- čtvrtka čínského zelí
- 4 ředkvičky
- klíčky
- 4 polévkové lžíce tofunézy
- 1 lžička hořčice
Postup
- Zelí nakrájíme na tenké proužky a ředkvičku nakrájíme na sirčičky.
- Smícháme tofunézu s hořčicí.
- Do mísy dáme nakrájenou zeleninu, přidáme zálivku a dobře promícháme.
- Nandáme salát do mističek a ozdobíme klíčky.
Obměna
- Zeleninu si můžete obměnit podle aktuálních zásob. Místo zelí můžete použít polníček, ledový salát, hlávkový salát nebo jakýkoli jiný salát. Místo ředkvičky dát vodnici nebo daikon. Přidat rozhodně můžete kvašenou zeleninu.
- Tofunézu můžete koupit nebo si ji doma vyrobit (domácí tofunéza). Místo tofunézy můžete použít koupenou tofu tatarku nebo domácí čočkanézu nebo veganézu.
- Tofunézu můžete také zcela vynechat nebo použít rostlinnou smetanu.
Děti
- Bez zálivky tento salát mohou děti od 1 roka.
- Se zálivkou je vhodný pro děti od 1,5 roku.
PS: Pojďme vařit podle jarního jídelníčku!
🌷 Jaro je tu - nový začátek. Pojďte kuchtit 🍲 skvělá a svěží rostlinná jídla 🌱, pochutnat si, pročistit si tělo a zlepšit náladu v prima partě 🤗. Naskočte s námi na 8 týdenní Jarní očistu. Jsme s vámi živě, pomůžeme a podpoříme! ❤
Komentáře
Osvezujici ❤️
Dala jsem aquafaba majonezu domaci , pridala jsem par listu salatu a klicky slunecnicove jsem zamichala, mely korinky a ja je nechtela odkrajovat 😂
Ja obcas pouzivam cockunezu, nekdy i vyrabim vlastni, slozenim je mozna jeste lepsi…