Ve velkém teplu určitě oceníte osvěžující bylinkovou limonádu.
Ingredience
na litr nápoje
  • svazek čerstvé meduňky
  • 1 litr vody
  • 1 citron
  • podle potřeby rýžový sirup (není nutný)

Postup

  1. Meduňku omyjeme a zalijeme litrem studené vody.
  2. Pokud máte citron v bio kvalitě, stačí ho omýt. Pokud je chemicky ošetřený, doporučujeme kůru okrájet. Citron nakrájejte na plátky a přidejte k meduňce.
  3. Tuto směs nechte několik hodin v lednici louhovat, ideálně přes noc.
  4. Potom směs přecedíme přes sítko a snažíme se pomocí vařečky nebo tloučku meduňku co nejvíc propasírovat, abychom z ní dostali co nejvíce esencí.
  5. Vznikne osvěžující, přirozeně lehce nasládlá limonáda.
  6. Pokud potřebujete sladší chuť, je možné limonádu dosladit rýžovým sirupem nebo sladěnkou.

Praktické

Nápoj můžete použít už po 2-3 hodinách louhování, ale mnohem lepší a silnější je po 10 hodinách.

Nápoj doporučujeme připravit večer a louhovat přes noc. Ráno bude hotový.

Hotový nápoj skladujte v ledničce, vydrží i dva dny.

Děti

Nápoj je vhodný pro děti od půl roku.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

2 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Ráno jsem na zahradě natrhala meduňku, dva květy bezu, v práci zalila napůl studenou a napůl teplou vodou, přidala citron a celý den mám super pití…po ráno ještě trochu teplejší, když do kanceláře proudil chladnější vzduch, teď odpoledne už studené, ale v normě….je mi fajn a všechny zdravím :-))

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek“Huso” knedlo zelo
Další článekJak založit kvásek a jak se o něj starat – 2. díl