Zkuste si připravit fazole trochu jinak - ve formě kaše! Skvělá jako příloha k pečené nebo dušené zelenině.
Ingredience
na 4 porce
  • 500 g uvařených bílých máslových fazolí
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • umeocet dle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • petrželka
  • sůl
  • na posyp: konopná semínka

Jak připravit kaši z fazolí

  1. Na oleji osmahneme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli s větší špetkou soli.
  2. Přidáme na kousky nakrájený česnek a také osmahneme.
  3. Do mixéru dáme fazole, česnek s cibulí, trochu vody (z fazolí nebo vývar), šťávu z citronu a rozmixujeme.
  4. Dle chuti dochutíme umeoctem.
  5. Vmícháme najemno nasekanou petrželku.
  6. Servírujeme například posypanou konopnými semínky a troškou olivového oleje.

Praktické

  • Kaši můžeme rozmixovat buď úplně najemno, anebo nechat kousky fazolí. Pokud nemáte mixér, uvařte fazole doměkka a rozmačkejte je vidličkou nebo mačkátkem na brambory.
  • Můžeme si část smažené cibulky odložit stranou a posypat s ní kaši.
  • Tato kaše se skvěle hodí k pečené (např. k batátovým hranolkám), napařené nebo syrové zelenině a jakékoliv obilovině nebo jako náplň palačinek a placek.

Obměna

  • Místo petrželky můžete použít jakoukoliv jinou bylinku – pažitku, kopr, bazalku, tymián, rozmarýn aj.
  • Fazole můžete obměňovat dle chuti, skvělé jsou i navy (malé bílé fazolky).

Děti

  • Tato kaše je vhodná pro děti od 2 let.

Všechny informace, které jsem si musela přečíst v knížkách, jste shrnuli

Pavlína M.: Ten článek o müsli je prostě, nejde...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept 🙂 Dnes upečeno a...

Přítel mi řekl, že by tak chtěl jíst už pořád

Lucie: Ráda bych napsala takové shrnutí mého kurzu. Především...

Každý nový článek je obrovským přínosem

Martina: Díky moc za celý "seriál" o cestování, který...

Je úžasné, jak jde váha sama dolů!

Jajabre: Zdravím všechny. Zítra to bude 14 dní. Koupila...

Zbavila jsem se zánětu v rameni

Jitka M.: srdečně Vás zdravím a děkuji Vám za spoustu...

S každým jídlem si říkám: “Tohle je TOP”

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

I má 84letá maminka si na JJ jídle pochutnává

Hana O.: Konečně jsem dostala odvahu se ozvat, jsem...

Vaření dle JJ je jednoduché a nejsem unavená, takže to jde samo

Jana: Těch informací je hodně, ale strašně mě to...

Dle JJ vařím a peču, už od toho neuteču

Petra B.: Dle JJ vařím, smažím, peču od toho už neuteču. Ať...

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Vaše stránky jsou pro mě nejpřínosnější a nejčastěji navštěvované

Lena.klimova: Mockrát děkuji za vaše webové stránky, které jsou...

Poděkování

Dobrý den, chtěla jsem moc poděkovat za tyto inspirující...

Skvělé filmy, neskuteční lidé

Jana: Mila Evi a Heli a vsichni, kdo jste...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekSkrytý cukr: je i tam, kde byste ho nečekali!
Další článekJaponská polévka Ramen