Zdravá kokosová Bounty tyčinka? To není sen! Teď si ji můžete dopřát i vy :-) Naše čtenářka Jindra vymyslela recept na tuto známou dobrotu bez cukru a mléka.

Ingredience
  • 2 hrnky kvalitního BIO kokosu
  • 1 hrnek kešu oříšků
  • 1 hrnek kokosové mouky
  • rýžový sirup
  • kvalitní hořká čokoláda bez cukru

Jak vytvořit zdravé bounty tyčinky

  1. Kešu oříšky namočíme na pár hodin, ideálně přes noc.
  2. Na tyčinky si nejdříve vytvoříme kokosové máslo. Dva hrnky kokosu mixujeme tak dlouho, dokud se nevytvoří jemná hmota. Občas je nutné mixér vypnout a pomocí lžíce seškrábnout ze stěn nádoby nerozmixovaný kokos. Chvilku to potrvá.
  3. Ke kokosovému máslu přidáme namočené kešu, rýžový sirup podle chuti a rozmixujeme.
  4. Pokud je směs moc hustá, přidáme trošku mandlového nebo jiného rostlinného mléka (ale ne moc, ať není směs moc mokrá).
  5. Rozmixovanou směs zahustíme kokosovou moukou a tvoříme tyčinky.
  6. Ty necháme chvíli odležet v lednici.
  7. V malém hrnci rozpustíme kvalitní hořkou čokoládu a tyčinky v ní obalíme.
  8. Necháme ztuhnout.

Praktické

  • Tyčinky skladujeme v lednici.

Obměna

  • Místo kešu oříšků můžete použít i kešu máslo nebo loupané mandle (bílé mandlové máslo) nebo je nakombinovat.
  • Rýžový sirup můžete nahradit za jiný obilný sirup.

Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

Vždyť budu po Vánocích zase štíhlejší!

Magda: Je mi tu s Vámi móóóóc krásně. A...

Děkuji za skvělý kurz

Ilona: Děkuji, děvčata, za skvělý kurz. Tady to jde...

Úspěch: manžel vylízal i talíř

Slunivok: Skvělý recept ! Uvařila jsem si čočku na...

Dostávám pochvaly, jak dobře vypadám. A polévku už jí i manžel

Lenka: Tak se Vám musím pochlubit, dnes jsem dostala...

Členství v klubu JJ je cesta, jak si užít život na tomto světě

Jajabre: Klub JJ - dává mi radost z jídla,...

Díky vám jsem začala vařit polévky – jsou tak chutné i rychlé na přípravu!

Marta: Milá paní Evo, chtěla bych Vám moc poděkovat za...

Anna: Objevila jsem vás díky České televizi

Anna: Dobrý den, jsem na těchto stránkách poprvé díky...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Přestala mě pálit žáha, ustaly trávicí problémy a kalhoty se oblékají snadněji

Ilona: Cítím se lépe: nepálí mě žáha, nemám žádné...

Jsem ráda, že jsem na vás narazila v pravou chvíli

Mayf: Dobrý den, jsem rada, že jsme na vás...

Martina: Výborné! A muž pochválil: „Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

4 kg dole a jsem plná radosti a sebevědomí

Ajka: Manžel a syn, světe div se si oblíbili...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

Moje hmotnost je konečně stabilní

Iva V.: Ahoj Evi, já jsem úplně nadšená ze...

  1. Jakou čokoládu bez cukru jste, prosím, použili? Našla jsem všude v podstatě s cukrem. Nejlépe vypadá čokoláda z Troubelic, která je „slazena“ panelou, což je šťáva z cukr. třtiny, tedy pro mne „skorocukr“. V DM drogerii také slazena cukrovou třtinou, ve zdravé výžive s cukrem, stévií, nebo umělá sladidla. Chtěla bych udělat zdravou mlsku pro vnučku, ale fakt bez cukru… Díky.

    • Aničko, tak si udělejte čokoládu vlastní. Recepty jsou v dezertovém kurzu, nevím, jestli tam jste, jako Klubačka ho máte za 490 Kč. Koupit se dá čokoláda se sladem nebo stévií, značky neznám z hlavy, protože to minimálně používám, ale ta první bude Sladstar.

    • Kupuju kvalitni horkou cokoladu a uprimne, na to obaleni par tycinek cukr neresim. Obcas si ale udelam vlastni cokoladu a ta bez cukru je. Recept je nasledujici: pomalu rozpustim 50g kakaove hmoty a 50g kakaoveho masla. Pak vmicham 10g kokosoveho oleje a trochu ryzoveho sirupu na oslazeni..

      • Děkuji za reakci, někdy taky vyzkouším. Já podle JJ sotva stíhám vařit, natož ještě dělat mlsky. Ale ty jednoduché zkouším. 🙂

  2. Zobrazit všech 8 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekŽabinec ptačinec v kuchyni
Další článekDetox v kuchyni