- cibule
- lilek
- rajčata
- žlutý patizon
- barevné cukety
- barevné papriky
- česnek
- fazolky
- olej
- černý pepř
- bazalka
- mletá sladká paprika
- sušené oregáno
- sůl
Jak připravit letní zeleninovou pánev po italsku
- V pánvi rozpalte olej a přidejte nakrájenou cibuli, lilek a papriku. Osmahněte, dokud zelenina není do poloměkka.
- Uvařte fazolky a dejte stranou.
- Spařte rajčata, oloupejte slupku, nakrájejte a dejte stranou.
- Když je lilek s paprikou dost měkký, poprašte paprikou, osolte a ještě chvilku osmahněte.
- Nyní přidejte fazolky, rajčata a cukety. Promíchejte, podlijte trochou vody, přidejte oregáno, přiklopte a duste.
- Nakonec přidejte listy bazalky a povrch pěkně opepřete.
Praktické
- Množství ingrediencí přizpůsobte přizpůsobte počtu strávníků.
- Velmi syté jídlo.
- Lilkovité zeleniny používáme jen v sezóně a jen pokud nemáme vážné zdravotní problémy.
Obměna
- Do receptu přidat nebo z něj naopak ubrat zeleninu, podle stavu zásob a podle vaší chuti.
- Pokud chcete jídlo více omáčkové, můžete trochu víc naředit.
- Místo oregána můžete použít majoránku.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.
Komentáře
Další velká dobrota, děkuji Vierko🤗 jen bez fazolek, ale ostatní zeleninku jsem měla! K večeři s pšenicí
Famozni kombinace zeleniny, neni tam akorat lilek. A dala jsem si na veceri s pohankou