Rajčata, papriky, lilek a brambory. Pomalu začíná jejich sezóna... To vše jsou lilkovité rostliny, které obsahují toxické látky lektiny, ale také solanin a další nevhodné látky. I když se obecně považují za zdravé, my je do naší stravy příliš nezařazujeme. Pokud se jich ale nechceme vzdát, tady je způsob, jak chytře je zpracovat tak, aby nám neškodily!
V článku dále zjistíte:
  • proč nejíme rajčata, papriky a lilky
  • co jsou to lektiny a proč nám škodí
  • jak zpracovat rajčata a papriky dle našich předků, aby nám neškodily
  • přesný postup krok za krokem, jak upravit papriky a rajčata

🔒 Přístupné členům Klubu Jíme Jinak

Klub Jíme Jinak

💕 Líbí se vám recepty a články, které tu čtete zdarma a bez reklam? Díky členům Klubu JJ je můžeme psát.

✨ Za podporu Klubákům dáváme prémiové materiály, jako je tento, videorecepty, jídelníčky, odborné materiály, poradnu a slevy na nákupy (knih, potravin, kurzů).

🍒 Oceňte naše mnohaleté úsilí a zvažte členství.

Co říkají o Klubu Jíme Jinak členové

Labarunka: Ahoj, členství jsem si koupila hned…recepty s videem jsou super, zvlášť pro mě jako začátečnici…Díky za tu práci, kterou odvádíte za nás a shrnujete veškeré poznatky a zkušenosti. Krásná práce.

Chci do Klubu
Zjistit více

🔒 Je zamčeno, i když jste s námi v partě? Přihlaste se. Nebo zkuste nápovědu.