Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Bleskové krémové těstoviny

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Rychlý a luxusní oběd nebo večeře, přesně takové tyto těstoviny jsou. Zeleninu a její množství zvolíme dle zásob a chuti a podtrhneme jednoduchou krémovou omáčkou.

Ingredience
2 porce
  • žlutá cuketa
  • brokolice
  • žampiony
  • pórek
  • česnek
  • černé olivy
  • sušená rajčata
  • hrst nakrájené bazalky
  • sůl
  • bio směs koření na těstoviny (paprika, koriandr, petržel, hořčice, oregano, kurkuma) nebo jiné oblíbené koření
  • 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce tahini
  • 170 ml vody
  • cca 200 g neuvařených těstovin
  • olej
  • mini bazalkové mozzarellky

Jak připravit těstoviny se zeleninou a mozarellou

  1. Uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
  2. Mezitím si nakrájíme zeleninu a žampion na kostičky, orestujeme je na pánvi na oleji a nakonec dáme česnek. Přidáme lžíci protlaku, zalijeme vodou, přidáme dvě lžíce tahini a už jen krátce povaříme. Dochutíme solí a kořením. Na závěr přihodíme bazalku, olivy a sušená rajčata a vmícháme těstoviny.
  3. Promícháme, aby se těstoviny spojily s omáčkou a podáváme ozdobené bazalkou a mozzarellkami.

Praktické

  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).

Obměna

  • Suroviny do základu zvolte podle chuti a zásob.

Děti

  • Takto připravený pokrm je vhodný pro děti od 2 let, vynecháme však koření a upravíme množství soli na minimum.

PS: Začínáme Jarní očistu!

Únava, blbá nálada a kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Bylo to vynikající, děkujeme

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

144
70

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Spaghetti cacio e pepe jinak

Špagety cacio e pepe (sýr a pepř) jsou špičkovým prvním chodem kuchyně regionu Lazio, skvělou vynikající klasikou s velmi jednoduchou a rychlou přípravou, ...

Bezlepkový pečený jáhlový burger

Máte rádi burgery nebo karbanátky? Zkuste tuhle zdravou bezlepkovou variantu. Jsou rychlé a krásně variabilní podle sezóny.

Pikantní krémové celozrnné rizoto s brokolicí

Odlehčete svému tělu po svátcích a dopřejte mu tento přirozeně bezlepkový pokrm – lehké rizoto z brokolice. V tomto receptu využijeme i košťál z brok...

Rýže Nerone se zimní zeleninou

Zkoušeli jste už italskou černou rýži Nerone? Je velmi aromatická, její chuť je perfektní, už při vaření voní z hrnce. Zkuste třeba tuto verzi se zeleninou...

Dušený batát Katmandu

Je to chuťově velmi zajímavé jídlo, které si obzvlášť vychutnáte, pokud nevynecháte žádné koření.

Šumajstr jinak

Tento recept je inspirovaný tradičním receptem na Šumajstr, který pochází z moravského Slovácka. Zkuste ho a uvidíte, že je skvělý i v této zdravé, odlehče...