Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Batátové hranolky

Uvařeno

Milujete hranolky a chcete jíst zdravě? Zkuste je jednou jinak, ze sladkých brambor.

Ingredience
pro 4 porce
  • 500 g batátu
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • sůl
  • koření podle chuti: tymián, česnek, rozmarýn, červená paprika...

V očkovacím průkazu jsem měla napsáno “výživa nepřiměřená”. Bylo totiž co zlepšovat. Když máma začala vař...

Postup
  1. Předehřejeme troubu na 170°C.
  2. Batát oloupeme a nakrájíme na hranolky.
  3. V míse smícháme hranolky s trochou soli, olejem a libovolným kořením, pokud ho máte rádi.
  4. Na plech dáme pečící papír a rovnoměrně rozprostřeme hranolky.
  5. Pečeme v troubě asi 30 minut do změknutí. Občas promícháme, aby se opekly ze všech stran.

Kombinujeme

Pečené batáty se hodí jako chutná příloha k jakémukoliv pokrmu.

Pokud chcete mít kompletní talíř, nezapomeňte ho doplnit ještě o obilovinu, luštěninu a kvašenou zeleninu.

Obměna

Skvělé jsou hranolky i z celeru.

Děti

Batátové hranolky jsou vhodné od 2 let věku, kdy šetříme se solí i olejem. Podáváme jich najednou pouze malé množství.

PS: Jdete s námi letos do Jarní očisty? Zavíráme vstup - poslední šance

Rozhoupejte se a pojďte udělat něco sebe 😊. Pojďte skoncovat s únavou, kily navíc a špatnou náladou. Už za pár týdnů uvidíte výsledky. Pročistíme tělo podle připraveného zdravého jídelníčku. Mrkněte na 8 týdenní Jarní očistu a naskočte!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
3. 2. 2023

Batátové hranolky miluju! Dneska byly s nákypem z černých fazolí a kešu majonézou – vynikající :)

Dnes jsem poprvé zkoušela batáty a nebyli teda křupavé, ale to nevadilo, dala jsem k tomu vaření květák a byla večeře. 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Kapustičky “na zádíčka”

Tradiční úprava růžičkové kapusty, díky které si ji zamilujete!

Květákové kung pao

Rychlé kung pao bez masa. Skvělá blesková večeře pro celou rodinu.