Jeden z luxusních zeleninových salátů pro chladné dny. Potěšíte jím každého, kdo miluje pečenou zeleninu!

Ingredience
  • ledový salát
  • dýně hokkaido
  • růžičková kapusta
  • uvařené máslové fazole
  • batát
  • olej
  • sojová omáčka
  • tymián
  • konopná semínka
  • tahini
  • citronová šťáva
  • sůl

Jak připravit teplý salát s pečenou zeleninou

  1. Dýni a batát nakrájíme na kostky, kapustu na půlky a smícháme s 1-2 lžícemi oleje, špetkou soli, lžičkou sojové omáčky a větší špetkou tymiánu.
  2. Pečeme v troubě na 180°C doměkka (cca 20-30 minut).
  3. Mezitím si nakrájíme na kousky ledový salát a dáme do mísy.
  4. Přidáme uvařené fazole a upečenou zeleninu.
  5. Ochutíme tahini, citronovou šťávou, sojovou omáčkou a zasypeme konopnými semínky.
  6. Vše zamícháme a podáváme.

Praktické

  • Pokud budeme mít salát jako hlavní jídlo, vmícháme do něj i uvařenou obilovinu nebo nudle. Nebo podáváme s plackami, anebo salát zabalíme do tortill či palačinek.
  • Salát jednoduše zalijte tahini a pokapejte citronovou šťávou a sojovou omáčkou. Promíchejte a ochutnejte a dochuťte dle vašich preferencí.

Obměna

  • Upéct můžeme jakoukoliv zeleninu, kterou máme po ruce – řepu, brokolici, cuketu, celer aj.
  • Salát můžeme ochutit i balzamikem, jiným oříškovým máslem (mandlové) nebo lahůdkovým droždím.
  • Salát můžeme posypat jinými semínky nebo oříšky.
  • Místo fazolí můžeme použít jinou uvařenou luštěninu, na kostky nakrájený tempeh/tofu, anebo křupavou cizrnu.

Děti

  • Salát je vhodný pro děti od 1,5 roka, šetříme ale s olejem a ochucovadly.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

S manželkou jsme si užili skvělou páteční večeři (Jaroslav)

Jaroslav: Jsem velmi rád, že jsem si koupil Super...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

Já sladkoholik potvrzuji: Když má člověk všechny živiny, nepotřebuje sladkosti

Jana: Přesně tak jak tu píšou holky! Když člověk...

Myslela jsem, že to zvládnu sama, ale společně je to lepší

Petula: Přeji krásné odpoledne všem statečným a odhodlaným účastnicím letošního...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Výsledky se dostavují okamžitě

Magda:  Jsem moc ráda, že jsem s vámi všemi...

Vlasů na dvě hlavy a ty lokny! (Kattynka)

Kattynka: Evi, díky za sdílení, jste zářný příklad, že...

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem...

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

Přerod tetičky Tsunami na tanečnici salsy pokračuje.

Evi, Helčo. Co jste mi to udělaly! Místo práce...

Eva: „Jím jinak“ a jsem nadšená!

Eva: "Jím jinak" už podle vás vařím měsíc a...

Manžel sa pomaly a isto pridáva k môjmu stravovaniu (Iveta)

Iveta: Ahoj. Môžem povedať, že som dosiahla 14. deň...

Bez masa je mi skvěle

Petra: Nejdřív jsem to vůbec neplánovala, ale nakonec jsem maso...

Díky Vám jsem našla správnou cestu (Monika)

Monika: Je mi 51 let :-)...Díky Vám jsem našla...

Oooo, já vařím a peču (Soňa)

Soňa: Oooo, já vařím a peču !! Kdybyste věděly,...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...
  1. Vyzera to skvele. Ja som vsak zacala jest len dvakrat denne a vecere vynechavam. Aky je Vas nazor k vynechavaniu veceri?

    • Soni, pokud vám to vyhovuje, nemáte problém usnout, ráno jste v pohodě, tak je to ideální. Není to dobré řešení pro lidi se slabou slinivkou-slezinou.

  2. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekJsem ráda, že jsem se do klubu JJ přihlásila
Další článekUž nepotřebuju foukátka na astma (Dáša, 50 let)