Mletá sladká paprika

Burrito bowl

Chutný, sytý a svěží recept vhodný do teplých letních dní. Veganská verze, bezlepková, s čerstvě natrhanou zeleninou ze zahrádky. Nelekejte se množství ing...

Dahi Baingan – vrstvený kořeněný lilek

Dahi Baingan je indický pokrm s lilkem s jogurtem a kořeněnou masalou. Tento krémový lilkový pokrm doplněný tadkou je explozí pikantních a kořeněných chutí...

Hustá mandlová polévka

Tato polévka je hustá, krémová, jemná, bezlepková, veganská a výborná. Lze ji připravit i s jiným druhem luštěniny, třeba s cizrnou.

Pečený květák se špaldou a tofu smaženicí

Máte rádi obalovaný květák? Vyzkoušejte tuto jeho zdravou a lahodnou verzi. Příprava tohoto pokrmu zabere trochu času, ale výsledek stojí za to. Chuť tohot...

Houbová smaženice

Smaženice nemusí být jen z tofu, zkuste tuto verzi, kde není ani tofu ani sójová omáčka. Pohrajte si s konzistencí a vylaďte do vaší představy.

Špalíček z fritézy

Vyzkoušejte tuto pečínku z domácího čočkového “tofu”. Recept je velmi snadný a k tomu velice dobrý, navíc bez lepku a sóji. A jde z něj připrav...

Ezogelin çorbası – turecká hustá polévka

Dnes se s vámi podělím o recept na polévku z turecké kuchyně, která doslova voní Anatolií. Hlavní složkou této výživné, chutné a přitom jednoduché polévky ...

Květák na kari

Jednoduché a velice chutné pikantní jídlo, které provoní vaši kuchyň a potěší vaše chuťové pohárky. Pokud se neleknete množství ingrediencí, tak vám slibuj...

Kapustičky s pohankou

Pikantní kořeněné a voňavé jídlo bez sóji a lepku, které budete mít připravené během chvilky.

Horská čočka na smetaně

Lehce pikantí a přesto krémová, přesně taková je horská čočka na smetaně. Lze nakombinovat s různými obilovinami, ale také s plackami či těstovinou. Zahřej...

Čočkové ragú

Tento jednoduchý recept vám může posloužit všelijak, hustý jako omáčka, řidší jako polévka, rozmixovaný na krém. Záleží jen na vás.

Slunečnicový sýr

Zdravá rostlinná alternativa sýra, tentokrát ze slunečnicových semínek. Tento rostlinný sýr je výborný do placek, na chleba a k syrové zelenině.