Zdravá kokosová Bounty tyčinka? To není sen! Teď si ji můžete dopřát i vy :-) Naše čtenářka Jindra vymyslela recept na tuto známou dobrotu bez cukru a mléka.
Ingredience
  • 2 hrnky kvalitního BIO kokosu
  • 1 hrnek kešu oříšků
  • 1 hrnek kokosové mouky
  • rýžový sirup
  • kvalitní hořká čokoláda bez cukru

Jak vytvořit zdravé bounty tyčinky

  1. Kešu oříšky namočíme na pár hodin, ideálně přes noc.
  2. Na tyčinky si nejdříve vytvoříme kokosové máslo. Dva hrnky kokosu mixujeme tak dlouho, dokud se nevytvoří jemná hmota. Občas je nutné mixér vypnout a pomocí lžíce seškrábnout ze stěn nádoby nerozmixovaný kokos. Chvilku to potrvá.
  3. Ke kokosovému máslu přidáme namočené kešu, rýžový sirup podle chuti a rozmixujeme.
  4. Pokud je směs moc hustá, přidáme trošku mandlového nebo jiného rostlinného mléka (ale ne moc, ať není směs moc mokrá).
  5. Rozmixovanou směs zahustíme kokosovou moukou a tvoříme tyčinky.
  6. Ty necháme chvíli odležet v lednici.
  7. V malém hrnci rozpustíme kvalitní hořkou čokoládu a tyčinky v ní obalíme.
  8. Necháme ztuhnout.

Praktické

  • Tyčinky skladujeme v lednici.

Obměna

  • Místo kešu oříšků můžete použít i kešu máslo nebo loupané mandle (bílé mandlové máslo) nebo je nakombinovat.
  • Rýžový sirup můžete nahradit za jiný obilný sirup.

JJ mi pomohlo najít směr, kterým chci jít

Petrushe: Ahoj Evi, chci touto cestou moc poděkovat za...

Začíná mi ujídat můj muž masožrout!

Silvushe: Můj muž "masožrout" začíná ochutnávat a chutná mu! S...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Tomu bych nevěřila: Po 3 dnech na JJ stravě mi splasklo břicho!

cihal: Zdravím vás. Začala jsem dle videa polévkami k...

JJ mi změnila pohled na jídlo a dodalo sebevědomí si dělat věci po svém

Venisy: Skupina Jíme Jinak mi před šesti lety změnila...

Miluju vás a vaši práci. Mám konečně zpět svou menstruaci

Ilona L.: Evi posilam muj posledni komentar do jarni...

Kurz se mi líbí čím dál tím víc

Tereza: Ahoj Evi, na Vánočním detoxu jsem již po...

Stojí to za to!

Pařízková: Ahoj všichni, jsem ráda, že jsem s jj...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

Mám ohromnou radost, že hubnu

Kateřina: Začátkem ledna jsem se přihlásila do kurzu "hubneme...

Přestala mě pálit žáha, ustaly trávicí problémy a kalhoty se oblékají snadněji

Ilona: Cítím se lépe: nepálí mě žáha, nemám žádné...

Cukroví bylo šup šup hotové

Magdalena: Tohle univerzální těsto je super svou variabilitou. Použila...

Jsem vaší velkou fanynkou a na JJ stránkách jsem už závislá

Miluše V.: Evi, moc děkuji za milé setkání v...

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a...

  1. Jakou čokoládu bez cukru jste, prosím, použili? Našla jsem všude v podstatě s cukrem. Nejlépe vypadá čokoláda z Troubelic, která je “slazena” panelou, což je šťáva z cukr. třtiny, tedy pro mne “skorocukr”. V DM drogerii také slazena cukrovou třtinou, ve zdravé výžive s cukrem, stévií, nebo umělá sladidla. Chtěla bych udělat zdravou mlsku pro vnučku, ale fakt bez cukru… Díky.

    • Aničko, tak si udělejte čokoládu vlastní. Recepty jsou v dezertovém kurzu, nevím, jestli tam jste, jako Klubačka ho máte za 490 Kč. Koupit se dá čokoláda se sladem nebo stévií, značky neznám z hlavy, protože to minimálně používám, ale ta první bude Sladstar.

    • Kupuju kvalitni horkou cokoladu a uprimne, na to obaleni par tycinek cukr neresim. Obcas si ale udelam vlastni cokoladu a ta bez cukru je. Recept je nasledujici: pomalu rozpustim 50g kakaove hmoty a 50g kakaoveho masla. Pak vmicham 10g kokosoveho oleje a trochu ryzoveho sirupu na oslazeni..

      • Děkuji za reakci, někdy taky vyzkouším. Já podle JJ sotva stíhám vařit, natož ještě dělat mlsky. Ale ty jednoduché zkouším. 🙂

  2. Zobrazit všech 8 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekŽabinec ptačinec v kuchyni
Další článek2. Newsletter – A jdeme na to!