Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Špagety narůžovo

Uvařeno

Vaše nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale nebojte se. Jakmile videa povolíte, přehrajeme je.

Zásady cookies
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Červená řepa je zdravá a úžasně univerzální surovina. Dá se připravit na tisíc způsobů. Tento recept je rychlý a kombinace řepy a těstovin je skvělá.

Vyzkoušela jsem snad všechny diety. Nic nebylo dlouhodobě udržitelné. Až když jsem objevila Jíme Jinak, začalo to fun...

  • 300 g neuvařených špaget (celozrnné, semolinové)
  • 1 větší červená řepa
  • olej
  • 200 ml ovesné smetany
  • půlka střední cukety
  • 2 stroužky česneku
  • hrst vlašských ořechů
  • sůl
  • pepř
  • lahůdkové droždí
  • petrželka nať

Jak připravit těstoviny s červenou řepou

  1. Uvaříme těstoviny dle návodu na obalu, při cezení dáme cca 100 ml vody, ve které se těstoviny vařily, stranou.
  2. Červenou řepu oloupeme, nastrouháme a dáme restovat na pánev s troškou oleje. Restujeme asi 5-7 minut, osolíme, opepříme, podlijeme vodou ze špaget, kterou jsme pro tento krok dali stranou, vmícháme smetanu a nakonec špagety.
  3. Na jinou pánev dáme dozlatova orestovat cuketu nakrájenou na kostičky, přisypeme ořechy a nakonec nasekaný česnek. Touto směsí posypeme naservírované špagety, dozdobíme lahůdkovým droždím a petrželkou.

Praktické

  • Pro bezlepkovou dietu použijte těstoviny bez lepku (např. rýžové nebo kukuřičné).

Obměna

  • Místo ovesné smetany můžete použít kokosovou.
  • Ořechy můžete vynechat a špagety posypat např. restovanými slunečnicovými semínky.
  • Místo špaget můžete použít jiné oblíbené těstoviny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

6 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Veronika
9. 2. 2024

Lze rastlinnú smotanu nejak nahradit? Napríklad namiesto nej použiť rastlinné mlieko a zahustiť ho škrobom?

Kateřina
29. 7. 2023

Vynikající dnešní oběd – špagety byly spíš načerveno, ale moc dobrý! Posypala jsem si vegetariánským parmazánem z kešu a bylo to super😋

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Špagety s pórkem, citrónem a růžovým pepřem

Pokud patříte mezi milovníky špaget, měli byste je vyzkoušet s touto rychlou omáčkou s citrónem a růžovým pepřem, které si spolu velmi dobře rozumí.

Jarní krémové fusilli bez lepku

Jaro je v plném proudu a kolem nás to všude kvete. Přeneste si jaro i na talíř a uvařte si toto chutné, barevné, jednoduché a variabilní jídlo, na kterém s...

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.

Fusilli s květákem a fenyklem

Na těstoviny mám ráda super rychlé, jednoduché kondimenty, připravené za pár minut. Tyto fusilli jsou připravené se sezónní zeleninou, květákem a fenyklem,...

Tofu s jamajskou omáčkou

Jamajský jerk a asijské ramen nudle? Věřte, funguje to. Vyzkoušejte další z oblíbených fusion receptů a dejte vědět, protože mě tento pokrm přímo nadchl.

Bezlepkové dýňové lasagne

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...