Domů > Magazín > Blog

Jak používat kukuřičný škrob (maizenu) a kuzu

Víte, jak správně používat škrob, aby krásně zahustil pokrmy a nevytvořil hrudky? Je to jednoduché.

Škrob (ať už maizena, kuzu nebo arrowroot) slouží hlavně k přípravě tradičních pudinků a zahušťování polévek a omáček.

Jak ho správně používat?

  1. Do hrnečku (skleničky) nalijte trošku STUDENÉ vody.
  2. Přidejte škrob.
  3. Rozmíchejte.
  4. Vlijte, kam je třeba.
  5. Povařte.
  6. Hrneček ihned omyjte.

Tip: Škrob rozmíchávejte vždy jen ve STUDENÉ vodě. V teplé vodě se udělají nerozmíchatelné hrudky.

A co dále? Blíží se čas na jarní detox!

Pokud vám po zimě chybí energie, trápí vás únava nebo máte kila navíc, pojďte s tím něco udělat. Nenecháme vás v tom a hážeme záchranné lano! 😊 Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

6 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Mohlo by se vám líbit

142
70

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Natural tempeh: jak ho upravit, aby chutnal

Patříte také k těm, kteří se natural (přírodnímu) tempehu vyhýbají jako čert kříži, protože nevíte co s ním? Anebo ještě hůře, už s ním máte negativní zkuš...
6
3

Jak vařit a připravovat zeleninu pokaždé jinak (9 způsobů)

Vaříte zeleninu pořád na ten stejný způsob? Inspirujte se některým z těchto 9 způsobů vaření a úpravy zeleniny a jídlo na talíři už nikdy nebude nuda.