Tento recept je z jimejinak.cz, kde najdete tisíce zdravých receptů, videa a online kurzy vaření.
Geomeun kongjorim – sladké korejské fazole
Přidat do
Zadejte název skupiny
Uvařeno
Skvělý nápad! Přidejte fotku a inspirujte ostatní.
Přetáhněte sem fotku nebo klikněte pro výběr.
bez lepku
bez sóji
bez cukru
Sladké a zároveň slané, přesně takové jsou tyto fazole, které jsou v Koreji oblíbenou přílohou. Jejich chuť je opravdu skvělá a potěší hlavně ty, co mají rádi kontrastní chuti v jídle a tradiční korejskou kuchyni.
Moje hmotnost se stále zvyšovala, tím se i vytrácela schopnost hrát...
Ingredience
380 g černých fazolí
20 g vody, ve které se vařily fazole
3 stroužky česneku
3 polévkové lžíce tamari
olej
bílá sezamová semínka
rýžový sirup
Jak připravit sladké korejské fazole
Předem namočené fazole vařte v tlakovém hrnci 50 minut, vodu po uvaření nevylévejte.
Uvařené fazole nasypte do hrnce s olejem, nasekaným česnekem, tamari a rýžovým sirupem rozpuštěným ve vodě z vaření fazolí. Míchejte a vařte, dokud není omáčka lesklá, lepivá a hustá.
Fazole posypte opraženými sezamovými semínky.
Praktické
Podávejte v miskách o pokojové teplotě.
Podávají se obvykle s rýží a nebo jako příloha či snack.
Fazole můžete uchovávat v lednici uzavřené ve skleněné dóze.
Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku místo tamari.
Děti
Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a česnek.
Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?
Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...
Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...
Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...
Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...
Komentáře
Teda Vierko, tohle jsem ještě nezkoušela a je to jednoduché a vynikající 🙂 díky
Vynikající, přesně podle mojí chuti! Dala jsem si je k pečený dýni s pohankou a prostě luxusní oběd😍