Nechce se vám piplat s haluškami? Mě také ne od doby, co vím, že se co do chuti i konzistence dají nahradit kroupami! S tímto receptem máte halušky hotové do 10 minut.

Ingredience
na 2 porce
  • 1 velká cibule
  • kousek celeru
  • 1/2 uzeného tempehu
  • 2 lžíce oleje
  • 2 hrsti kysaného zelí
  • uvařené kroupy
  • sůl

Jak připravit kroupové halušky se zelím a uzeným

  1. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky nebo kostičky, celer na menší kostičky a tempeh na kostky.
  2. Na oleji osmahneme dozlatova cibuli s větší špetkou soli, přidáme celer a také osmahneme, dokud nezměkne.
  3. Přidáme tempeh a ještě orestujeme.
  4. Zelí propláchneme a překrájíme, aby nebylo příliš dlouhé a dalo se jíst.
  5. Část orestované směsi dáme stranou do misky a ke zbytku směsi v hrnci přidáme překrájené zelí a uvařené kroupy.
  6. Necháme pár minut změknout a ohřát.
  7. Naservírujeme na talíř a posypeme zbylou odloženou směsí.

Praktické

  • Jídlo posypte nasekanou pažitkou nebo petrželkou a podávejte se salátkem ze syrové zeleniny nebo třeba zeleninou napařenou.

Obměna

  • Kroupy se dají nahradit jakoukoliv uvařenou obilovinou, která má větší zrnka – hatomugi, natural rýže, kamut aj.
  • Uzený tempeh můžete zaměnit za uzené tofu nebo seitan speciál.

Dole 2 kg a spoustu cm a pokračuji dál

Ivana L.: Mám dole 2 kg. Ale zato těch...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept 🙂 Dnes upečeno a...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Syn začal dobrovolně jíst dušenou zeleninu

Alena.brunova: Teda ty kapustičky na zádíčka! To je mňamkošinka!...

Jsem nadšená, jak mi jídlo chutná a nemám chuť na sladké

Dagmar: Dobrý den Evi, jsem nadšená, jak mi jídlo...

V lednici máme týden starou šunku: nikdo už ji nechce!

Veronika: Ja mám rôzne stravovacie omedzenia, takže pre mňa bol...

Velké díky za filmový festival

Ivana: Holky, nechtělo se mi přihlašovat na festivalové stránky,...

První týden kurzu a 2 kg dole!

Lada: Už mi nepnou kalhoty přes stehna a je...

S vaším webem je stravování pro nás jednodušší

Ludmila D.: Vaše stránky už sleduji nějakou dobu. Letos jsem...

Děkuji za cenné vychytávky a úžasnou motivaci

Annabirke S.: Ahoj Evi. O pochvalu nemáte nouzi, ale...

Díky kurzu jsem snížila přísun chipsů a dalších nesmyslů

Gseidlova: Všechny recepty jsou vynikající. Snížila jsem výrazně přísun...

Královský oběd za půl hodiny

Lucie.L.: Chtěla jsem poděkovat za dnešní promyšlené "menu" pro...

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

Vyřešilo se plno mých zdravotních problémů

Krizoak: Ráda bych vyjádřila obrovské díky Evičce a celému...

Všichni pějí na vaše jídla chválu

Helena Š.: Dobrý den, protože nejsem na sociálních sítí, ale...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Super recepis😊 Smichala jsem s vařenými ječmenem a nahoru dala brynzu z tofu. Jednoduchá, rychlá a výborná večeře! Děkuji

  2. Nevím co jsem tentokrát udělala jinak, ale óda se nekonala i když všechno (někteří s řečma) snědli. Aspoň pobavím čtenáře: starší si vzal kousek „špíčku“ a zeptal se: není to náhodou celer? a mladší na to: nestěžuj si a jez.

  3. Schváleno všemi (některými více, některými méně), takže příště bude bez obav větší množství.

  4. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekŘepové vošouchy bez mouky
Další článekSváteční perník s rýží a sušeným ovocem