Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Italský těstovinový salát

Uvařeno
bez sóji
bez vajec
sezóna léto

Typicky letní recept na lahodný lehký salát, který vás v horku osvěží, ale i zasytí.

Ingredience
  • těstoviny farfalle
  • kulaté lilky
  • cuketa
  • cherry rajčata
  • černý pepř
  • červená cibule
  • česnek
  • extra panenský olivový olej
  • paprika
  • sušené oregáno
  • kapary
  • bazalka
  • čerstvá petrželka
  • sůl
  • slunečnicová semínka

Do zmeny jedálníčka som išla s cieľom schudnúť a zbaviť sa ekzému. A oboje sa veru podarilo. Vrátilo sa mi sebavedomi...

Jak připravit italský těstovinový salát

  1. Na suché pánvi opečte plátky cukety a lilku. Nechte je stranou.
  2. Zbytek zeleniny nakrájejte, jak je libo.
  3. Opražte slunečnicová semínka.
  4. Nakrájenou zeleninu dejte do velké mísy, přidejte opečený a nakrájený lilek a cukety.
  5. Do oleje, kterým salát ochucujete, prolisujte česnek.
  6. Těstoviny uvařte a ihned propláchněte studenou vodou.
  7. Do mísy přidejte těstoviny, ochuťte olejem, kapary, solí, čerstvě mletým pepřem, sušeným oreganem, posypte čerstvou petrželkou, lístky bazalky a slunečnicovými semínky.

Praktické

  • Těstoviny propláchněte pod proudem studené vody, aby se zastavil var.
  • Podávejte vychladlé nebo při pokojové teplotě.
  • Lilkovité zeleniny používáme jen v sezóně a jen pokud nemáme vážné zdravotní problémy.
  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny (kukuřičné, rýžové…).

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv těstoviny.
  • Zeleninu můžete obměnit dle chuti a sezóny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

35 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Ovesný porridge

Lehká a přesto sytá slaná kaše, do které se perfektně hodí cuketa nebo mladé žluté patizony.

Cuketové nudle v pikantní omáčce

Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Pečené kuskusové kuličky s šafránem

Lahodné kuličky vonící šafránem a k tomu osvěžující dip. Tento letní recept je vhodný jako lehký oběd nebo večeře a jistě potěší každého strávníka.

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce