Miluji červenou řepu a na podzim ji mám skoro v každém jídle i v ranní miso polévce.

 

Ingredience
pro 4 porce

  • půlka malé červené řepy
  • 1 mrkev
  • hrst zelených fazolek
  • 2 listy kadeřávku (není nutný)
  • miso pasta
  • sůl
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody
  • na ozdobu: petrželka nebo jarní cibulka

Postup

  1. Ohřejeme zeleninový vývar nebo dáme vařit vodu.
  2. Mrkev nakrájíme na čtvrt kolečka, červenou řepu na drobné kostičky a fazolkám uřízneme konečky a nakrájíme je na asi 3 cm kousky. Kadeřávek nakrájíme na nudličky a dáme ho do polévky až na závěr.
  3. Do horkého vývaru dáme trošku soli a nakrájenou řepu, mrkev a fazolky.
  4. Vaříme asi 10 minut a přidáme kadeřávek. Ještě 5 minut povaříme.
  5. V malém množství horké polévky rozmícháme 2 lžičky miso pasty a zamícháme do polévky.
  6. Necháme 3 minuty prolnout a můžeme podávat. Posypeme petrželkou nebo jarní cibulkou.

Praktické

  • Nemáme-li po ruce hotový vývar, dáme  na 10 minut vyvařit odkrojky z mrkve, vnitřky z dýně, květáku a jakékoliv jiné odkrojky z jiné zeleniny. Přidáme mořskou řasu. Za 10 minut scedíme a můžeme ho použít jako základ polévky.

Kombinujeme

Do polévky můžeme přidat i uvařenou obilovinu i trochu luštěniny. Získáme tak výživnou či obědovou polévku, která vás zasytí na delší čas.

Obměna

Polévku můžeme připravit z jakékoli zeleniny. Vyzkoušejte například kombinaci dvou, maximálně tří druhů zeleniny. Posypat polévku je možné i klíčky nebo opraženými semínky.

Děti

Děti mladší 1 roku by měly mít polévku ještě bez soli, proto polévku nesolíme a miso dáme jen bílé a malinko. Pro sebe pak dochutíme.

Od 1 roku solíme jen pár zrníčky a misa dáme jen malinko. Odebereme pro dítě a sobě přidáme miso podle chuti.

Od 2 let může být soli i misa trochu více a děti mohou snídat stejnou polévku s vámi.

Chuťové orgie díky kurzu Jarní očista

Dudysek: Zdravím moc do JJ a musím vyjádřit velké...

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

Jsem ráda, že jsem na vás narazila v pravou chvíli

Mayf: Dobrý den, jsem rada, že jsme na vás...

Děkuji – spadli jste nám z nebe…

Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

Jste pro mě životní inspirací

Alena: moc děkuji za super stránky a za to,...

Už po týdnu se cítím lépe a dokonce jsem zvládla i půst

Slunivok: Já jsem se radostně pustila do jarní očisty....

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Skvělé filmy, neskuteční lidé

Jana: Mila Evi a Heli a vsichni, kdo jste...

Nezmizela mi jen přebytečná kila, ale i návaly, chuť na sladké a zlepšila se má paměť

kamlibe: Po dvou týdnech vaření z vašeho jídelníčku se dostavila...

Nechutná mi sladké: to jsem ani nemyslela, že se někdy stane

Katchenka: Velkou inspirací na to, co vařit, mi jsou...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

Pochutnali jsme si a v bříšku máme jak v pokojíčku

Martya: No to jsme si pochutnali. Jak říkala moje...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

    • Místo kadeřávku je dobrá kapusta, Dagbri, je to vlastně kadeřávkova sestřička 🙂

  1. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekČaj z meduňky a čerstvých malin
Další článekPečené seitanové plátky