Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Napařená, povařená růžičková kapusta a mrkev

Uvařeno
bez sóji
sezóna zima

Napařovat můžeme na pařáčku nebo jen tak v hrnci v trošce vody, to je můj oblíbený způsob. Zelenina tak nepřijde do styku s kovem. Je tak trochu vařená a tak trochu napařená.

Ingredience
pro 4 osoby
  • 4 hlavičky růžičkové kapusty
  • 1 mrkev
  • špetka soli
  • 1/2 hrnku vody

Mirka už delší dobu nejí cukr, bílou mouku, maso a z větší části ani mléčné výrobky. O to víc ji překvapilo, že za po...

Postup
  1. Do hrnce dáme zeleninu, trochu vody na dno, špetku soli, přiklopíme a dáme vařit.
  2. Napařujeme na mírném ohni cca 5 minut a zatepla podáváme k jídlu.
Praktické
  • Zeleninu nenapařujeme déle než 7 minut kvůli zachování vitamínů.
  • Krátce tepelně upravená zelenina má hezkou barvu, pokud to přeženeme, bude blátivá a nehezká.
  • Pokud nám samotná zpočátku nechutná, můžeme si na ní připravit dresink, polít hořčicí, zakápnout umeoctem, posypat semínky, gomasiem, shizem, tekka kořením apod.

Obměna

  • Stejným způsobem můžete napařovat jakoukoli zeleninu, tvrdší druhý delší dobu, listy kratší dobu.
  • Do vody můžete dát místo soli umeocet, bude mírně pikantní.

Děti

  • Napařovanou zeleninu dáváme od prvních příkrmů, pouze vynecháme sůl a dresinky.

PS: Víte už jak na zdravé cukroví?

My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Výborné jídlo, děkuju! Zuzana

Mila Beata
22. 2. 2021

Mnaaam ♥️

Ukázat další komentáře