- 4 hlavičky růžičkové kapusty
- 1 mrkev
- špetka soli
- 1/2 hrnku vody
- Do hrnce dáme zeleninu, trochu vody na dno, špetku soli, přiklopíme a dáme vařit.
- Napařujeme na mírném ohni cca 5 minut a zatepla podáváme k jídlu.
- Zeleninu nenapařujeme déle než 7 minut kvůli zachování vitamínů.
- Krátce tepelně upravená zelenina má hezkou barvu, pokud to přeženeme, bude blátivá a nehezká.
- Pokud nám samotná zpočátku nechutná, můžeme si na ní připravit dresink, polít hořčicí, zakápnout umeoctem, posypat semínky, gomasiem, shizem, tekka kořením apod.
Obměna
- Stejným způsobem můžete napařovat jakoukoli zeleninu, tvrdší druhý delší dobu, listy kratší dobu.
- Do vody můžete dát místo soli umeocet, bude mírně pikantní.
Děti
- Napařovanou zeleninu dáváme od prvních příkrmů, pouze vynecháme sůl a dresinky.
PS: Víte už jak na zdravé cukroví?
My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.
Komentáře
Výborné jídlo, děkuju! Zuzana
Mnaaam ♥️