- 1 tempeh cca 200g uzený nebo marinovaný (pokročilí mohou i přírodní)
- 1 větší mrkev nebo kousek dýně
- půlka pórku (kus zelené i bílé části)
- 1 střední cibule
- 2 lžíce oleje
- sůl
- 1 vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu
- sójová omáčka Shoyu
- 2 dcl studené vody
Jak připravit čínu s tempehem
- Nakrájíme si mrkev nebo dýni na sirčičky, cibuli a pórek na proužky, tempeh na oblíbený tvar, mně vyhovují obdelníky. (Celý tempeh nakrájím na asi půl cm pruhy a pak ho podélně překrojím).
- Na oleji zpěníme cibuli s mrkví nebo dýní a trochou soli, chvíli restujeme a pak přidáme pórek a tempeh.
- Vše restujeme jenom chvilku, aby zelenina byla ještě křupavá a ne rozvařená.
- Na závěr smícháme ve 2 dcl vody lžíci kukuřičného škrobu a asi 2 lžíce sójové omáčky.
- Vlijeme do směsi a necháme 2-3 minuty provařit, aby škrob zhoustl. Pokud je omáčka moc hustá, ještě přidáme trochu horké vody.
Kombinujeme
- Podáváme s vařenou rýží, skvělá je Basmati, bílá i celozrnná. Místo rýže můžeme použít i bezpluchý oves, kroupy nebo bulgur či jinou obilovinu. Nezapomeňte talíř doplnit i trochou kvašené zeleniny a i kouskem napařené.
Obměna
- Zeleninu na čínu můžeme libovolně obměňovat, skvělá je s trochou čínského zelí, mrkve a pórku nebo v sezóně místo mrkve dáme dýni.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale dáme jen maličko sójové omáčky.

Uteklo ti vysílání? Do 17.2. si je můžeš přehrát a probudit svou energii! Pak začínáme Jarní očistu.
3 VYSÍLÁNÍ ZDARMA

🌱 PS: Začni svou jarní proměnu!
Probuď energii a uprav jídelníček. Uvidíš, že i na jaře se můžeš cítit skvěle! Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Přidej se do skvělé party - už za pár týdnů uvidíš výsledky.
Komentáře
Tak to byla neskutečná mňamka…..
Moooc děkuji za báječný recept
Dobrota 👌