Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Italský těstovinový salát

Uvařeno
bez sóji
bez vajec
sezóna léto

Typicky letní recept na lahodný lehký salát, který vás v horku osvěží, ale i zasytí.

Ingredience
  • těstoviny farfalle
  • kulaté lilky
  • cuketa
  • cherry rajčata
  • černý pepř
  • červená cibule
  • česnek
  • extra panenský olivový olej
  • paprika
  • sušené oregáno
  • kapary
  • bazalka
  • čerstvá petrželka
  • sůl
  • slunečnicová semínka

Věra nám poslala svoje zkušenosti o tom, jak se vyvíjí stravování v její rodině. Ja...

Jak připravit italský těstovinový salát

  1. Na suché pánvi opečte plátky cukety a lilku. Nechte je stranou.
  2. Zbytek zeleniny nakrájejte, jak je libo.
  3. Opražte slunečnicová semínka.
  4. Nakrájenou zeleninu dejte do velké mísy, přidejte opečený a nakrájený lilek a cukety.
  5. Do oleje, kterým salát ochucujete, prolisujte česnek.
  6. Těstoviny uvařte a ihned propláchněte studenou vodou.
  7. Do mísy přidejte těstoviny, ochuťte olejem, kapary, solí, čerstvě mletým pepřem, sušeným oreganem, posypte čerstvou petrželkou, lístky bazalky a slunečnicovými semínky.

Praktické

  • Těstoviny propláchněte pod proudem studené vody, aby se zastavil var.
  • Podávejte vychladlé nebo při pokojové teplotě.
  • Lilkovité zeleniny používáme jen v sezóně a jen pokud nemáme vážné zdravotní problémy.
  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny (kukuřičné, rýžové…).

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv těstoviny.
  • Zeleninu můžete obměnit dle chuti a sezóny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

35 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Cuketové nudle v pikantní omáčce

Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Ovesný porridge

Lehká a přesto sytá slaná kaše, do které se perfektně hodí cuketa nebo mladé žluté patizony.

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Pečené kuskusové kuličky s šafránem

Lahodné kuličky vonící šafránem a k tomu osvěžující dip. Tento letní recept je vhodný jako lehký oběd nebo večeře a jistě potěší každého strávníka.

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce