Rychlé, chutné a pikantní jídlo inspirované palestinskou kuchyní potěší zejména muže. Dokonce i ti, kteří si na zdravou stravu moc nepotrpí, tuhle dobrotu jistě ocení.

Ingredience
2 porce
  • 250 g tempehu
  • olivový olej
  • česnek
  • čerstvý zázvor
  • sezamová semínka
  • sůl
  • vločky mořské řasy nori
  • čerstvá petrželka
  • pórek
  • mrkev
  • daikon
  • mandle
  • rozinky
  • sichuan pepř
  • celozrnný kuskus

Jak připravit skvělé jídlo s tempehem a kuskusem

  1. Připravte kuskus, jak je uvedeno na obalu. Ponechte stranou.
  2. Do pánve nalijte olej, přidejte strouhaný zázvor a česnek. Lehce osmažte. Tempeh nakrájejte na proužky a přidejte do pánve. Opékejte tempeh ze všech stran, pak ho podlijte omáčkou tamari a povařte několik minut.
  3. Na jiné pánvi začněte opékat zeleninu na oleji při vysoké teplotě spolu s pepřem sichuan, mandlemi a rozinkami. Už nesolte, protože zelenina se ochutí tempehem s tamari.
  4. Nyní, když už i zelenina je hotová můžete přidat tempeh, dobře to spolu promíchejte a ještě pár sekund povařte.
  5. Dejte na talíř spolu s připraveným kuskusem, posypte čerstvou petrželovou natí.

Praktické

  • Doporučuji celozrnný kuskus, který má velká zrna. Jeho konzistence je opravdu vynikající. Velmi rustikální, zkrátka okamžitě jsem se do něj zamilovala.
  • Připravila jsem tempeh se zeleninou v litinové pánvi. Litina – nedávný objev a láska na první pohled. Litina bezvadně udrží teplotu jídla, je krásná i na pohled, takže tento pokrm můžete klidně donést na stůl i v pánvi.
  • Pepř sichuan není pepř, i když se tak nazývá, je to bobule, která má štiplavou a osvěžující vůni podobnou citrusovým plodům. Je to opravdu falešný pepř a neměl by být používán jako náhrada skutečného, protože se chová úplně jinak. Jeho jméno je Zanthoxylum a je často používán v Japonsu, v Nepálu, v Tibetu, v Bhutánu. Pokud ho nemáte, nic se neděje, ale nenahrazujte ho normálním pepřem. Lepší vynechat, ale doporučuji koupit, je to fantastické koření. A v tomto receptu nesmí chybět.

Obměna

  • Můžete s klidným svědomím vynechat vločky řasy nori, já je používám, protože mi nori chutná.
  • Pokud nemáte doma velkozrnný kuskus, můžete použít jakoukoliv obilovinu.

Děti

  • Ostrá chuť a koření není vhodná pro malé děti.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Členství v Klubu byla jedna z našich nejlepších investic

Martina: Dlouho jsem váhala, zda si můžeme dovolit z...

Kurz mi pomohl mnohé si uvědomit

Slechtova777: Kurz mi velmi pomohl si uvědomit, že někdy...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Jsem ráda, že jsem na vás narazila v pravou chvíli

Mayf: Dobrý den, jsem rada, že jsme na vás...

Díky vám jsem objevila jiný styl přípravy a stravování

Štěpánka: Postupně se pročítám a sepisuji nákupní seznam. Zkouším a...

Nikdy bych nevěřila, že zelenina může chutnat tak dobře

Lenka: Taky pomalu objevují jemné chutě nových potravin a...

Jídlo je výborné, rychlé a léčí a navíc ušetřím na nákupech

Vherm: Ahoj všem, jsem 12. den v hubnutí do...

Bez cukru, vajíček, bílé mouky… a takhle výtečné

Magda: Tak, a vánoční cukroví mám dodělané, jupííííííííííííííííííííí. Linecké...

Hubnutí přišlo tak nějak samo

Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...

Za 3 týdny mám 5 kg dole bez hladu a chemických koktejlů

Zdlang: Zdravim, Evo, Jarni ocista mne prekvapuje pokracujicim ubytkem...

Nákupní seznamy u receptů jsou velká pomoc

Jorebka: Mám dolů 2.5 kg. Super pocit. Děkuji za...

Podzimní detox nemá chybu! Samé dobroty, které mě léčí

Pavlína M.: Již 9 měsíců jsem s Jíme Jinak...

S každým jídlem si říkám: „Tohle je TOP“

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

Je úžasné, jak jde váha sama dolů!

Jajabre: Zdravím všechny. Zítra to bude 14 dní. Koupila...
  1. Viero, moc chválím všechny zatím uvedené recepty, vypadají luxusně a pro mě je to posun do další dimenze 🙂 Mám dotaz k sečuánskému pepři: v receptu se použijí celé tobolky, nebo se má pomlít? Děkuji a těším se na další chutné nápady.

    • Moc děkuji. Sečuánský pepř kupuji celý a pak před použitím ho v hmoždíři rozdrtím co možná na nejmenší kousky.

    • Děkuji, jsem tomu velice ráda. Mě ten sečuánský pepř taky moc chutná. Používám ho do čínských jídel, dá tomu prostě jiný šmak.

  2. Vynikající recept! Poprvé jsem ochutnal tempeh natural a Sečuánský pepř. Jednoduché na přípravu, je to takové fajn fresh jídlo. To spojení chutí se nedá popsat, to se musí zažít 🙂 Toto byl můj třetí recept od této autorky a vše je prostě pecka! 🙂 Velké díky a těším se na mé další pokusy s Vašimi recepty.

  3. Dobrý den, ani nevíte jakou mám radost z toho komentáře. Snažím se aby jídla vypadala i lákavě, hlavně pro ty, co ještě pochybují o moci čistě rostlinné stravy. Děkuju moc, přeji hezký den.

  4. Milá Vierko, obdivuju váš záběr! Od hlavních jídel po dezerty😊 Zatím všechno vypadá lákavě, máte recepty vychytané do detailů. Tempem uvařím zítra, je to skvělá inspirace. Děkuju☺️

  5. Zobrazit všech 13 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPanna cotta s třešňovým želé
Další článekCo s naším zdravím dělá hliník