Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Korejský Goguma bap

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Jednoduchý a přitom lahodný recept inspirovaný korejskou kuchyní. Vyzkoušejte a uvidíte, že díky vynikající zálivce i obyčejná rýže s batátem bude mít neuvěřitelnou chuť.

Ingredience
  • kulatá rýže
  • batáty
  • 1/4 šálku tamari
  • 1 malá lžička gochugaru (chilli na kimchi)
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • stroužek česneku
  • pražená sezamová semínka
  • pažitka
  • mizuna nebo klíčky

Po přechodu jsem hodně nabrala. Zkusila jsem drahou dietu s koktejly a doplňky. Shodila jsem, ale neměla radost ze ži...

Jak připravit rýži s batátem Goguma bap

  1. Rýži dobře propláchněte a vložte do dolsotu nebo hrnce a podlijte vodou.
  2. Batáty nakrájejte na kostičky a položte je na rýži.
  3. Přikryjte poklicí a vařte asi 20 minut na mírném ohni.
  4. Zbytek ingrediencí dobře promíchejte v misce a připravte zálivku.
  5. Po uvaření přelijte zálivkou, promíchejte a navrch přidejte něco zeleného. Já jsem použila mizunu, v originálním receptu jsou klíčky.

Praktické

  • Na tento recept se hodí dolsot, ale i jakýkoliv kastrol s poklicí.
  • Sezamové semínko lehce upražte na suché pánvi.
  • Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.

Obměna

  • V zálivce nesmí chybět gochugaru, bude s pokrmem krásně kontrastovat, pokud nemáte, použijte jinou chilli papričku.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

hajekelcara10
19. 9. 2023

Rychlovka, na ktere jsme si moc pochutnali😋

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Červené fazole s čekankou

Vyzkoušejte tuto výbornou směs fazolí a čekanky, kterou skvěle doplňuje pečená dýně a pohanka. Určitě si pochutnáte.

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...