- 1 celý natural bílý tempeh
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- případně koření a bylinky dle chuti (např. uzená a mletá paprika, kari, grilovací, provensálské aj.)
Jak připravit křupavý natural tempeh
- Tempeh nakrájíme na kostky.
- V misce smícháme tempeh se sojovou omáčkou.
- Jakmile tempeh nasákl, tak ho posypeme droždím a případně dalším kořením nebo bylinkami a pořádně zamícháme.
- Umístíme na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečeme v předem předehřáté troubě na 200°C 15-30 minut (dle typu trouby) dozlatova a dokřupava.
Imunita + Jídelníček + Antistres
Tři nabité dny pro vitální podzim!
Rezervovat místo zdarma
Praktické
- Tempeh se hodí do zeleninových salátů, těstoviných salátů, polévek, buddha bowl, jako příloha k omáčkám (svíčkové, koprové, křenové, rajské), dušené zelenině, sladkokyselému zelí atp.
- Dá se jíst i jen tak jako chuťovka nebo třeba na jednohubky.
Obměna
- Podobně můžete připravit i natural tofu nebo doma natural seitan.
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 1,5 let.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Měla jsem dneska v plánu tempeh s arašídovou omáčkou, ale pár kostiček jsem zkusila i takhle a je to opravdu jednoduchá dobrota, kterou si ráda sním jen tak😋