- 300 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 150 ml vody
- 40 g olivového oleje
- sůl
Jak se připravuje pravá piadina romagnola
- Do mísy nasypte mouku a promíchejte se solí.
- Do středu udělejte kráter a vlijte olej a vodu. Míchejte nejprve lžící, pak přeneste těsto na vál a propracujte ho rukama.
- Zabalte do folie a nechte asi 30 minut odpočinout.
- Potom rozdělte těsto na 6 částí a každou vyválejte na slabou placku. Nahřejte pánev, třeba tu co používáte na palačinky, a nasucho opečte placku z obou stran.
Společně přejdeme z letního lenošení na podzimní vitalitu! 💪 Provedu tě labyrintem zdravého jídelníčku. Vstup se brzy zavře, tak pojď dřív, než se proměníš v dýni! 🎃
Nechci být dýně, jdu do toho!
Praktické
- Těsto může odpočívat i déle než 30 minut.
- Důležité je servírovat piadinu právě upečenou, tudíž teplou.
- Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.
- Jak se u nás říká, s piadinou je všechno výborné. Saláty, pečená zelenina, různé salsy nebo smažené kuličky, humus, prostě co vás napadne.
Obměna
- Obměn je nespočet. Můžete vyzkoušet různé druhy mouky, můžete těsto obarvit kurkumou do žluta, spirulinou do modrozelena atd. Tento recept je opravdu originál, klasika. Dnes se do ní přidávají i různé kypřicí prášky. I já do ní dám někdy kvásek. Konzistence je pak trochu jiná.
Děti
- S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let. Pokud je ale dítě zvyklé na pečivo, můžete dát i dříve.
PS: Vstup do Podzimního detoxu zavřeme rychleji než ledničku s čokoládou! 🍫
Rezervovali jsme vám místečko v naší 8týdenní oáze pohody, kde společně vykouzlíme postavu snů, pošleme stres na dovolenou a nastartujeme energii na plný plyn - prostě balíček sebelásky se vším všudy! 🌟 Beru to i s mašlí! →
Komentáře
Výborné placky s omackou z fazoli, skvělé Vierko 🙂 s těstem se prima pracuje 🙂