Taky se vám stává, že si zamilujte jídlo natolik, že byste ho mohli jíst pořád a pořád a pořád? Mně se to stalo s congee neboli rýžovou kaší. A nejkrásnější na tom je, že může být pokaždé jiné. Podle chutě, podle sezóny, podle hladu. Může být bohaté nebo chudší, vždyť jen to co, s congee udělá tamari a gomasio, je neuvěřitelné.

Ingredience
1 porce
  • 80 g thajské červené rýže
  • 30 g červené a žluté papriky
  • 30 g žluté cukety
  • 30 g zelené cukety
  • 1 žampion
  • 1 lžička nakrájené červené cibulky
  • olivový olej
  • tamari
  • gomasio
  • sůl

Jak připravit rýžovou kaši z červené thajské rýže

    1. Vařte rýži po dobu 1 hodiny a 30 minut v rýžovaru nebo tak, jak jste zvyklí (ve větším množství vody).
    2. Nasekejte cibulku, nakrájejte papriky a cukety na proužky, žampion nakrájejte na malé kostičky.
    3. Do pánve nalijte olej a přidejte nejprve žampion. Orestujte. Poté přidejte zeleninu, kromě cibule. Lehce osolte a restujte několik minut na prudším plameni.
    4. Když je rýže připravena, nandejte jí do misky, přidejte orestované žampiony a zeleninu, syrovou cibuli, polijte omáčkou tamari a posypejte gomasiem.

Praktické

  • Solte opravdu jen lehce, tamari pokrm skvěle ochutí.
  • Rýži nesolte vůbec.
  • Pro vezri bez sóji použijte na osolení jen sůl nebo hrachovou tamari.

Obměna

  • Nepoužíváte-li tamari, můžete použít i shoyu.
  • Můžete použít jakoukoliv sezónní zeleninu.

Děti

  • Kaše je vhodná pro děti od 1,5 roku, pokud vynecháme tamari a dáme jen maličko soli, zeleninu pro ně vařte o trochu déle.

 

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!

Marta: Nechci nic hodnotit, chci jen poděkovat

Marta: Ahojte nechci nic hodnotit. Chtěla bych poděkovat za...

Největší hubnutí nastalo po vysazení cukru a bílého pečiva

Mrask: Dobrý den, začala jsem asi 14 dní před...

Vaše kurzy jsou super

Lucie: Moc Vás zdravím, holky :-). Od doby, co...

Začíná mi ujídat můj muž masožrout!

Silvushe: Můj muž "masožrout" začíná ochutnávat a chutná mu! S...

Cukr téměř v normě a 5 kg dole (Milena)

Milena: Včera jsem byla na kontrole u dia lekařky,...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

5 kg pryč a výsledky krve perfektní (Ivana)

Ivana: Udělala jsem si s vámi podzimní detox, zhubla...

Díky JJ se mi běhá lehčeji a déle vydržím – je to tak jednoduché!

Hanka: Dobrý den, hlásím, že po dvou týdnech na...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept :-) Dnes upečeno a...

Děkuji za to, co děláte a šíříte

Inka: Pěkný předvánoční čas. Dnes jsem narazila Evi na...

Klesl mi cukr v krvi a stoupla nálada (Lenka)

Lenka: Tak dnes nálada úplně nahoře, byla jsem si...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

8 kg je dole a zlepšila se psychika (Martin)

Martin: Ahoj, tak 8 kg je dole, i když...

S vaším webem je stravování pro nás jednodušší

Ludmila D.: Vaše stránky už sleduji nějakou dobu. Letos jsem...

10 kg špeků pryč (Pavel)

Pavel: Ahoj všem! Chtěl bych vám poděkovat za vaši...

Zbožňuji vaše recepty

Ema K.: Zbožňuji Vase recepty, vařím, peču, baštím, papám a...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekQuinoové karbanátky se salátem z horské čočky
Další článekŠvestková povidla bez cukru pečená v troubě