Jemné a voňavé rizoto vhodné jako rychlý oběd nebo večeře.

Ingredience
  • rýže Ribe celozrnná
  • sýr cottage
  • olivový olej
  • pórek
  • dýňové semínko
  • piniové semínko
  • gomasio
  • čerstvá petrželka
  • sůl

Jak připravit rizoto s pórkem a sýrem cottage

  1. Připravte cottage podle receptu, klidně i den předem.
  2. Dejte vařit rýži.
  3. Na pánev dejte olivový olej, nakrájený pórek a lehce osmahněte. Osolte a můžete lehce podlít vodou. Duste pórek do měkka.
  4. K dušenému pórku přidejte uvařenou rýži, smíchejte, přidejte cottage, promíchejte a vše společně ještě pár minut prohřejte.
  5. Posypejte gomasiem a nasucho opraženými dýňovými a piniovými semínky. Nakonec posypejte petrželkou.

Praktické

  • Sýr můžete připravit s předstihem.

Obměna

  • Jiný druh rýže vhodný na přípravu italského rizota.
  • Zeleninu můžete obměnit podle sezóny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a olej a dáváme pozor na vdechnutí semínek.

 

  1. Narovinu_keby recept nebol na jj stránkach,tak do toho nejdem🙂1myšlienka bola:ryža + „cottage“?to naozaj?🙃ešte tak s ryž.cestovinou,ale rizoto?ryžu milujem,cottage bol super,ale takto?Ale zvyšok syra,všetky veci k tomu a možnosť rýchlej večere ma presvedčili skúsiť to a..NEĽUTUJEM,Vierka😀

    • Jo to znám, taky někdy pochybuji, ale člověk musí vyzkoušet. Mám radost, že jste do toho s odvahou šla. A povedlo se vám to na jedničku. 😍

  2. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRaz dva krekry
Další článekPodzimní průvodce léčivými kořeny – díl III.