Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Hedvábná tofíčka

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
bez vajec

Velmi rychlé a chutné jídlo, výborné ke chlebu a nebo jako náplň do placek. Mám vyzkoušeno i ke špagetám, prostě vynikající. Pokud vyzkoušíte, dejte vědět, jak vám hedvábné tofu chutnalo.

Ingredience
  • hedvábné tofu
  • olej
  • směs koření panch phoron
  • čerstvý česnek
  • kmín
  • čerstvá jarní cibulka
  • lahůdkové droždí
  • kurkuma
  • sladká paprika
  • sůl
  • čerstvá petrželka
  • citrónová šťáva

Od puberty mě provází autoimunitní potíže s trávením a zima byla strašákem, který mě vždycky připravil o hodně sil. T...

Jak připravit míchaná “vajíčka” bez vajec

  1. V oleji na pánvi jemně osmahněte kmín a panch phoron. 
  2. Ke koření přidejte hedvábné tofu, přisypejte papriku, kurkumu, osolte, promíchejte a pár sekund povařte.
  3. Nakonec přidejte čerstvý česnek, jarní cibulku, petrželku, lahůdkové droždí a citrónovou šťávou. Dobře promíchejte a podávejte. Omáčku můžete i více vysušit, já ji nechala pro namáčení chleba.

Praktické

  • Většinou se na tofíčka používá tofu natural, toto má jemnou a opravdu hedvábnou konzistenci.
  • Příprava je velmi rychlá, hedvábné tofu se nemusí vařit, opravdu stačí chvilka.
  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  • Pro bezlepkovou dietu podávejte s bezlepkovou přílohou.

Obměna

  • Místo chleba můžete použít rýži nebo i těstoviny a podávat tofíčka jako kondiment.
  • Pokud nemáte panch phoron, připravte si ho podle návodu v článku Koření pro indickou kuchyni nebo přidejte alespoň černuchu a hlavně fenykl.
  • Pokud máte rádi vajíčkovou chuť, na konec přidejte sůl kala namak.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale uberte sůl, olej a koření.

 

PS: Začínáme Jarní očistu!

Únava, blbá nálada a kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Mohlo by se vám líbit

144
70

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Jarní palačinky bez lepku

Tyto bezlepkové palačinky jsou snadné na přípravu a můžete si je přikrášlit podle toho, co máte po ruce. Jděte na zahradu a do přírody, poohlédněte se okol...

Vypečená cizrnová bašta

Je to bašta! A vypečená, protože je v ní pečený batát a červená řepa. Pokud si jí připravíte podle receptu, pak uvidíte, jak ten název pasuje.

Šafránové kuličky s kešu omáčkou

Tyto kuličky se výborně hodí k různým omáčkám a dipům, ale nezklamou ani na stole jen tak na zobání pro hosty. Jsou prostě luxusní, velmi chutné a přirozen...

Pikantní červený talíř

Vyzkoušejte tento voňavý červený talíř plný různých chutí. Hořké, sladké, kyselé, pálivé, křupavé, měkké, to vše na talíři najdete.

Kořeněný květák na zahřátí

Krásný zahřívající pokrm s jednou nečekanou ale velmi chutnou ingrediencí, která z obyčejného květáku dělá luxusní. Jídlo je velice jednoduché na přípravu ...

Ďábelské fazole s červenou rýží

Barva ohně, tepla … červená barva tohoto jídla nelže. Tyto fazole jsou opravdu ďábelské. V chladných dnech vás toto intenzivní, kořeněné a pikantní j...