- těstoviny farfalle
- kulaté lilky
- cuketa
- cherry rajčata
- černý pepř
- červená cibule
- česnek
- extra panenský olivový olej
- paprika
- sušené oregáno
- kapary
- bazalka
- čerstvá petrželka
- sůl
- slunečnicová semínka
Jak připravit italský těstovinový salát
- Na suché pánvi opečte plátky cukety a lilku. Nechte je stranou.
- Zbytek zeleniny nakrájejte, jak je libo.
- Opražte slunečnicová semínka.
- Nakrájenou zeleninu dejte do velké mísy, přidejte opečený a nakrájený lilek a cukety.
- Do oleje, kterým salát ochucujete, prolisujte česnek.
- Těstoviny uvařte a ihned propláchněte studenou vodou.
- Do mísy přidejte těstoviny, ochuťte olejem, kapary, solí, čerstvě mletým pepřem, sušeným oreganem, posypte čerstvou petrželkou, lístky bazalky a slunečnicovými semínky.
Praktické
- Těstoviny propláchněte pod proudem studené vody, aby se zastavil var.
- Podávejte vychladlé nebo při pokojové teplotě.
- Lilkovité zeleniny používáme jen v sezóně a jen pokud nemáme vážné zdravotní problémy.
- Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
- Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny (kukuřičné, rýžové…).
Obměna
- Můžete použít jakékoliv těstoviny.
- Zeleninu můžete obměnit dle chuti a sezóny.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.
PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?
Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.
Buďte první, kdo napíše komentář