- 1 lžíce šlemu ze lněných semínek
- 1 lžička citronové šťávy
- cca 60-80 g kokosového cukru (pro bílou variantu xylitol)
- perníčky
Jak připravit “bílkovou” polevu
- Dvě lžíce lněných semínek povaříme v 1/4 hrnku vody cca 2 minuty.
- Nalijeme do sítka a přecedíme šlem.
- Rozmixujeme si na prach kokosový cukr nebo xylitol.
- K cukru přidáme lžíci šlemu a citronovou šťávu.
- Utřeme a zpracováváme tak dlouho, dokud není poleva tuhá, případně přidáme ještě trochu kokosového cukru.
- Přemístíme do sáčku na zdobení (stačí obyčejný igelitový a ustřihneme dírku na konci) a zdobíme.
- Ozdobené perníčky polevou můžeme ještě dozdobit semínky, oříšky a sušeným ovocem.
- Necháme ztvrdnout.
Praktické
- Poleva do 15 minut tuhne a schne, je třeba pracovat rychle.
- Tato poleva je sice zdravější než ta z bílého cukru, ale i tak je to pořád cukr, proto doporučujeme konzumovat s mírou a jen příležitostně (Vánoce, Velikonoce).
Obměna
- Místo kokosového cukru (poleva bude karamelová) můžete použít xylitol nebo práškovou stévii a mít bílou polevu.
- Pokud vyrobíte bílou polevu, můžete ji nabarvit různými přírodními barvivy. Poleva z kokosového cukru bude karamelová a lze ji nabarvit pouze na tmavě hnědou (třeba pomocí sušeného prášku z řepy, borůvek, acai nebo fialové kukuřice).
Děti
- Poleva je vhodná pro děti od 2 let, ale pouze v malém množství.
PS: Jarní očista odstartovala - naskočte!
Zatočíme s jarní únavou, kily navíc i zdravotními problémy. Je čas na 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku. Už za pár týdnů uvidíte výsledky - ověřeno na lidech! 😊
Komentáře
Nechá se ztvrdnout na vzduchu nebo v lednici?Mně bohužel celá poleva z perníčků “slezla”.Děkuji