Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Geomeun kongjorim – sladké korejské fazole

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Sladké a zároveň slané, přesně takové jsou tyto fazole, které jsou v Koreji oblíbenou přílohou. Jejich chuť je opravdu skvělá a potěší hlavně ty, co mají rádi kontrastní chuti v jídle a tradiční korejskou kuchyni.

Ingredience
  • 380 g černých fazolí
  • 20 g vody, ve které se vařily fazole
  • 3 stroužky česneku
  • 3 polévkové lžíce tamari
  • olej
  • bílá sezamová semínka
  • rýžový sirup

Jak připravit sladké korejské fazole

  1. Předem namočené fazole vařte v tlakovém hrnci 50 minut, vodu po uvaření nevylévejte.
  2. Uvařené fazole nasypte do hrnce s olejem, nasekaným česnekem, tamari a rýžovým sirupem rozpuštěným ve vodě z vaření fazolí. Míchejte a vařte, dokud není omáčka lesklá, lepivá a hustá.
  3. Fazole posypte opraženými sezamovými semínky.

Praktické

  • Podávejte v miskách o pokojové teplotě.
  • Podávají se obvykle s rýží a nebo jako příloha či snack.
  • Fazole můžete uchovávat v lednici uzavřené ve skleněné dóze.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku místo tamari. 

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a česnek.

    PS: Začínáme Jarní očistu!

    Únava, blbá nálada a kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

    26 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    s.hemalova
    4. 1. 2023

    Díky, zrovna přemýšlím co budu vařit…vše mám skladem.

    Ukázat další komentáře

    Mohlo by se vám líbit

    144
    70

    Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

    Čtěte více na toho téma

    Vyzkoušejte také

    Černý talíř

    Vyzkoušejte tento rychlý, jednoduchý a lahodný recept obsahující černou rýži a fazole. Pochutnáte si a zároveň uděláte něco pro posílení vašich ledvin.

    Tempeh s pomerančovou glazurou

    Vyzkoušejte tento recept na tempeh ovoněný omáčkou z pomerančové a citrónové šťávy. Jeho příprava je velmi jednoduchá a v kombinaci s opečeným fenyklem bud...

    Beluga na švestkách

    Podzim se blíží a já si konečně začínám užívat jeho plodů a barev. Pokud máte rádi zajímavé a nezvyklé kontrasty chutí, určitě vyzkoušejte.

    Indická jogurtová pánev

    Toto jídlo vás krásně zahřeje během chladných a pochmurných dnů podzimu a zimy. Koření je nezbytné, abyste dosáhli správné chuti, proto se snažte nic nevyn...
    7
    5

    Korejské Jjigae

    Tradiční korejský recept přepracovaný na vegan verzi. Velmi chutné jídlo plné vůní, které zahřeje šedé a chladné dny.
    82
    1

    Dubu muchim – brokolice s tofu

    Dubu muchin je korejský recept, který můžete podávat jak teplý, tak vychladlý nebo jako přílohu. Je velmi rychlý a během deseti minut máte na stole výborný...