Ve velkém teplu určitě oceníte osvěžující bylinkovou limonádu.

Ingredience
na litr nápoje
  • svazek čerstvé meduňky
  • 1 litr vody
  • 1 citron
  • podle potřeby rýžový sirup (není nutný)

Postup

  1. Meduňku omyjeme a zalijeme litrem studené vody.
  2. Pokud máte citron v bio kvalitě, stačí ho omýt. Pokud je chemicky ošetřený, doporučujeme kůru okrájet. Citron nakrájejte na plátky a přidejte k meduňce.
  3. Tuto směs nechte několik hodin v lednici louhovat, ideálně přes noc.
  4. Potom směs přecedíme přes sítko a snažíme se pomocí vařečky nebo tloučku meduňku co nejvíc propasírovat, abychom z ní dostali co nejvíce esencí.
  5. Vznikne osvěžující, přirozeně lehce nasládlá limonáda.
  6. Pokud potřebujete sladší chuť, je možné limonádu dosladit rýžovým sirupem nebo sladěnkou.

Praktické

Nápoj můžete použít už po 2-3 hodinách louhování, ale mnohem lepší a silnější je po 10 hodinách.

Nápoj doporučujeme připravit večer a louhovat přes noc. Ráno bude hotový.

Hotový nápoj skladujte v ledničce, vydrží i dva dny.

Děti

Nápoj je vhodný pro děti od půl roku.

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Klesl mi cholesterol, glykemie i další hodnoty v krvi

Jana P.: Dobrý den, chtěla jsem vám poděkovat, za...

Moje okolie si hneď všimlo, že som sa nejak „zmenšila“ (Adriana)

Adriana: Milá Evka, chcela by som ti v prvom...

I okolí si všimlo (Sylva)

Sylva: Přeji krásný den všem, protože já krásný den...

Moje váha stále klesá – už je pryč 7kg a 8cm v pase (JanaŘ)

JanaŘ: Ahoj všem, výzvu do plavek jsem zvládla začátkem...

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je...

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...

Dosud vyzkoušené recepty všem chutnaly (Monika)

Monika: Zdravím všechny z Jíme Jinak :) Jsem tady...

Díky kurzu mám najednou více času na důležité věci

Monimar: Milá Evičko, utíká to a ve vánočním programu...

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

Není nic, co by mi z vašich jídel nechutalo

Alena: Milá děvčata! Moc Vám fandím! Od počátku, kdy jsem byla...

Počáteční panika odpadla a já vařím ráda, stále a s chutí (Cačenka)

Cačenka: Ahoj všem, Jíme Jinak miluju, počáteční panika odpadla...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky! Krásně se...

Mám dole 2 kg bez snažení, i když se krmím

Věrka: Chci vám poděkovat za skvělé recepty, za celý...

Nádherně jsem si pošmákla a ještě jsem zhubla (Eva)

Eva: Děkuji, Evi, za krásný a velmi výživný rozhovor....
  1. Moc se omlouvám,ještě se tady příliš neorientuju,je nějaká možnost si recept stáhnout a vytisknout?Je tady hromada úžasných receptů, tipů,které pak už treba nenajdu,a to je skoda!Dekuji,dekuji,M.

  2. Ráno jsem na zahradě natrhala meduňku, dva květy bezu, v práci zalila napůl studenou a napůl teplou vodou, přidala citron a celý den mám super pití…po ráno ještě trochu teplejší, když do kanceláře proudil chladnější vzduch, teď odpoledne už studené, ale v normě….je mi fajn a všechny zdravím :-))

  3. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekStaročeské zelí s uzeným
Další článekJak založit kvásek a jak se o něj starat – 2. díl