V sezóně ředkviček nesmí ředkvičky chybět v žádném salátu.

Ingredience
pro 4 porce
  • čtvrtka čínského zelí
  • 4 ředkvičky
  • klíčky

Na zálivku:

  • 4 polévkové lžíce tofunézy
  • 1 lžička hořčice

Postup

  1. Salát nakrájíme na tenké proužky a ředkvičku nakrájíme na sirčičky.
  2. Smícháme tofunézu s horčicí.
  3. Do mísy dáme nakrájenou zeleninu, přidáme zálivku a dobře promícháme.
  4. Nandáme salát do mističek a ozdobíme klíčky.

Děti

Bez zálivky tento salát mohou děti od roka.

Se zálivkou je vhodný pro děti od 1,5 roku.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

Nákupní seznamy u receptů jsou velká pomoc

Jorebka: Mám dolů 2.5 kg. Super pocit. Děkuji za...

Absolutně luxusní koprovka, po které mě nebolí břicho

Pstoklask: Absolutně luxusní koprovka, po které mě (konečně!) nebolí...

Hubnu i bez cvičení! (Alena)

Musím sa priznať, že počas tejto výzvy som sa...

5 kg pryč a výsledky krve perfektní (Ivana)

Ivana: Udělala jsem si s vámi podzimní detox, zhubla...

Můj metabolický věk je o 15 let nižší, než můj skutečný (Ludmila)

Ludmila: Strava mi moc vyhovuje a už jsou tu...

Som plná energie (Viera)

Viera: Jedlo mi veľmi chutí, som plná energie, je...

Zatím každé jídlo, které jsem dle JJ vařila, bylo mňam

Kattru: Zatím každé jídlo bylo moc dobré a ani...

Po 6 dnech 2 kila pryč a jako bonus spousty energie (Radka)

Radka: Díky rýžovému dni jsem si vyzkoušela a uvědomila,...

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

Dostala jsem se na svou bývalou váhu, o tom se mi ani nesnilo (Marta)

Marta: Ahoj všichni, jmenuji se Marta a jsem tu...

Cítim fantasticky, 5 cm z pasu je preč! (Katarina)

Katarina: Tak šiesty deň ráno a veĺké prekvapenie, 2...

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky! Krásně se...

Díky vám jsem začala po 20 letech snídat!

Duetka: Jídlo je úplně skvělé. Díky vám Evi konečně...

Najednou mi nedělá problém odolávat všem „dobrotám“ (Petra)

Petra: Evi, cítím, že jinak už si to ani...

Eva: „Jím jinak“ a jsem nadšená!

Eva: "Jím jinak" už podle vás vařím měsíc a...
      • Rozvaříte asi čtvrt hrnku červené čočky až je z toho kaše, slijete vodu, rozmixujete (stačí tyčovým mixérem v hrnku) a pomalu přiléváte olej.
        Vyrobíme hustou emulzi.
        Je potřeba čočkunézu ochutit: citrónem, shoyu, solí, pepřem, hořčicí, kapkou sirupu, nakrájenou okurkou, cibulkou, kaparama.
        Kapary teď na jaře jdou taky vyrobit vlastní z různých pupenů.

        Výhodou čočkunézy je to, že si do ní dáte jen to, co chcete a suroviny na ni jsou skoro vždycky doma (aspoň u nás).

  1. Standardní čínské zelí je jedna z mála zelenin, se kterou jsem se vždy doslova trápíl. Zato pak choi, to je mňamka. A to doma mám, takže zítra vyzkouším.

  2. Zobrazit všech 10 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekVladimír Kafka: Rakovina nezabíjí (3. část)
Další článekJsem strhaná. Co s tím?