k plac...