Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Letní italská pánev

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna léto

Letní italská pánev vám určitě připomene jeden velmi známý pokrm. Pokud tento recept připravíte, zkuste napsat, čemu je podle vás chuťově podobný.

Ingredience
  • cibule
  • lilek
  • rajčata
  • žlutý patizon
  • barevné cukety
  • barevné papriky
  • česnek
  • fazolky
  • olej
  • černý pepř
  • bazalka
  • mletá sladká paprika
  • sušené oregáno
  • sůl

Nepotřebovala jsem zhubnout, ale cítila jsem se mizerně, bez energie, měla jsem trávicí problémy a věčně nafouklé bři...

Jak připravit letní zeleninovou pánev po italsku

  1. V pánvi rozpalte olej a přidejte nakrájenou cibuli, lilek a papriku. Osmahněte, dokud zelenina není do poloměkka.
  2. Uvařte fazolky a dejte stranou.
  3. Spařte rajčata, oloupejte slupku, nakrájejte a dejte stranou.
  4. Když je lilek s paprikou dost měkký, poprašte paprikou, osolte a ještě chvilku osmahněte.
  5. Nyní přidejte fazolky, rajčata a cukety. Promíchejte, podlijte trochou vody, přidejte oregáno, přiklopte a duste.
  6. Nakonec přidejte listy bazalky a povrch pěkně opepřete.

Praktické

  • Množství ingrediencí přizpůsobte přizpůsobte počtu strávníků.
  • Velmi syté jídlo.
  • Lilkovité zeleniny používáme jen v sezóně a jen pokud nemáme vážné zdravotní problémy.

Obměna

  • Do receptu přidat nebo z něj naopak ubrat zeleninu, podle stavu zásob a podle vaší chuti.
  • Pokud chcete jídlo více omáčkové, můžete trochu víc naředit.
  • Místo oregána můžete použít majoránku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

21 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Další velká dobrota, děkuji Vierko🤗 jen bez fazolek, ale ostatní zeleninku jsem měla! K večeři s pšenicí

Famozni kombinace zeleniny, neni tam akorat lilek. A dala jsem si na veceri s pohankou

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Fazolky po indicku

Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži i chlebu. ...

Cuketové carpaccio

Tento letní recept je osvěžující a velmi se hodí jako příloha nebo salát k letním grilovačkám.

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Placičky s čínskou omáčkou

Sladkokyselou omáčku, která je v každé čínské restauraci asi není třeba představovat. Vyzkoušejte ji v této zdravější verzi. Jde použít nejen k jarním závi...

Okurkové pesto

Máte přebytek okurek ze zahrady? Zkuste tohle osvěžující pesto, které využijete jak v teplé, tak studené kuchyni.

Cuketové lodičky

Letní recept, do kterého můžete využít i přerostlé cukety.