V sezóně ředkviček nesmí ředkvičky chybět v žádném salátu.

Ingredience
pro 4 porce
  • čtvrtka čínského zelí
  • 4 ředkvičky
  • klíčky

Na zálivku:

  • 4 polévkové lžíce tofunézy
  • 1 lžička hořčice

Postup

  1. Salát nakrájíme na tenké proužky a ředkvičku nakrájíme na sirčičky.
  2. Smícháme tofunézu s horčicí.
  3. Do mísy dáme nakrájenou zeleninu, přidáme zálivku a dobře promícháme.
  4. Nandáme salát do mističek a ozdobíme klíčky.

Děti

Bez zálivky tento salát mohou děti od roka.

Se zálivkou je vhodný pro děti od 1,5 roku.

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Shodila jsem 6 kg a 12 cm v pase (Lenka)

Lenka: Ahoj všem. Jsem absolventkou programu Hubneme do plavek....

Děkuji za cenné vychytávky a úžasnou motivaci

Annabirke S.: Ahoj Evi. O pochvalu nemáte nouzi, ale...

Děláte úžasnou osvětu – jsem nadšená!

Monika V.: Mooc děkuji. Děláte úžasnou osvětu. Já jsem...

Podle tak nádherně popsaných postupů – to se to vaří!

ivlik: Vaření jde suprově, vzhledem k tomu že jsem...

Shodila jsem 7 kg a vysadila prášky na spaní

Hanka: Dobrý den, chtěla bych Vám napsat pár řádek...

Nemusím brát léky, bez kterých už jsem nemohla fungovat. Po 2 měsících. (Kája)

Kaja: Ja som skúsila zo zdravotných dôvodov (niektoré aj vážnejšie)...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Po zvážení jsem se nestačila divit!

Eva: První týden jsem nedržela půst, byli jsme na...

Děkuji za to, co děláte!

Zlatka: Dakujem velmi pekne za vsetko co robite pre...

Děkuji, že se na JJ můžu dozvědět zásadní fakta o jídle

Maki: Musím říct, že pravda je často dost krutá..jsem...

Zlepšilo se mi trávení a zhubla jsem (Zuzana)

Zuzana: Výzvu do plaviek som skončila včera. Viem, že...

Ukázali jste mi cestu, jak lépe zvládnout nový životní styl

Alča K.: Získala jsem lásku a nadšení pro vaření,...

Mínus 5kg a 5cm v pase (Liana)

Liana: Ahoj Eva, u mňa je to -5 kg...

Zhubla jsem a nejspíš se zbavím i cukrovky (Milena, 70 let)

Milena: Ahoj Evi, když tady čtu ostatní, připadám si tady...

Díky JJ se nám změnil život

Lenka W.: DĚKUJI DĚKUJI DĚKUJI - změnil se nám...

poděkování

Vaše stránky jsou pro mě velkým přínosem, právě procházím...
      • Rozvaříte asi čtvrt hrnku červené čočky až je z toho kaše, slijete vodu, rozmixujete (stačí tyčovým mixérem v hrnku) a pomalu přiléváte olej.
        Vyrobíme hustou emulzi.
        Je potřeba čočkunézu ochutit: citrónem, shoyu, solí, pepřem, hořčicí, kapkou sirupu, nakrájenou okurkou, cibulkou, kaparama.
        Kapary teď na jaře jdou taky vyrobit vlastní z různých pupenů.

        Výhodou čočkunézy je to, že si do ní dáte jen to, co chcete a suroviny na ni jsou skoro vždycky doma (aspoň u nás).

  1. Standardní čínské zelí je jedna z mála zelenin, se kterou jsem se vždy doslova trápíl. Zato pak choi, to je mňamka. A to doma mám, takže zítra vyzkouším.

  2. Zobrazit všech 10 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekVladimír Kafka: Rakovina nezabíjí (3. část)
Další článekJsem strhaná. Co s tím?