Léto je sezónou grilování a dobrého jídla. Ale co grilovat, když člověk jí jinak? Zkuste třeba právě tento namarinovaný tempeh. Je to skvělá alternativa klasického "steaku".

Ingredience
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 šálku shoyu nebi tamari (pro celiaky)
  • 5 lžic vody
  • 2 stroužky protlačeného česneku
  • grilovací koření (např. Steak That od Sonnentor)
  • kremžská hořčice bez cukru (cca 1-2 lžičky)
  • 1 natural tempeh

Jak na grilovaný steak z tempehu

  1. Natural tempeh rozkrojte svisle na 2 půlky.
  2. Smíchejte si ingredience na marinádu (kromě hořčice).
  3. Marinádu nalijte do uzavíratelného sáčku a vložte do ní tempeh. Sáček uzavřete.
  4. Nechejte tempeh marinovat přes noc (čím déle, tím lépe!).
  5. Tempeh vyndejte z marinády a potřete hořčicí dle chuti.
  6. Rozpalte domácí gril nebo panini toastovač a tempeh vložte, gril zavřete a nechejte ogrilovat.
  7. Až bude tempeh zlatavý, je hotový.

Praktické

  • Tento tempeh můžete dělat buď na klasickém grilu nebo v panini toastovači. V zimě ho můžete upéct v troubě.
  • Výborný je k opečenému/ogrilovanému plátku kváskového chleba (topinka) nebo mezi 2 plátky kváskového chleba á la sendvič. Přidejte k němu větší zeleninový salát a třeba grilovanou cuketu/kukuřici a máte výborné jídlo na letní grilovačku s přáteli.
  • Hodí se také k jakékoliv omáčce nebo zeleninovému jídlu a obilovině (u nás byl k vařené pohance a dušené mrkvičce).

Obměna

  • Koření a dochucovadla do marinády můžete obměnit dle vaší chuti (stačí se inspirovat „masovými“ recepty).

Každý nový článek je obrovským přínosem

Martina: Díky moc za celý "seriál" o cestování, který...

S JJ mám zaručenou jak pestrost, tak i že si pochutnáme

Martina: Tak když už je ta neděle, dopřála jsem...

Vaše stránky jsou pro mě nejpřínosnější a nejčastěji navštěvované

Lena.klimova: Mockrát děkuji za vaše webové stránky, které jsou...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

Jídelníček z kurzu si můj muž velmi chválil, i když podobně vařím už 10 let

Evakostrnova: Jedlá sú fantastické, klobúk dole, varím podobné už...

Děkuji za skvělé stránky

Eliška: Dobrý den, moc děkuji za skvělé stránky, které...

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Zatím každé jídlo, které jsem dle JJ vařila, bylo mňam

Kattru: Zatím každé jídlo bylo moc dobré a ani...

I večer jsem plná energie. To už jsem dlouho nezažila!

Petra: Chci moc poděkovat za super kurz. Už je...

Už si nedovedu představit talíř bez zeleniny

Marie: Jídla mi moc a moc chutnají! Dole 2...

Lituji, že jsem vás neobjevila dřív. Měníte můj život k lepšímu

Eva: Jsem s vámi moc ráda! Měníte mi život...

Velký dík za kurz

Jana: Paní Evičko a Heleno, velký dík za kurz vánoce...

Tomu bych nevěřila: Po 3 dnech na JJ stravě mi splasklo břicho!

cihal: Zdravím vás. Začala jsem dle videa polévkami k...

Děkuji – spadli jste nám z nebe…

Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDozlatova opečené plátky kedlubny
Další článek3 kroky, jak vybrat bezpečný lak na nehty