konopná semínka
Jak správně připravovat semínka a ořechy
Většina lidí konzumuje oříšky a semínka nevhodným způsobem. Abychom z nich vytěžili maximum, je třeba je správně připravovat. Naučíte vás, jak je aktivovat a...
Raz dva krekry
Výborné krekry, které jsou rychle hotové a příprava nevyžaduje kypřicí prášek ani kvásek. Skvěle se hodí k různým pomazánkám nebo jen tak samotné. Do...
Nepečené kokosové kostky
Jednoduchý nepečený dezert, který je bez lepku, cukru i mléka a zajisté potěší chuťové buňky všech milovníků kokosu.
Pestrý teplý zimní salát s pečenou zeleninou
Jeden z luxusních zeleninových salátů pro chladné dny. Potěšíte jím každého, kdo miluje pečenou zeleninu!
Jak udělat zdravé jídlo na celodenní výlet do 30 minut –...
Často se mi stává, že se z ničeho nic rozhodnu jet na celý den mimo domov a nemám nic připraveného s sebou na jídlo....
Fazolová kaše
Zkuste si připravit fazole trochu jinak - ve formě kaše! Skvělá jako příloha k pečené nebo dušené zelenině.
Sportujete? Tyto rostlinné potraviny obsahují nejvíce bílkovin
To, že na rostlinné stravě bez masa se nedají získat bílkoviny, je jeden z nejčastějších mýtů. I rostlinné potraviny jsou bohaté na bílkoviny a...
Jak používat v kuchyni semínka
Na mlsání
vytvořte si svou domácí směs s oříšky a sušeným ovocem
při pražení slunečnice nebo dýňového semínka na konci přidejte trochu shoyu nebo tamari...
Semínka – sezam, dýňové, konopné, slunečnicové, lněné, chia
Sezam, dýňové, konopné, slunečnicové, lněné a chia semínko. Semínka si zaslouží mnohem víc, než sloužit jen jako posypka na pečivu nebo příležitostné mlsání. Jsou zdravá,...