Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Geomeun kongjorim – sladké korejské fazole

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Sladké a zároveň slané, přesně takové jsou tyto fazole, které jsou v Koreji oblíbenou přílohou. Jejich chuť je opravdu skvělá a potěší hlavně ty, co mají rádi kontrastní chuti v jídle a tradiční korejskou kuchyni.

Ingredience
  • 380 g černých fazolí
  • 20 g vody, ve které se vařily fazole
  • 3 stroužky česneku
  • 3 polévkové lžíce tamari
  • olej
  • bílá sezamová semínka
  • rýžový sirup

Kvůli zdravotním potížím jsem se dostala do těžkých depresí, které jsem řešila jídlem. Postupně jsem přibírala, fyzič...

Jak připravit sladké korejské fazole

  1. Předem namočené fazole vařte v tlakovém hrnci 50 minut, vodu po uvaření nevylévejte.
  2. Uvařené fazole nasypte do hrnce s olejem, nasekaným česnekem, tamari a rýžovým sirupem rozpuštěným ve vodě z vaření fazolí. Míchejte a vařte, dokud není omáčka lesklá, lepivá a hustá.
  3. Fazole posypte opraženými sezamovými semínky.

Praktické

  • Podávejte v miskách o pokojové teplotě.
  • Podávají se obvykle s rýží a nebo jako příloha či snack.
  • Fazole můžete uchovávat v lednici uzavřené ve skleněné dóze.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku místo tamari. 

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a česnek.

    PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

    Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    30 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Kateřina
    3. 12. 2023

    Vynikající, přesně podle mojí chuti! Dala jsem si je k pečený dýni s pohankou a prostě luxusní oběd😍

    s.hemalova
    4. 1. 2023

    Díky, zrovna přemýšlím co budu vařit…vše mám skladem.

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Karamelizované kimchi

    Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...

    Prasorizo – řecký pórek s rýží

    Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

    Zelenina s omáčkou Mitarashi

    Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...

    Sladkokyselá quinoa

    Rychlé a lahodné, přirozeně bezlepkové jídlo plné kontrastních chutí, o které se postará dýně, umeocet a kysané zelí.

    Pomerančová glazovaná cizrna

    Jednoduchá, netradiční a velmi lahodná úprava cizrny, ve které se snoubí svěží chuť citrusů a pikantního koření.

    Květák s cizrnou v lepivé omáčce

    Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...