Domů > Zdravé recepty > Polévky > Snídaňové

Miso polévka s řepou a fazolkami

Uvařeno
bez lepku

Miluji červenou řepu a na podzim ji mám skoro v každém jídle i v ranní miso polévce.

Ingredience
pro 4 porce
  • půlka malé červené řepy
  • 1 mrkev
  • hrst zelených fazolek
  • 2 listy kadeřávku (není nutný)
  • miso pasta
  • sůl
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody
  • na ozdobu: petrželka nebo jarní cibulka

Kdyby mi to někdo řekl, tak mu věřit nebudu, ale já to zažívám na vlastním těle! Začali jsme snídat zdravě a má to ne...

 

  • půlka malé červené řepy
  • 1 mrkev
  • hrst zelených fazolek
  • 2 listy kadeřávku (není nutný)
  • miso pasta
  • sůl
  • 1 litr zeleninového vývaru nebo horké vody
  • na ozdobu: petrželka nebo jarní cibulka

Postup
  1. Ohřejeme zeleninový vývar nebo dáme vařit vodu.
  2. Mrkev nakrájíme na čtvrt kolečka, červenou řepu na drobné kostičky a fazolkám uřízneme konečky a nakrájíme je na asi 3 cm kousky. Kadeřávek nakrájíme na nudličky a dáme ho do polévky až na závěr.
  3. Do horkého vývaru dáme trošku soli a nakrájenou řepu, mrkev a fazolky.
  4. Vaříme asi 10 minut a přidáme kadeřávek. Ještě 5 minut povaříme.
  5. V malém množství horké polévky rozmícháme 2 lžičky miso pasty a zamícháme do polévky.
  6. Necháme 3 minuty prolnout a můžeme podávat. Posypeme petrželkou nebo jarní cibulkou.

Praktické

  • Nemáme-li po ruce hotový vývar, dáme  na 10 minut vyvařit odkrojky z mrkve, vnitřky z dýně, květáku a jakékoliv jiné odkrojky z jiné zeleniny. Přidáme mořskou řasu. Za 10 minut scedíme a můžeme ho použít jako základ polévky.
Kombinujeme

Do polévky můžeme přidat i uvařenou obilovinu i trochu luštěniny. Získáme tak výživnou či obědovou polévku, která vás zasytí na delší čas.

Obměna

Polévku můžeme připravit z jakékoli zeleniny. Vyzkoušejte například kombinaci dvou, maximálně tří druhů zeleniny. Posypat polévku je možné i klíčky nebo opraženými semínky.

Děti

Děti mladší 1 roku by měly mít polévku ještě bez soli, proto polévku nesolíme a miso dáme jen bílé a malinko. Pro sebe pak dochutíme.

Od 1 roku solíme jen pár zrníčky a misa dáme jen malinko. Odebereme pro dítě a sobě přidáme miso podle chuti.

Od 2 let může být soli i misa trochu více a děti mohou snídat stejnou polévku s vámi.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
18. 5. 2021

Mnam mnam mnam , velká pochvala , takova dobrota ♥️ Děkujeme JJ

Když ta zelenina je tak krasne barevna😁

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

1

Snídaňová polévka s batátem, řapíkatým celerem a pórkem

Polévka je grunt a může mít tisíce podob. Zkuste jinou miso pastu a bude zase jiná.
5

Fazolový boršč

Naše milovaná verze ruského boršče vám určitě zachutná.