Nechce se vám piplat s haluškami? Mě také ne od doby, co vím, že se co do chuti i konzistence dají nahradit kroupami! S tímto receptem máte halušky hotové do 10 minut.
Ingredience
na 2 porce
  • 1 velká cibule
  • kousek celeru
  • 1/2 uzeného tempehu
  • 2 lžíce oleje
  • 2 hrsti kysaného zelí
  • uvařené kroupy
  • sůl

Jak připravit kroupové halušky se zelím a uzeným

  1. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky nebo kostičky, celer na menší kostičky a tempeh na kostky.
  2. Na oleji osmahneme dozlatova cibuli s větší špetkou soli, přidáme celer a také osmahneme, dokud nezměkne.
  3. Přidáme tempeh a ještě orestujeme.
  4. Zelí propláchneme a překrájíme, aby nebylo příliš dlouhé a dalo se jíst.
  5. Část orestované směsi dáme stranou do misky a ke zbytku směsi v hrnci přidáme překrájené zelí a uvařené kroupy.
  6. Necháme pár minut změknout a ohřát.
  7. Naservírujeme na talíř a posypeme zbylou odloženou směsí.

Praktické

  • Jídlo posypte nasekanou pažitkou nebo petrželkou a podávejte se salátkem ze syrové zeleniny nebo třeba zeleninou napařenou.

Obměna

  • Kroupy se dají nahradit jakoukoliv uvařenou obilovinou, která má větší zrnka – hatomugi, natural rýže, kamut aj.
  • Uzený tempeh můžete zaměnit za uzené tofu nebo seitan speciál.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

5 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Nevím co jsem tentokrát udělala jinak, ale óda se nekonala i když všechno (někteří s řečma) snědli. Aspoň pobavím čtenáře: starší si vzal kousek “špíčku” a zeptal se: není to náhodou celer? a mladší na to: nestěžuj si a jez.

  2. Schváleno všemi (některými více, některými méně), takže příště bude bez obav větší množství.

  3. Zobrazit 5 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekŘepové vošouchy bez mouky
Další článekSváteční perník s rýží a sušeným ovocem