- 500 g batátu
- 3 polévkové lžíce oleje
- sůl
- koření podle chuti: tymián, česnek, rozmarýn, červená paprika…
- Předehřejeme troubu na 170°C.
- Batát oloupeme a nakrájíme na hranolky.
- V míse smícháme hranolky s trochou soli, olejem a libovolným kořením, pokud ho máte rádi.
- Na plech dáme pečící papír a rovnoměrně rozprostřeme hranolky.
- Pečeme v troubě asi 30 minut do změknutí. Občas promícháme, aby se opekly ze všech stran.
Kombinujeme
Pečené batáty se hodí jako chutná příloha k jakémukoliv pokrmu.
Pokud chcete mít kompletní talíř, nezapomeňte ho doplnit ještě o obilovinu, luštěninu a kvašenou zeleninu.
Obměna
Skvělé jsou hranolky i z celeru.
Děti
Batátové hranolky jsou vhodné od 2 let věku, kdy šetříme se solí i olejem. Podáváme jich najednou pouze malé množství.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Batátové hranolky miluju! Dneska byly s nákypem z černých fazolí a kešu majonézou – vynikající :)
Dnes jsem poprvé zkoušela batáty a nebyli teda křupavé, ale to nevadilo, dala jsem k tomu vaření květák a byla večeře. 🙂