Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Hedvábná tofíčka

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
bez vajec

Velmi rychlé a chutné jídlo, výborné ke chlebu a nebo jako náplň do placek. Mám vyzkoušeno i ke špagetám, prostě vynikající. Pokud vyzkoušíte, dejte vědět, jak vám hedvábné tofu chutnalo.

Ingredience
  • hedvábné tofu
  • olej
  • směs koření panch phoron
  • čerstvý česnek
  • kmín
  • čerstvá jarní cibulka
  • lahůdkové droždí
  • kurkuma
  • sladká paprika
  • sůl
  • čerstvá petrželka
  • citrónová šťáva

Beáta se narodila s vrozenými vadami kyčlí, zad a malým vzrůstem. K permanentním bolestem a chození o berlích se se p...

Jak připravit míchaná “vajíčka” bez vajec

  1. V oleji na pánvi jemně osmahněte kmín a panch phoron. 
  2. Ke koření přidejte hedvábné tofu, přisypejte papriku, kurkumu, osolte, promíchejte a pár sekund povařte.
  3. Nakonec přidejte čerstvý česnek, jarní cibulku, petrželku, lahůdkové droždí a citrónovou šťávou. Dobře promíchejte a podávejte. Omáčku můžete i více vysušit, já ji nechala pro namáčení chleba.

Praktické

  • Většinou se na tofíčka používá tofu natural, toto má jemnou a opravdu hedvábnou konzistenci.
  • Příprava je velmi rychlá, hedvábné tofu se nemusí vařit, opravdu stačí chvilka.
  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  • Pro bezlepkovou dietu podávejte s bezlepkovou přílohou.

Obměna

  • Místo chleba můžete použít rýži nebo i těstoviny a podávat tofíčka jako kondiment.
  • Pokud nemáte panch phoron, připravte si ho podle návodu v článku Koření pro indickou kuchyni nebo přidejte alespoň černuchu a hlavně fenykl.
  • Pokud máte rádi vajíčkovou chuť, na konec přidejte sůl kala namak.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale uberte sůl, olej a koření.

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

5 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Fazolová smaženice

Proč je tento recept pojmenován smaženice pochopíte hned, jak jídlo ochutnáte. Je to bašta, kterou budete mít připravenou během chvilky a navíc si na ní bá...

Indická jogurtová pánev

Toto jídlo vás krásně zahřeje během chladných a pochmurných dnů podzimu a zimy. Koření je nezbytné, abyste dosáhli správné chuti, proto se snažte nic nevyn...

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

Klasická žampionová paštika

Žampionová paštika, vhodná jako zdravá svačinka ke kváskovému chlebu nebo třeba plackám. Lze ji také naředit a vykouzlit tak chutnou omáčku například k těs...

Tempehové vegíčko

Veganská variace na míchaná vajíčka, tentokrát z tempehu. Tento pokrm je skvělý s kouskem kváskového chleba nebo do placek, třeba jako rychlá a zdravá veče...

Citronová kaše s pikantním tofu

Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.