- 380 g černých fazolí
- 20 g vody, ve které se vařily fazole
- 3 stroužky česneku
- 3 polévkové lžíce tamari
- olej
- bílá sezamová semínka
- rýžový sirup
Jak připravit sladké korejské fazole
- Předem namočené fazole vařte v tlakovém hrnci 50 minut, vodu po uvaření nevylévejte.
- Uvařené fazole nasypte do hrnce s olejem, nasekaným česnekem, tamari a rýžovým sirupem rozpuštěným ve vodě z vaření fazolí. Míchejte a vařte, dokud není omáčka lesklá, lepivá a hustá.
- Fazole posypte opraženými sezamovými semínky.
Praktické
- Podávejte v miskách o pokojové teplotě.
- Podávají se obvykle s rýží a nebo jako příloha či snack.
- Fazole můžete uchovávat v lednici uzavřené ve skleněné dóze.
- Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku místo tamari.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a česnek.
PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁
Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!
Komentáře
Teda Vierko, tohle jsem ještě nezkoušela a je to jednoduché a vynikající 🙂 díky
Vynikající, přesně podle mojí chuti! Dala jsem si je k pečený dýni s pohankou a prostě luxusní oběd😍