Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Napařená, povařená růžičková kapusta a mrkev

Uvařeno
bez sóji
sezóna zima

Napařovat můžeme na pařáčku nebo jen tak v hrnci v trošce vody, to je můj oblíbený způsob. Zelenina tak nepřijde do styku s kovem. Je tak trochu vařená a tak trochu napařená.

Ingredience
pro 4 osoby
  • 4 hlavičky růžičkové kapusty
  • 1 mrkev
  • špetka soli
  • 1/2 hrnku vody

Naši rodiče a prarodiče nám v dětství chtěli dopřát vše, co sami neměli. Měli jsme krá...

Postup
  1. Do hrnce dáme zeleninu, trochu vody na dno, špetku soli, přiklopíme a dáme vařit.
  2. Napařujeme na mírném ohni cca 5 minut a zatepla podáváme k jídlu.
Praktické
  • Zeleninu nenapařujeme déle než 7 minut kvůli zachování vitamínů.
  • Krátce tepelně upravená zelenina má hezkou barvu, pokud to přeženeme, bude blátivá a nehezká.
  • Pokud nám samotná zpočátku nechutná, můžeme si na ní připravit dresink, polít hořčicí, zakápnout umeoctem, posypat semínky, gomasiem, shizem, tekka kořením apod.

Obměna

  • Stejným způsobem můžete napařovat jakoukoli zeleninu, tvrdší druhý delší dobu, listy kratší dobu.
  • Do vody můžete dát místo soli umeocet, bude mírně pikantní.

Děti

  • Napařovanou zeleninu dáváme od prvních příkrmů, pouze vynecháme sůl a dresinky.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

15 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Klasická kapusta lze použít taky? Díky

Výborné jídlo, děkuju! Zuzana

Ukázat další komentáře