Luxusní pomazánka z čočky a červené řepy.
Ingredience
  • 1 hrnek uvařené zelené čočky
  • 1 menší červená řepa
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • lžíce arašídového másla
  • lžíce pesta (nemusí být)
  • sůl
  • 4 lžíce oleje
  • umeocet
  • šťáva z limetky
  • oblíbené koření: tymián, majoránka, rozmarýn
  • na ozdobu: petrželka a kvašená zelenina

Jak na řepovou pomazánku

  1. Pokud nemáme uvařenou čočku, dáme ji vařit.
  2. Cibuli nakrájíme na větší kusy, červenou řepu na malé kousky nebo ji nastrouháme.
  3. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme řepu, sůl a společně restujeme asi 10 minut, občas zamícháme.
  4. Přidáme uvařenou čočku i s trochou vody, koření, česnek, přiklopíme pokličkou a vaříme dalších 15 minut do změknutí řepy.
  5. Sundáme z ohně a přidáme arašídové máslo, pesto, trochu umeocta a šťávy z limetky.
  6. Rozmixujeme tyčkovým mixérem dohladka, pokud bude potřeba, přidáme ještě trochu vody.
  7. Ochutnáme a případně ještě dochutíme umeoctem a limetkou.

Obměna

  • Místo zelené čočky můžete použít i červenou.
  • Bílou cibuli můžete vyměnit za červenou nebo za šalotku.
  • Arašídové máslo můžete vyměnit za jakékoliv jiné ořechové máslo.
  • Pomazánka je výborná i z jakékoliv jiné luštěniny.
  • Chuť můžete snadno měnit podle druhu přidaného koření.

Kombinujeme

  • Chuť pomazánky vynikne skvěle na kváskovém chlebu.
  • Další možnost je namazat ji na tortillu, palačinku nebo na obilné placky.
  • Doporučujeme k pomazánce přidat kopeček kvašené zeleniny.

Děti

Pomazánku mohou děti 1,5 roku, ale šetříme s olejem, solí a vynecháme ořechové máslo.

Sladkosti už mi nechutnají

Jendula.cerna: Chci moc poděkovat za skvěle připravený kurz a...

Zmizelo mi moje vypouklé břicho!

Maki: já si svoje břicho každé ráno a večer,...

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....

Netušila jsem, že se dají uvařit takové mňamky, jaké jsou tady na JJ

Spenito: Ahojky Eví a holky, jsem tady taky poprvé...

Dříve se mi zdávalo o čokoládě, teď už cukr nepotřebuji

Slipknot.xy: Dobrý den Evi, jsem s Vámi již v...

Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

Nechutná mi sladké: to jsem ani nemyslela, že se někdy stane

Katchenka: Velkou inspirací na to, co vařit, mi jsou...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

Díky kurzu mám najednou více času na důležité věci

Monimar: Milá Evičko, utíká to a ve vánočním programu...

Děkuji, že JJ děláte s láskou a obrovským nadšením

Žaneta: Moc se mi Vaše stránky líbí, je vidět,...

Děkuji moc za videa

Magda: Děvčata, děkuji moc za videa, jsou úžasná a...

Tomu bych nevěřila: Po 3 dnech na JJ stravě mi splasklo břicho!

cihal: Zdravím vás. Začala jsem dle videa polévkami k...

Vaření dle JJ je jednoduché a nejsem unavená, takže to jde samo

Jana: Těch informací je hodně, ale strašně mě to...

Cítím se skvěle a moje tělo nasává živiny

Iva: Dobrý den, jsem velice překvapena! Moje tělo reaguje...

První vyzkoušený salátek z kurzu a naprosto výborný!

Iva: Teda mňam, mňam, mňam, první vyzkoušený salátek z...

Dle JJ vařím a peču, už od toho neuteču

Petra B.: Dle JJ vařím, smažím, peču od toho už neuteču. Ať...
  1. Tak ta nemá chybu!!! Výýýbornáááá … to by člověk neuvěřil, jak je chuťově “plná” i bez dochucovadel….

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekÉčka do peněženky
Další článekMeruňková marmeláda