Ve velkém teplu určitě oceníte osvěžující bylinkovou limonádu.
Ingredience
na litr nápoje
  • svazek čerstvé meduňky
  • 1 litr vody
  • 1 citron
  • podle potřeby rýžový sirup (není nutný)

Postup

  1. Meduňku omyjeme a zalijeme litrem studené vody.
  2. Pokud máte citron v bio kvalitě, stačí ho omýt. Pokud je chemicky ošetřený, doporučujeme kůru okrájet. Citron nakrájejte na plátky a přidejte k meduňce.
  3. Tuto směs nechte několik hodin v lednici louhovat, ideálně přes noc.
  4. Potom směs přecedíme přes sítko a snažíme se pomocí vařečky nebo tloučku meduňku co nejvíc propasírovat, abychom z ní dostali co nejvíce esencí.
  5. Vznikne osvěžující, přirozeně lehce nasládlá limonáda.
  6. Pokud potřebujete sladší chuť, je možné limonádu dosladit rýžovým sirupem nebo sladěnkou.

Praktické

Nápoj můžete použít už po 2-3 hodinách louhování, ale mnohem lepší a silnější je po 10 hodinách.

Nápoj doporučujeme připravit večer a louhovat přes noc. Ráno bude hotový.

Hotový nápoj skladujte v ledničce, vydrží i dva dny.

Děti

Nápoj je vhodný pro děti od půl roku.

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Díky Klubu jsem za měsíc zhubla 6 kilo a cítím se skvěle

Hana a Olda: chci Vám moc poděkovat za úžasné recepty,...

Nevěřila jsem, že dokážu být bez čokolády

Marcella H.: Březen byl můj první měsíc, kdy jsem se...

Díky kurzu mám řád a disciplínu

Iva: Zdravím všechny v tomto kurzu už potřetí? A...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

Z maroda jsem zase činorodá!

Jarka: Ahoj Evi a Heli a všichni klubáci ♥...

Zatím každé jídlo, které jsem dle JJ vařila, bylo mňam

Kattru: Zatím každé jídlo bylo moc dobré a ani...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a...

Všechny vaše recepty jsou úžasné

Bobina: Všechny vaše recepty, které jsem zatím vyzkoušela (hlavní...

Své porce musím bránit před rodinou:-)

Adad: Dobrý den, děkuji za krásný a hlavně srozumitelný...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

Naučili jste mě, že jídlo není jen o obživě, ale také o radosti a potěšení

Lenka: Jsem přesvědčená, že člověku se dostávají informace, které...

2 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Ráno jsem na zahradě natrhala meduňku, dva květy bezu, v práci zalila napůl studenou a napůl teplou vodou, přidala citron a celý den mám super pití…po ráno ještě trochu teplejší, když do kanceláře proudil chladnější vzduch, teď odpoledne už studené, ale v normě….je mi fajn a všechny zdravím :-))

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek“Huso” knedlo zelo
Další článekJak založit kvásek a jak se o něj starat – 2. díl